• Musetti

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    Hej allihopa!

    Nu är vi tillbaka i Sverige igen och varit på BVC idag. 71 cm lång och 9,2 kg tung. Följer sina kurvor perfekt. Minus ett på längd men så har det ju varit hela tiden.

    Hon går några steg med lära gå-vagnen men inte utan. Släpper ibland händerna och står i några sekunder. Säger ?mamma?, ?pappa?, ?mam? när hon vill ha mer mat och ?den? när hon pekar på saker eller ?da den? när hon ger en sak. Förstår ?nej? och ?non?.

    Har köpt en laddning höstkläder från Petit Bateau och Lindex i strl 18 mån resp. 74. Hoppas hon inte växer ur dem för fort!

    Glömde fråga på BVC så tänkte om ni kan, när går man till tandläkaren för första gången? Hon har ju 6 tänder redan. Blir man kallad eller måste man ringa Folktandvården?

    Hon gnager på precis allt så vi har fått gömma alla klossar i kartong och stuva undan alla böcker. Köpte en stor byggsats Duplo igår som hon verkar gilla.

    Inte varit sjuk alls under sommaren men så har hon ju inga syskon geller, det brukar ju underlätta ;)

  • Musetti
    erijon skrev 2018-09-11 19:04:40 följande:

    Vad kul! Är hon 11 månader nu?

    Får en känsla av att 74 är litet till henne. Edvin har 86 för det mesta men kan ha en del i 80 också, var för snart 2 månader sedan 75lång och vägde 9,4.

    Nu väger han 10 kg hemma på vågen iallafall.

    Men alla kläder är inte lika stora heller.

    Vi fick kallelse fill tandläkaren redan vid 8 månader, men de körde någon satsning just här då. Annars brukar det väl vara kring ett års ålder har jag för mig, går garanterat bra att ringa dem och åtminstone fråga.

    Edvins 6e tand är RIKTIGT seg. Den lyser igenom men är fortfarande skyddad av tandkött.

    Vi har fått ta bort blomkruka med Palmliknande växt och allt möjligt; Edvin ska TUGGA, bryta av och kasta. Men det klarade sig länge. Snart förstår han ju på allvar att man inte kan/ska/får.


    Ok då ska jag kolla med Folktandvården!

    Hon är 10 mån 3 v idag. Så svårt det där med storlekar, beror ju på märke oxå, jag upplever att Lindex är ganska stora. skalbyxorna nästan drunknade hon i. Vi köper mkt franskt oxå och där märker de kläderna efter månad, och är ganska små. Jag har bara köpt 18 mån vilket väl är strl 80 här. 12 mån växte hon ur under sommaren. Skor är oxå svårt! Hon har ett par stövlar i strl 20 som jag knappt får på och ett par sneakers i strl 21 som hon lätt sparkar av...

    Nu på kvällen tog hon lära gå-vagnen och bara traskade iväg, haha så stolt hon var :)
  • Musetti
    lisohl skrev 2018-09-11 21:24:27 följande:

    Tror det beror på landsting. Jag bor i Västerbotten och vi fick första kallelsen när han var 2 år tror jag. Det ska iaf ske automatiskt så ni behöver inte göra nåt. Första gången var dom heller inte så intresserade av att titta på tänderna. Dom ville mest informera oss föräldrar om vad som är dåligt för tänderna... Jag var inte så imponerad men förstår ju att dom måste ge informationen för det finns några få som verkligen behöver den.

    Funkar tandborstningen bra för er? Vår kille älskar att borsta tänderna. Synd att man vet att det inte kommer hålla i sig, haha!


    Aha, ok!

    Hon verkar ganska faschinerad av tandborstningen, men förstår nog inte riktigt vad vi pysslar med, haha! Någon av oss måste borsta samtidigt annars hajar hon inte. Hon älskar dock när man borstar henner hår! Men det är ju en annan sak...
  • Musetti

    Idag var jag hos tandläkaren för egen del och frågade då när Ilse kommer bli kallad. Först vid 3 år sa de! Så väldigt olika mellan landsting. Hon tyckte dock att 6 tänder var tidigt för 11 månader och att vi måste få rutin på borstandet.

    Idag åkte höstjackan från Uniqlo i strl 80 på och den är ju klart stor :)

  • Musetti
    Linnnn skrev 2018-09-17 21:16:39 följande:

    Vad skönt! Och vad lyxigt det låter! Ser inte alls fram emot förskolestart. Är på jobbet en dag i veckan just nu och jag trivs bättre hemma.

    Åh vilken sötnos Musetti! Med fin jacka.

