• LFF

    Gemensam ekonomi - Hur mycket fickpengar har ni var?

    Jag brukar ha en 2000 kvar på mitt konto efter att SL-kort och mina autogiron betalts. De ska räcka till lunch ute, eventuell kompletteringsshoppning på vägen hem och eventuella nöjen.

    När vi betalat månadens räkningar sätter vi oss ner och ser vad som behöver handlas in denna månad i form av kläder (oss vuxna och barnen), frisörbesök, skoinköp etc. Ser man något på stan som man vill ha så pratar vi om det på kvällen och så köper man det dagen efter i så fall. 

  • LFF
    Anonym (Gemensam ekonomi) skrev 2017-09-20 14:38:07 följande:

    Tack för era svar! Intressant att se hur andra delat upp det.

    Under föräldraledigheten tänkte vi ha 2500 kr per person i fickpengar och det är ju verkligen bara till "lyxgrejer", en fika, en middag ute, lite kläder till oss själva osv. Kanske är lite mycket? Vi kommer att ta ut ca 3-4 föräldradagar per vecka och kommer att ha ut ca 33000 kr per månad. 

    Vi båda känner också att vi efter husköpet samt renovering av sagda hus vill satsa lite mer på sparandet så vi kanske borde sänka summan för fickpengar och höja sparandet i alla fall i början..

    Hur upplevde ni övergången till gemensam ekonomi? Vi båda tycker att det är en självklarhet när man har hus och barn tillsammans men lite jobbigt är det ändå att gå ifrån egna ekonomiska beslut till 100% gemensamma.


    Börja så, om ni känner att de pengarna räcker även till nästa månad, bra. Om de inte räcker, se över vart pengarna tagit vägen.

    Vi har haft gemensam ekonomi från dag 1 så jag har inget att jämföra med.
  • LFF
    Anonym (Punkt 2) skrev 2017-09-23 08:59:13 följande:
    Vad innebär att ni pratar om inköp? Berättar ni om inköp över en viss summa eller inköp som är gemensamma eller pratar ni om era individuella inköp med? Shit min man skulle dö av tristess över att få höra om alla egna inköp som görs. Det räcker till fullo med de som rör hemmet ;)
    Lunch etc pratas inte igenom men vi pratar igenom vilka inköp av tex kläder och skor som behöver göras inför varje månad, både till oss vuxna och till barnen. 
Svar på tråden Gemensam ekonomi - Hur mycket fickpengar har ni var?