• Anonym (?)

    Kan jag anmäla en familj som jag tror missköter sitt barn?

    Jag jobbar som vikarie på en förskola och där finns det ett barn som ibland säger saker som får mig att tro att det inte ligger rätt till hemma hos dem. Det har hänt flera gånger att pappan lämnat kl.11-12 trots att de sagt att de kommer kl.8 och då har barnet sagt att pappan sovit och att han inte kunde väcka honom. Han kommer också hungrig och berättar att det inte finns mat hemma hos dem och att han alltid är hungrig hemma. Ibland äter han bara bröd för att det är det enda han kan hitta säger han. Ofta är också blöjan överfull, det verkar som att pappan inte bytt nattblöjan på morgonen. Det finns flera situationer som är mer specifika men jag vill inte berätta allt för att inte riskera att någon känner igen sig. Borde jag anmäla tror ni? Jag tror inte att barnet har det bra hemma men har inget bevis för det. 

  • Svar på tråden Kan jag anmäla en familj som jag tror missköter sitt barn?
  • Anonym (Nej)

    Prata med ordinarie personal och be dem boka möte med föräldrarna.

  • Anonym (S)

    Ja det tycker jag absolut. Tycker de saker du nämner är anledning nog att göra en orosanmälan.

  • Anonym (M)

    Att barn kommer med nattblöjan på var vardagsmat enligt min mamma som jobbade på fsk i en evighet.
    Värre är väl att pappan sover och barnet får ta hand om sig själv och att han ingen mat får. Finns det en mamma med i bilden? Kan du prata med henne?

  • Anonym (V)

    Som förskolepersonal är du skyldig att göra en orosanmälan vid misstanke om att barnet far illa.

  • FruganD

    Det är din SKYLDIGHET att anmäla om du misstänker att barn far illa om du jobbar inom skola/förskola eller med barn överhuvudtaget!

  • FruganD
    Anonym (Nej) skrev 2017-09-19 16:04:49 följande:

    Prata med ordinarie personal och be dem boka möte med föräldrarna.


    På vilket vis skulle det hjälpa barnet??
  • Almina

    Ja, det tycker jag låter som fullgoda skäl att göra en orosanmälan.

    Jag skulle dock diskutera med kollegorna för att se om de håller med i din bild av familjen. Kanske någon av dem kan finnas med som medanmälare.

    Men oavsett ska du göra en anmälan. Du skriver ju anmälan vad det är du oroar dig för. Sen är det upp till socialtjänsten att reda ut hur det ligger till och att se till att familjen får det stöd de eventuellt behöver.

  • Anonym (Ja och nej)

    Jag tycker det finns fog för en anmälan, men det är inte du som vikarie som ska anmäla. Prata med ordinarie personal och om de inte reagerar så med förskolechefen.

Svar på tråden Kan jag anmäla en familj som jag tror missköter sitt barn?