    J har tagit något steg själv både idag och igår. Spännande. Jag har trott att det skulle dröja eftersom han är ganska försiktig, men eftersom han blir 11 månader här i veckan gissar jag att han går innan 1-årsdagen.


    Åh så kul att J har börjat gå!! Ilse släpper ofta händerna nu och står och svajar men hon har inte tagit första steget än. Men det kommer nog vilken dag som helst. Väldigt förtjust i lära gå-vagnen.

    Jag har börjat sakna att jobba lite faktiskt, men tänkte sätta igång med en litet projekt på kvällarna som lite stimulans. Samtidigt är jag så klart glad att Ilse kan vara hemma en tid till. Pratade med föreståndaren för den förskola vi fått plats på i januari och det känns jättebra.
  • Musetti
    erijon skrev 2018-09-18 20:02:03 följande:

    Edvin går mycket bättre nu än för bara en becka sedan, han jar börjar springa också. LIVSFARLIGT för han får inte stopp på sig själv ich så vurpar han. Han slänger sig gärna också sista biten om man sitter och väntar.. också farligt. Många gånger har han slängt sig alldeles för tidigt.

    Han ÄLSKAR att gunga och detta är hans min. (Började göra denna min vid 4 månader vill jag minnas) Hans egna liksom. Alddig sett någon göra sådär, ser både sjukt och galet sött ut haha. Han liksom flåsar samtidigt oxh sen skrattar han. Han nästan ver att han ser galen ut haha.


    Haha samma med Ilse! Måste gunga varje dag i 30 min MINST och det går knappt att få henne därifrån, håller krampaktigt kvar i gungan :) Härligt att vädret är så fint nu och att vi har turen att bo i ett område med många lekplatser.
  • Musetti
    erijon skrev 2018-09-26 19:19:31 följande:

    Lilla ettåringen idag!!!

    Inte bebis längre, GALET. Men min bebis länge till haha.

    Han fick gosedjuret bobbo från babblarna. Han har pussat den på munnen oavbrutet sedan han öppnade det paketet. Låter oss andra gosa lite, sen måste han pussas. Dödligt sött beteende :)


    Stort grattis i efterskott!! Så otroligt snabbt de blir stora :) Ilse fyller om några veckor och vi funderar på hur vi ska göra med kalas. Kanske ett mer intimt kalas för min och sambons familjer på förmiddagen och sen ha öppet hus på eftermiddagen för vänner med barn? Hur har ni gjort? Det här är ju första så vi vet inte riktigt vad som blir bäst.
  • Musetti

    Jag känner igen mycket gällande humöret men nätterna är fortfarande bra tack och lov. Snittar 11h per natt med ca två uppvak där nappen eller lite vatten brukar räcka.

    Men ojoj vilka humörsvängningar! Särskilt vid maten då hon prompt ska äta själv (med sked) men det klarar hon ju inte riktigt av än och då blir det frustration och skrik. Och är hon på golvet vill hon vara i famnen och är hon i famnen vill hon vara på golvet... Har inte tagit första steget själv än men det är mkt klättrande. Vagnen som var så populär förr har tappat några placeringar, haha.

    På torsdag blir hon ett år och nästa lördag har vi kalas. Sedan ska sambon dra igång med den stora köks och Ilses rum- renoveringen så då flyr jag och Ilse till Öland så får sambon surra runt här i två veckor.

  • Musetti

    Åh är betryggande att det inte bara är här det skriks som om man håller på att brännmärka sitt barn! Vågar knappt gå till parken längre då hon inte accepterar att lämna sandlådan...

    Ang utveckling så tycker jag annars att det går veckovis, en vecka vill hon bara stå och gå och nästa bara prata. Som att hon bara kan ta en (iofs stor!) fas i taget.

    Jag hade trott att jag skulle amma betydligt längre än de knappa 7 månader vi var igång men min kropp är visst inställd på helamning eller inget.

  • Musetti

    Bra med tips om skor! Vi som har första barnet har ingen aning och det är ju en ganska saftig peng som går åt på skor. Kollar även åkpåse till Bugaboon nu när vintern närmar sig, om någon har tips även på det så får ni gärna dela med er!

    Ilse fyllde ett i torsdags och i helgen hade vi kalas, först med familjen och sedan öppet hus för vänner. Gick jättebra! Många sena återbud pga sjukdom tyvärr men det kanske var bra ändå, blev ändå ganska stimmigt med allt folk. Och nu har vi ätit tårta i flera dagar :)

    Ettårskontroll igår, 75 cm lång och 9,8 kg tung. Haft feber hela dagen idag pga vaccineringen och sovit mkt.

Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här