Inlägg från: Anonym (!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (!)

    Hur ser ni på detta? Våldtäkt eller inte? Snälla och behöver era svar. Ursäkta lång text.

    Anonym (Rationell) skrev 2017-10-11 02:34:00 följande:

    Hur är detta en våldtäkt? Två vuxna människor blir asfulla och ligger med varandra. Bara för att du har minnesluckor efteråt betyder det inte att du blivit våldtagen. 

    När hotade han med våld? Och att han skulle ha drogat TS griper du ju bara ur luften. Finns ingenting som tyder på det. Att dricka alkohol i en bastu räcker så bra för att man ska bli full. Tortyr nu också? Du måste skämta...Ingenstans säger TS att hon faktiskt sagt nej till mannen. Hon säger att de "inte borde" efter att hon kysst honom, men går ändå och lägger sig med mannen när han säger till henne att göra det. 

    Tjat är inte våldtäkt.


    Det är ett solklart fall av våldtäkt! Han hotade inte med våld, han använde våld. Han knuffade henne och drog henne i håret. Han tvingade henne att säga att allt var hennes fel genom att spola vatten i ansiktet. Han fortsatte trots att hon sade att de skall sluta. Hon går inte och lägger sig med mannen. Hon lägger sig på soffan där det var planerat att hon skulle sova. Då har han sex med henne, när hon hela tiden tydligt varit emot att fortsätta, är försatt i ett hjälplöst tillstånd och inte har visat att hon vill detta.

    Det var våldtäkt!! Ts borde anmäla mannen som var helt vidrig. Det kommer inte bara "försvinna" och bli bra.
  • Anonym (!)
    Anonym (Hmmm) skrev 2017-10-11 05:50:20 följande:

    Tveksamt... Du bör däremot lämna din man, hans släkt och sluta med alkohol...


    Varför skall hon lämna sin man? Han stöttar ju henne i detta. Hon behöver inte heller sluta med alkohol för att hon blivit våldtagen. Så dumt sagt!
  • Anonym (!)
    Anonym (Rationell) skrev 2017-10-11 07:55:32 följande:

    Hon var ju precis lika full. Allt som hände här var att två vuxna människor drack for mycket och hade sex som de nu ångrar. TS kunde gått hem när som helst.


    Det spelar ingen roll om hon var full. Hon skall inte bli utsatt för sex när hon inte vill. Då är det bäst. Hon har inga krav på sig att aktivt göra motstånd om hon är försatt i ett försvarslöst tillstånd som att vara full. Hon hade inte sex med honom. Han hade sex med henne trots att hon sagt att de skulle låta bli. Han pressade in henne i ett hörn i duschen och tvingade henne att säga att det var hennes fel. Ts var inte i ett tillstånd där hon kunde gå hem när som helst och det behövde hon inte heller. Mannen kunde istället låtit bli att våldta henne.
  • Anonym (!)

    Ts, oavsett hur fallet gick till så kom ihåg att anmäla skadan till ditt försäkringsbolag. Blir det kvarstående ärr kan du få ersättning efter något år. Fotografera skadan.

  • Anonym (!)
    Anonym (Rationell) skrev 2017-10-12 08:15:09 följande:

    Ingenstans har TS skrivit att hon sov när det hände. Bara att hon inte riktigt minns. Du kan inte bara hitta på dina egna fakta för att stödja ditt narrativ. 


    Oavsett vad du skriver så var det våldtäkt. Däremot är det fullt möjligt att han inte skulle bli fälld pga bristande bevisning. Det rättfärdigar dock inte hans handlande. Du kan tjata dig blå om att detta handlat om ömsesidigt sex. Ts ser det inte så och det är hennes upplevelse som gäller.
  • Anonym (!)
    Anonym (Rationell) skrev 2017-10-12 08:15:09 följande:

    Ingenstans har TS skrivit att hon sov när det hände. Bara att hon inte riktigt minns. Du kan inte bara hitta på dina egna fakta för att stödja ditt narrativ. 


    Hon skriver "han har sex med mig" inte "vi har sex med varandra". Samtidigt drar han henne i håret, säger fula saker och putter ner henne från soffan. Hon vill inte vara med om detta. Hon har inte sex med honom. Han har sex med henne mot hennes vilja - en våldtäkt!
  • Anonym (!)
    Anonym (Rationell) skrev 2017-10-12 11:21:46 följande:

    Ja precis. Den som hon var med på men sedan ångrade. Nej och hon sa inte heller nej. Finns ingen samtyckeslag. 


    Samtidigt är det inget krav på att man gör aktivt motstånd när man blir våldtagen för en fällande dom. Många offer blir paralyserade, det är välkänt.
  • Anonym (!)
    Anonym (Rationell) skrev 2017-10-12 12:17:25 följande:

    Och här finns inte en gnutta bevis, inte ens en sammanhängande redögorelse från målsäganden, så självklart kommer inget atal väckas. 


    Det finns sällan en sammanhängande redogörelse, särskilt om alkohol och/eller droger är inblandat. Det kan ändå vara solklar våldtäkt. Om det blir fällande dom har givetvis med bevisning att göra och är svårare att få till. Sammanhängande behöver man dock inte vara.
  • Anonym (!)
    Anonym (Rationell) skrev 2017-10-12 12:14:22 följande:

    Jo tack, jag vet hur lagen är utformad.

    Hon sov inte och hon var uppenbarligen inte väldigt berusad eftersom hon fyra timmar senare blåste 0.0.


    Senare skriver du att alkohol+bastu är tillräckligt för att bli full (när du försöker säga att hon inte kan ha blivit drogad). Var hon berusad eller inte?
  • Anonym (!)
    Anonym (Rationell) skrev 2017-10-12 12:38:51 följande:

    Men suck.. som jag redan förklarat många gånger i den har tråden ligger bevisbördan på åklagaren och den tilltalade är oskylding tills bevis har framlagts som ligger utom allt rimligt tvivel. 


    Självklart kan det saknas bevis för en fällande dom eller ens för att väcka åtal men det betyder inte att hon inte blivit våldtagen. Två vitt skilda saker.
Svar på tråden Hur ser ni på detta? Våldtäkt eller inte? Snälla och behöver era svar. Ursäkta lång text.