Inlägg från: oanonym |Visa alla inlägg
  • oanonym

    Räknas ja som muslim??

    Räknas enligt vem/vilka?

    Om jag räknar dig som muslim eller inte, ändrar det din livsåskådning?

  • oanonym

    Mamadada: NT skrevs också av människor. Och GT är fullt av omoraliska lagar och regler från Gud. Gud har även dödat hela mänskligheten i stort sett.

  • oanonym
    mamadada skrev 2017-09-26 00:19:07 följande:

    Gud har gett chans till evigt liv ,till hela mänskligheten annars..:)

    Om Gud har velat visa ett exempel på gott och ont folk, och vad som händer när man lyder och inte lyder Gud,

    ( Noa blev bevarad och hela hans famlij för han var lydig Gud,men resten blev bortsköljda av vågorna för dom va olydiga och älskade inte Gud )  Vad som händer när man gör det idag,

    Älskar man Gud av hela sitt hjärta och förstånd och accepterar Jesus kristus som Guds Son som blev korsfäst för mänsklighetens synder, så får man evigt liv, men gör man inte det, sköljs man bort av elden och får lida i ett evigt lidande i helvetet.

    Det var människornas egna val efter val och deras hjärtan som gjorde att de dog.

    så är det ju en annan  sak som än när allah säger att man ska döda varandra..

    alltså människor ska döda människor .

    Istället tänker vi kristna att vi ska försöka rädda människor från dom som tror på andra religioner eller är ateister, med hjälp av Gud, så att dom får evigt liv.  För att vi tror att vi tror på Sanningen.

    Istället för att som muslimerna vill döda alla som inte tror på samma religion som dom, så dom ska dö och åka till helvetet.

    Det kan knappast vara ett bud från en kärleksfull Gud.

    Vi tror att dom buden kommer från en vilseledande sida,,dvs djävulen.

    Om en Gud vore FÖR kärlek, skulle väll Gud göra allt för att alla människor ska få chans att komma till de eviga livet? Och inte ge bud att döda alla så att dom åker snabbare till helevtet och inte får mer tid att kanske få en möjlighet att få ett evigt liv..


    Så tusentals spädbarn var "olydig och älskade inte Gud"? Står du för att det ska vara dödsstraff för att vara olydig?
  • oanonym
    mamadada skrev 2017-09-26 09:57:13 följande:

    Du fattar väll att döden på jorden är inte riktig död? Straffet får man efter döden på jorden. Ja olydiga människor som inte älskar gud kommer att få sin straff i helvetet, dom får skylla sig själv. Därför finns det tid på jorden att få människor att inse sanningen i livet.

    Det är därför min vän, jag vill sprida Jesu kärlek och sanningen, för jag vill att så många som möjligt ska komma till himlen, och Jesus har sagt att vi ska sprida evangeliet. Jag vill inte att någon ska gå förlorad, det är inte för att leka viktig Petter eller leka vis varför jag skriver här, utan helt för medlidande för mänskligheten. Jag älskar alla människor, och hoppas på att dom tar emot guds kärlek. Och dom spädbarn du pratar om, dom kom direkt till de eviga livet efter floden för att dom var rena i själen och för små att förstå ont och gott. Så dom fick inget straff. Dom är i eviga livet nu med Jesus Kristus, världens frälsare. Jag står för evigt liv, jag står för Jesu kärlek, för jag vet att det är sant, och jag vill att alla ska frälsas, även du min vän. Det är inte av ondska, utan av kärlek. Ville jag någon ont skulle jag göra onda ting, inte be för folk eller berätta om den fantastiska gåvan vi fått av Gud att få leva evigt i de eviga livet, utan sorg, ondska, tårar, sjukdom. Där allting är i perfektion, alla en familj.


    Tack för att du visar vilken vidrig Gud du dyrkar.

    Och varför går du in i en tråd om islam och predikar om kristendomen? Starta en blogg.
  • oanonym
    mamadada skrev 2017-09-26 19:50:48 följande:

    okej,du har verkligen inte läst bibeln eller uppfattat vad som står i den.

    du är en av dom som tydligen inte fattat galoppen alls, hoppas du någon gång gör det. Allt väl till dig :)


    Jag tror snarare det är du som väljer ut de delar du gillar, och blundar för resten.
  • oanonym
    mamadada skrev 2017-09-27 14:10:17 följande:

    Hahahaha du är ju helt ute och cyklar. Du är ju då inte den mest visa mannen då. Sexslavar osv, kan inte låta bli ock skratta. Om nu Abraham inte tålde att vänta på guds löfte om att han o Sara skulle få barn, att han då vände sig till hagar, och fick barn med henne va ju hans val. Inte sa gud att han skulle göra det. Som sagt, allt som står i bibeln är inte att '' gud sa att Abraham att han skulle glömma löftet han hade gett honom och istället gå och göra barn med Saras betjänt ''. Näe de v av hans egna val. Och gud är emot månggifte, man ska vara gift med bara en, och inte bryta äktenskapet. Men tolka hur du vill. Man kan tolka massa saker olika.,religion, litteratur, SVErige. Och alla har olika uppfattningar hur dom tolkar allt. Jag tänker inte ens fortsätta diskutera här mer. Allt väl till dig en sista gång Hejdå.


