• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2017-12-18 13:54:02 följande:

    Cryptosporidium.

    Jag och stora flickan fick tid nu i eftermiddag. Hon låg inlagd ett par dagar i förra veckan för ont i magen, misstänkt blindtarm. Vi har båda haft ont i magen och mått illa i ung 2 v.


    Låter inte alls kul! Hoppas ni klarat er. Håller tummarna! Vet verkligen hur jobbigt det är.
  • erijon
    Euphoria85 skrev 2017-12-18 22:39:51 följande:

    Japp den är kvar, något ljusare men fortfarande mycket synlig.

    Tror min mens kom tillbaka nu ikväll, något osäker då jag inte haft några känningar direkt menmen... tråkigt, hade hoppats slippa den ett tag.


    Min rand som bara går en bit upp, ibte ens till naveln är kvar. Väldigt ljus och otydlig dock.

    Trodde jag fick tillbaka min mens den 15e. Hade Liite ont i magen, sen upptäckte jag lite blod i trosorna. Nen det blev inget mer? Tog en tampong direkt och tänkte att snart kommer forsen.

    Kanske den där lilla blödningen vid ägglossning som folk talar om, som jag aldrig haft.
  • erijon

    Just det. Haft en riktig KANONNATT!

    Edvin krånglade länge igår innan han somnade för natten.. kanske för han tagit sovmorgon under helgen?! Han brukar äta och somna vid 19-19.30, ibland tar själva somnandet ett tag, men otroligt nog brukar han ligga ensam i sin säng och prata, tjoa osv tills han somnar. Ibland gnäller hab till en gång dör att få nappen när han bestämt sig för att sova och inte leka. Men igår höll han på läääänge. Ble tillochmed sur ich gnällig en omgång.. somnade runt 21.

    MEN vaknade först för mat 01.30, och nästa gång väckte sambon mig när han gick upp för att jobba.. då råkade vi väcka Edvin, 5.30! Aå ät han igen.. brösten höll på att explodera, på allvar. Men vilken sömn jag fått! Underbart!

  • erijon

    Vilken toppenvecka! Edvin sov innan för andra natten riktigt bra.. han åt lite vid 22.30 när vi skulle lägga oss och sedan 2.30. Sen samma sak 5.30 när pappa gick upp. Det är

    Nästan för skönt..

    Sexåringen har julavslutning, slutar klockan 10 sen ska vi laga lunch och mysa lite innan vi ska hämta mellersta på dagis 13.30.

    Och imorgon, daga för Bvc med lilleman. Ska bli så spännande! Snart jul också.. är ni färdiga med alla julklappar?

  • erijon
    Linnnn skrev 2017-12-21 08:27:04 följande:

    Hade inte erijon precis som du beskriver för ungefär en månad sen FiaW? Jag tror också att det är en fas och inte mjölken som sinar. Snart är han nog mer som vanligt igen. När jag tänker efter har nog J haft lite svårare att komma till ro senaste dagarna också behöver vara alldeles nymatad för att somna själv.


    Jo precis fiaW! Edvin höll på precis sådär. Tror vi kom fram till att det var en fas, men han verkade också vilja öka mjölkproduktionen.

    Amningen funkar kanon här och om några dagar blir skrutten 3 månader.
  • erijon
    FiaW skrev 2017-12-21 16:07:48 följande:

    Tack för svar alla! Låter ju som det är en fas då.

    Ja det gäller att njuta nu LitenBlomma, jag älskar den här tiden. Är första barnet så visste inte vad jag hade att vänta men det är ju ljuvligt :)

    Jag antar att vi får vänta lite till innan vi försöker få sovrutiner på dagen. Han vill bara somna/sova hos mig som det är nu, om vi som sagt inte kör vagn eller åker bil.

    Det där med fler barn eller ej.. jag vet inte om jag vill ha fler barn, jag hade en ganska jobbig upplevelse av förlossningen och vi är runt 40 år bägge två så det är inte alls säkert det går. Sen blir man ju inte piggare med åren, haha!

    Jag inbillar mig att det skulle bli jättemycket jobbigare med ett barn till. Vad säger ni som har minst två (eller tex 6st ;))? Är det mycket jobbigare eller är det så underbart att det utan tvekan är värt det extra jobb det innebär? Vad är fördelarna och nackdelarna med ett respektive två barn? :)


    Jag har två, ena sex år. Och andra 3 mån om några dagar ju! Sen har jag en bonus aom blir 6 i januari, nio månader yngre än min egna. Alla killar. Ja ibland är det KAOS. Men som jag trivs. Ett fjärde barn till familjen är inte uteslutet.. men min sambo påstår att han börjar bli gammal. Haha, han fyller 32. Jag är ju väldigt ung och därför så känner jag inte lika. Blir 24 år. MEN vi har inte stängt några dörrar och v går se i framtiden. :) jag tycker det är värt allt att ha fler. Med Edvin nu så flyter det mesta på. Med första barnet så styrdes hela livet av honom. Alltså hans rutiner som bebis.
  • erijon

    God jul på er och alla bebisar! Här är vår



    lilla julbebis :) han dreglar fruktansvärt mycket, skrattar och pratar. :D

  • erijon

    LitenBlomma: hur länge har du/nu haft detta? Funkar det bra att amma trots det? Hoppas ni får bukt med det. Min mage är inte riktigt sig själv ÄN efter all antibiotika. Det är tydligen vanligt med lång återhämtning, så jag lider med dig. Magproblem är otroligt jobbigt.

    Har era bebisar börjat vända sig? Gripa i/efter saker? När sker sådant? Min har inte vänt sig mer än från rygg till sida typ wn gång på plant underlag. Griper tag om man sätter något greppvänligt i handen.

    Edvin blev tre månader igår, imorse vaknade han med slemhosta. Hopps det inte blir värre.. vaccination 2 januari. Jag ska på återbesök med cellprovtagning 4 januari.. så nervös! :(

  • erijon

    Haft wn jobbig natt med många uppvak. Dock bara ett för mat under natten. Skönt. Edvin har åkt på jobbig slemhosta.. vad kan man göra för att lindra/underlätta slemmet att komma upp? Det verkar inte påverka andningen alls. Ibland rosslar det lite men så hostar han ofta till så försvinner det. Nattetid docl, så hostar han en del aom låter jobbigt. Somnar han om så andas han helt vanligt och problemfritt. Slemmet sitter alltså typ i halsen.. lite tidigt med hostmedicin antar jag.

    Fått samma hosta jag och det är seg slemhosta. Inte kul.

    Annars så märks det tydligt att han utvecklas snabbt nu. Han är så nöjd dagtid. Har tyvärr fått upp ögonen för tvn och vänder huvudet mot den såfort den är på. Haha.

    Gillar doerfarande inte magläge mer än korta stunder.

  • erijon
    LitenBlomma skrev 2017-12-29 12:37:07 följande:

    Vet inget om slemhosta på så små. Kolla med 1177. Deras luftstrupe är ju pytteliten, de kanske vill att ni kollar upp det på vårdcentralen?

    Charlie gillar också Tv:n så man måste vända babysittern om när barnen tittar.

    Däremot har jag visat honom babblarna när han ska träna nacken, då känns det mer ok.


    Inte ens ringt 1177, eftersom han inte veekwr påverkas av det, ingen feber eller sämre allmäntillstånd. Han är glad och pigg som vanligt liksom.

    Kanske skulle ringa ändå.. samtidigt så känns ju tid på VC sådär nu nyårshelgen!
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här