Inlägg från: Anonym (En till) |Visa alla inlägg
  • Anonym (En till)

    Någon mer extremt överviktig som har ett viktmål till nästa sommar?

    Hej på er alla ni kämpande,

    Jag blev så glad när jag såg den här tråden och vill väldigt gärna vara med!

    Min historia i korthet är att jag i princip alltid varit rund / knubbig men har trivts med mig själv och känt mig både hälsosam och fin. För några år sedan kom jag in i en svacka i livet, började medicinera med antidepp och..tröstäta.

    Vågen visar nu på 114 kg till mina 1,58 cm. Jag beslutade mig så sent som i helgen för att nu jäklar får det vara nog!

    Min plan är att köra hederlig gammal kaloriräkning, tänker att ett underskott på 700 kcal per dag är lagom. Utöver det tänker jag börja med att promenera 30 minuter per dag för att senare öka på motionen allteftersom kroppen blir mindre tung och otymplig.

    Som anonym(jagmed) skrev, jag är övertygad om att de allra flesta av oss vet nästan lika mycket om hur man "ska" äta och leva som vilken dietist som helst. Problemet, tror jag, är att hålla ut när det känns hopplöst, bryta invanda beteenden etc. Jag hoppas och tror att det är där vi kan hjälpa, stötta och peppa varandra, samtidigt som vi kommer med konkreta tips kring recept och annat relevant!

  • Anonym (En till)
    Anonym (jagmed) skrev 2017-10-16 18:34:55 följande:

    Nu har jag klarat av nästan hela första dagen med fasta. Puh. Eftersom vågen i lördags stannade på 117 var kalorierna för fastedagarna 555, och jag har ätit det här idag:

    Frukost: 1 medelstort kokt ägg på en skiva Wasa delikatess med en tsk bregott och 1 satsumas. 

    Middag: Spenatsoppa med grädde och rökt lax

    Båda lyckades jag göra att bli exakt 222 kcal, förutsatt att uträkningarna stämmer.

    Jag har kvar 111 kcal som jag tänker använda till kvälls/nattmat. Jag måste ha något i magen precis innan jag går och lägger mig annars kan jag inte sova.


    Gud så strongt av dig! Tänker att den första fastedagen måste vara den svåraste...

    Hur funkade du under dagen, gick det någorlunda att hålla koncentration osv på jobb trots att du ätit så lite?
  • Anonym (En till)
    Anonym (Ella) skrev 2017-10-17 08:45:31 följande:

    Cellbes, finns de kvar? Har en kompis som beställt mycket därifrån.

    Vilken strl drar du?

    Finns ju Zizzi också.


    Ellos plus collection funkar också bra tycker jag.

    Jag tänker säkert fel här men för mig är det ett stort plus att det är billigt dessutom ; jag har alltid varit klädintresserad men nu när jag är så stor känns det inget kul alls att shoppa kläder. Tvärtom, ren ångest. Då jag inte känner mig fin oavsett så köper jag helst billiga saker, det känns liksom som att det vore att ge upp och acceptera läget att köpa "riktiga" kläder i nuvarande storlek...om sådana ens funnits.

    På tal om något muntrare vill jag tipsa om chiapudding till frukost! Provade för första gången igår, jag hade i blåbär och la lite hackade nötter på toppen. Kalorisnålt och rejält mättande.
  • Anonym (En till)
    Anonym (yy) skrev 2017-10-17 09:35:14 följande:

    Här är en till! Eller egentligen inte ... har inget direkt viktmål, förutom målet att gå ner. Har dock lite annorlunda approach än många av er andra tror jag. För min del har jag tidigare ätit extremt onyttigt, i princip levt på godis, glass till frukost... ja, ni förstår. Mitt mål är att nu äta mat och inte småäta. För egen del fixar jag liksom inte att direkt gå över till "extremnyttig" kost, och jag tror inte heller att det är nödvändigt för mig för att gå ner en hel del, med tanke på hur jag levde förut. Jag har heller ingen våg.

    Angående kläder är det intressant. Jag har tillbringat SÅ mycket tid i livet med att sparka på mig själv, och tänkt: "det spelar ingen roll, jag är ändå så fet och ful att jag kan ha en sopsäck på mig". De senare åren har jag tänkt precis tvärtom. På något sätt har jag lyckats acceptera mig själv betydligt mer, och det är förstå då jag klarar av att ta tag i maten. Jag tror att denna fettskam bidrar så otroligt mycket till att folk inte klarar att gå ner i vikt.

    Kram och pepp och lycka till! Och kom ihåg att er vikt är EN del av er, men det är inte det som definierar er!


    Vilket superbt inlägg! Både klokt och insiktsfullt :)
  • Anonym (En till)
    Anonym (Xxxxl) skrev 2017-10-17 18:58:22 följande:

    Vet inte varför jag inte kan citera.

    Plus size på Youtube ska jag se vad det är.

    Kul med tips.

    Vart köper man en bra bh?

    Jag har lagt ut en massa pengar på olika märken o olika affärer men jag kan inte använda någon av dem. Jag är storbystad o sen stor i omfång. Behöver ha någon med breda axelband o breda sidor som verkligen kan bära upp bysten.


    Jag brukar handla på bravissimo.com, en engelsk kedja för storbystade kvinnor.