    Du har aldrig aldrig viljat diakutera, du vill predika. Jobbigt när folk ifrågasätter och tänker själv?
  • oanonym
    NäktergaI skrev 2017-10-09 11:09:32 följande:

    Jag hatar när islam tvingar på sin religion på folk.


    Jag hatar när religion tvingas på folk.
  • oanonym
    NäktergaI skrev 2017-10-09 12:29:26 följande:

    Citera en enda religiös skrift utom koranen som lär att man skall tvinga på religion på folk?


    Varför det? Jag vet att det finns kristna som indoktrinerar sina barn. Om det inte stämmer med bibeln så är det inte mitt problem. Religioner är inte bara vad dess skrift säger.

    I så fall vore kristendomen den värsta religionen.
  • oanonym
    NäktergaI skrev 2017-10-09 12:52:44 följande:

    Ja men hallo, en kristen som indoktrinerar sina barn "saker" är ingen källa för kristendomen. Däremot är nya testamentet källan för den kristna läran. Så om du anser att "kristendomen" lär att man skall tvinga på religion på folk så får du ta och citera Jesus där han säger just det. Svårare än så är det inte. 


    Nä, de som indoktrinerar sina barn får ta och citera det. Inte jag. Jag bara konstaterar att det sker. Vad jag anser om kristendomens läror är ju oväsentligt. Det är inte jag som indoktrinerar mina barn till kristendomen.

    Och kristendomen är inte bara skriften, det är även utövarna och deras alla tolkningar.
  • oanonym
    NäktergaI skrev 2017-10-09 13:05:49 följande:

    Precis, vad du anser om kristendomen är oväsentligt men om du skall representera dess läror så skall du göra det ordentligt. Rätt skall vara rätt. Du skriver att du hatar "när religion tvingas på folk". Eftersom en kristen person inte är en religion så kan en kristen person, hur mycket du än hatar kristendomen vara källa för kristendomen. Det är skriften så jag ber dig återigen att "citera en enda religiös skrift utom koranen som lär att man skall tvinga på religion på folk?"


    Ingår kristna i kristendomen, eller inte?

    Jag tror inte det står i bibeln att kristna ska tvinga sin religion på någon. Det sker ändå.

    Det står heller inte att Jesus är Gud. Ändå tror tusentals kristna det.
  • oanonym
    NäktergaI skrev 2017-10-09 13:41:12 följande:

    Besvara min fråga först så skall jag besvara din. Jag vill nämligen inte att du skall prata bort dig från ämnet. Citera en enda religiös skrift utom koranen som lär att man skall tvinga på religion på folk?"


    Jag vet inte om det finns, och jag har heller inte påstått så.

    Så jag förstår inte varför du tjatar om detta?
  • oanonym
    NäktergaI skrev 2017-10-09 13:52:19 följande:

    Jag sa inte att du har påstått det. Du skrev däremot att du hatar när religion tvingas på folk och jag instämmer. Jag hatar det också och det är därför jag hatar islam.


    Du betedde dig som jag påstått så. Jag hatar bibelns Gud för att hen vill döda homosexuella och sanktionerar slaveri.

    Jag hatar att barn hotas om helvetet, både inom islam och kristendom.
  • oanonym
    NäktergaI skrev 2017-10-10 10:49:06 följande:

    Nu ändrar du samtalsämne och det gör du av förståeliga skäl. Du har inte kunnat citera en enda vers som uppmanar kristna till att tvinga på folk kristendomen. 


    Och jag har heller inte påstått att det finns. Så vad är problemet?

    Tror jag skrivit detta tre ggr nu.
  • oanonym
    Rikard skrev 2017-10-12 16:42:28 följande:

    Hur kommer det sig att det finns en massa svar på inlägg från Näktergal, medan inläggen från Näktergal inte går att hitta i original?


    Kanske en högre makt som inte gillade sin representant?
Svar på tråden Räknas ja som muslim??