• gdgsfsfsf

    Jag betalar för allt och han sparar sina pengar

    Jag vet inte riktigt vad jag vill med denna tråd, men skulle vilja se vad andra tycker om situationen jag och min sambo befinner oss i. Jag jobbar heltid, och min sambo jobbar även han heltid. Vi tjänar nästan lika, jag tjänar dock ca 2000 kr mindre än honom. (Jag tjänar ca 18, och han ca 20)

    Hyran delar vi på, men där tar det stopp. Jag betalar all mat, bådas bensin, och vill han köpa kläder så betalar jag för honom. Och för mig själv. Går hans bil sönder så är det jag som betalar bilverkstan, och samma sak om min bil behövs lagas.

    Jag har inga sparade pengar, alla mina pengar är helt slut några dagar innan löning, pga att det är jag som betalar allt. När jag har pratat med honom om att han kanske skulle betala för sig, så blir han sur. Han vill kunna spara sina pengar, säger han. För några dagar sedan berättade han för mig hur mycket hans sparkonto nu ligger på, och det var över 350 000 kr. Sen sa han (jag vet inte om det var ett skämt?) att han hade tänkt leva på mig tills han har kommit upp i 1 miljon på sparkontot och att han sen ska dumpa mig.

    Jag har ont i magen nu och undrar om det kanske är sanning det han sa. Jag hade gärna sparat lite pengar, men det är svårt när det är så mycket som ska betalas jämt. Känns tråkigt när jag vet att han lägger undan cirka 17-18 000 kr varje månad... Känns som att jag borde få ta del av hans sparkonto men han är tydlig med att det endast är hans pengar..

  • Svar på tråden Jag betalar för allt och han sparar sina pengar
  • Snuttis2

    Varför accepterar du detta ?

    Bara att säga stopp, antingen gem ekonomi eller enskild!!

    Betala inte en krona till ha respekt för dig själv så kommer du få den av andra också !

    Du är mer värd än det.....

    Sätt dig till middagen och säg att ni behöver se över ekonmin för framtiden !!

  • Mandel

    Hotar han dig med våld om du inte betalar allt hans?
    Vad finns det annars för anledning till att du gör det?


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • zZzZz

    låt han betala sitt egna, så dum är du väl inte att du betalar allt och han sparar alla sina pengar?

  • Christi38

    Gör en lista på gemensamma utgifter, hyra (den delar ni ju), mat, energi etc. Ta fram kvitton o fakturor från tidigare månader för att se vad utgifterna varit. Dela på två. Detta ska ni båda föra in på ett gemensamt konto. Kanske en liten buffert med om det går.

    Gillar han inte detta kanske ni inte ska fortsätta DELA ert liv tillsammans?

  • Feminina

    Han sitter alltså helt öppet och talar om att han utnyttjar dig, och du går med på detta? Om det var ett skämt (vilket det inte låter som) så är det ett totalt osmakligt sådant.

    Det låter helt galet i min värld! Han tjänar dessutom mer än dig, så om någon ska betala mer är så är det han.  Du måste inse att den enda anledningen till att han beter sig så, är för att du tillåter det. 

    Sluta köp saker till honom, och se till att ni betalar lika mycket. Vill han inte så är det bara att dumpa honom. Såvida du inte vill ha en kille som utnyttjar dig för att kunna spara sina egna pengar.

Svar på tråden Jag betalar för allt och han sparar sina pengar