    Det finns beskrivet hur man räknar om från svenska tlll engelska mått men om du känner dig bekväm med att prata engelska är det ännu bättre att ringa, man får superbra hjälp på telefon. Plus att deras bh är snygga, till en väldigt billig peng.
  • Anonym (En till)
    Anonym (Hur lyckas man...) skrev 2017-10-20 06:28:33 följande:

    Nu kommer min svaga punkt HELGEN. Det är då jag trillar dit. Vad äter ni under helgen. Tränar ni? Att gå från tanke till handling är väldigt svårt. Bara en sån sak att gå ut på promenad verkar tydligen vara jätte svårt för mig. För latmasken tar över. Om jag lyckas gå 30 minuter i helgen så kommer jag vara stolt. Första målet på träningen. Någon mer som har samma funderingar?


    Känner verkligen igen mig i det du skriver här! Jag brukade promenera en massa men har helt kommit ur vanan och har enorma svårigheter att komma igång igen. Vet inte varför då jag ju egentligen tycker det är skönt... Hoppar på ditt första mål; tre promenader a 30 minuter styck per vecka med start idag!

    Visst är maten på helger svår. Mina största fallgropar är dels frukost..jag älskar att ha långfrukost med frallor och tidning. Problemet är att jag inte äter en fralla utan tre..så har det som ett blygsamt första mål; en fralla och två ägg istället för tre frallor till frukost! Det som är ännu svårare är helgkvällarna. Jag är ensamstående utan barn men gillar att umgås med folk. Följden blir att jag antingen är bortbjuden, har gäster eller går ut och äter på helgerna. Vet inte hur jag ska lösa detta ; att leva som en eremit är inte ett alternativ och i min umgängeskrets sker i princip allt socialiserande över mat och vin:/
  • Anonym (En till)
    Anonym (Katja) skrev 2017-10-20 13:16:55 följande:

    Det där har varit mitt stora problem! Att allt umgänge sker över mat och vin. Tre rätter och en flaska vin + ngt mer är typ ett par dagsbehov:( Jag har fått tvinga mig och sitta hemma själv i perioder. De perioderna har jag gått ner mkt per vecka. Men istället suttit ensam och plöjt tv-serier. Sjukt tråkigt med andra ord.


    Ja...det är just den där tråkfaktorn jag är rädd för... Tänker att om det rörde sig om säg två månaders eremitliv så vore det sin sak men jag har massor att gå ner och tanken på att sitta själv månad ut och månad in är skrämmande..

    Jag är dessutom uppfostrad så att man äter av det som bjuds så att sitta och pilla i maten är inte ett alternativ för mig. Det är ju mitt dagliga frossande, inte helgens festligheter, som gett mig en så här enorm övervikt. Hade jag varit duktig i vardagen men socialiserat som vanligt på helgerna hade jag alldeles säkert gått ner..men det är så jäkla svårt att gå tillbaka till att vara nyttig på måndagen. Funderar på att prova att köra två månader helt utan att umgås över mat och vin, kanske att det är lättare att hålla helgerna som just speciella om man hunnit vänja sig vid att vara sund i vardagen...?
  • Anonym (En till)

    Här har det gått hyfsat bra ; ätit relativt sunt och i en normal människas mängd. Inget godis, kakor eller liknande men tre glas vin på aw i tisdags.

    Så, inte bantat per se men varit måttlig. Min tanke är att om man har en gigantisk övervikt så borde även det hjälpa mycket.. Återstår att se om jag har rätt - invägning imorgon :/

  • Anonym (En till)

    Minus 1,6 visade vågen på :) Inte mycket med tanke på min stora övervikt MEN är nöjd likväl! Med tanke på att jag verkligen mjukstartat så känns det som ett uppmuntrande resultat på 12 dagar.

    Hur går det för er andra?

  • Anonym (En till)
    Anonym (212) skrev 2018-01-13 18:22:34 följande:

    Halloj, har inte noterat tråden tidigare, men hakar gärna på här.

    På tredje dag jul gick jag förbi stora vågen vid packningen på jobbet och fick för mig att kliva upp på densamma. Det var ganska länge sedan jag kunde väga mig på badrumsvågen hemma (inte gott att läsa overload på en våg som ska klara 180kg). Till min fasa såg jag att jag passerat 200-strecket, och det med marginal. 212kg stod det, visserligen med skyddsskor och fickorna fulla med junk, men ändå, fy faen!

    Har sedan dess, med undantag av nyårsafton, låtit bli sötsaker och hållt mig till vatten som dryck. Jag skaffade mig en kaloriräkningsapp till telefonen och började skriva matdagbok. Jag hoppas vara under 200kg innan vi kommer in i februari för att sedan sikta på ett kilo i veckan. Idag visade samma våg 203kg.

    Jag är 1,88m lång och vet inte riktigt vad mitt slutmål är, räknat på BMI borde det vara runt 85, men jag tror jag är nöjd om jag kommer ner i krokarna runt hundra.

    Vi får väl räkna med att det tar några år...


    Det är ju vansinnigt bra jobbat, GRATTIS!! Snacka om att du tycks ha bestämt dig och bara kör, imponerad!!
Svar på tråden Någon mer extremt överviktig som har ett viktmål till nästa sommar?