• Anonym (Åh)

    Fira födelsedag med bara pappan?

    Jag tycker ni vuxna får kliva åt sidan och ge barnet utrymme att fira som hen vill. Hen uttrycker, tycker jag, klart och tydligt att hen vill fira med sin pappa och gärna vill göra det med enbart honom. Han är hens förälder och, ursäkta, antagligen viktigare för hen än både dig och ditt barn. Låt barnet ha sin pappa för sig själv på sin födelsedag. Det verkar finnas både behov och önskan om det. Barn till skilda föräldrar kanske behöver extra närhet med sin biologiska förälder och få ha dem för sig själv ibland, särskilt vid speciella tillfällen. Barnet har inte valt att ha separerade föräldrar och bonusföräldrar. Ät tårta tillsammans en annan dag.

  • Anonym (Åh)
    Anonym (Undrar) skrev 2017-10-14 15:30:46 följande:

    Min sambo har varit tydlig från dag ett att jag och mitt barn prioriteras lika högt som hans barn och att han ser oss som en familj. Så det är lika viktigt för honom som för mig.


    Det måste bli väldigt konstigt för ett barn att hens pappa prioriterar en annans barn lika högt om hen är 9 år. Särskilt om ni bara känt varandra i två år. Det är verkligen inte farligt att den biologiska föräldern har en närmre relation till sitt eget barn. Precis som du säkert håller ditt eget barn lite närmre.
  • Anonym (Åh)
    Anonym (Undrar) skrev 2017-10-14 16:19:19 följande:

    Vill förtydliga att detta alltså ändå inte handlar om den dagen som barnet faktiskt fyller eftersom hen då är hos sin mamma. Utan om dagen innan och kvällen innan det så det blir ju ändå inte på barnets riktiga födelsedag.


    Ja då är det ju nästan på födelsedagen och då är hen med sin pappa. Varför i herrans namn kan ni inte tillmötesgå det. Det är ju absurt. Barnet vill fira med sin pappa i anslutning till sin födelsedag. Det kan väl alla förstå? Hade barnet bott med båda sina föräldrar hade hen firat med båda samma dag. Nu blir det ändå nära. Konstig princip ni har. Ni är en ny familj men det har som sagt inte barnet valt. Hen kan väl åtminstone få bestämma hur hen vill fira sin födelsedag.
  • Anonym (Åh)

    Helt otroligt vad vissa verkar tycka att skilsmässobarn bara ska acceptera en "ny" familj som är främlingar för dem (de har varit ihop i TVÅ år!).

    "Nu har pappa träffat en ny tjej och nu ska du umgås med oss alla hela tiden. Du får inte vara bara med pappa, inte ens på din födelsedag för då blir pappas nya tjejs unge ledsen. Nu är VI en familj och pappas nya tjejs unge är ditt syskon som alltid ska vara med." Helt sjukt. Tänk om det är likadant hos mamman. Stackars barn. Hen har inte valt detta, tänk på det! Hen har två föräldrar som är viktigare än alla bonusföräldrar osv hit och dit. Låt barnet få känna det och att hen är viktigast för sin egen pappa!

Svar på tråden Fira födelsedag med bara pappan?