Inlägg från: Carambolan |Visa alla inlägg
  • Carambolan

    Rätt studier/yrke för sonen?

    Det är inte så att han genom sitt extrajobb har upptäckt att han faktiskt gillar att jobba med barn...? Man kan ju ändra sig.

  • Carambolan
    AndreaBD skrev 2017-09-22 23:48:05 följande:

    Precis, det är det jag funderar på också. Jag tolkar det som han berättat så att han tycker det är roligt att stå framför en grupp/klass och visa det som han också är intresserad av. Och det är ju en anledning att läraryrket kan passa honom. Däremot tycker han fortfarande att ungarna är jobbiga. Nja, ibland kan han också tycka att vissa är duktiga och att det är roligt när de är aktiva och påhittiga. Men han säger fortfarande att han tycker att ungarna är ganska jobbiga.

    Både jag och hans pappa är lärare - och jag kan ju också säga att ungarna är jobbiga. Fast, för mig är det egentligen inte det ideala jobbet heller. Hans pappa däremot är mycket populär bland eleverna och lever för sitt jobb. Samtidigt är han inte ett dugg omhändertagande, precis som sonen. Men det kanske inte alla manliga lärare behöver vara? Det kan räcka om man gör rätt saker, är tillräckligt underhållande. Lärarjobbet passar ju "ensamvargar" också, då man får jobba ganska självständigt. Även om det numera är lag också. Men i klassrummet är man i regel ensam.


    Gillar han läraryrket men inte barnen är det ju bara att jobba på komvux Stor brist på mattelärare för både barn och vuxna.
  • Carambolan

    Men det borde han väl förstå själv också, att erbjudandet om försörjd studietid inte varar för evigt? Om inte så säg att han får ett år till och därefter får han försörja sig själv bäst han vill.

  • Carambolan

    Att han bara blivit klar med två år på fyra års studier tänker jag borde vara en rejäl väckarklocka för både honom och dig. Nog för att det är fullt normalt att dras med nån resttenta över sommaren, men att dra studierna i långbänk på det där sättet är farligt. Visst kan det vara så att han helt enkelt har valt fel utbildning och därför är omotiverad, men man ska inte underskatta "indraget csn" som drivkraft

Svar på tråden Rätt studier/yrke för sonen?