• Kusin Krakel

    Fira födelsedag med bara pappan?

    Förstår inte varför man inte kan göra både och som Eva föreslår i första inlägget. Då borde väl alla bli nöjda, barnet får fira med pappan så nära födelsedagen som möjligt och med resten av familjen när den är samlad. Låter väl som en enkel och bra lösning. Varför krångla till det?

    För mig som förälder skulle det kännas konstigt att inte fira mitt barn första gången vi träffades efter födelsedagen. Skulle kännas konstigt att vänta en vecja bara för att alla skulke vara samlade. Är väl rimligt att fira lite grann nör papoa och barn träffas och sen tårtkalas när hela familjen är med.

  • Kusin Krakel
    Anonym (Undrar) skrev 2017-10-14 16:56:49 följande:

    Har tagit upp frågan igen med min sambo efter att jag läst era svar. Men han är tydlig med att vi ska vara samlade hela familjen när vi firar. Dock blir det att vi firar så fort vi träffas efter barnets födelsedag. Barnet ville komma hit extra för att kunna bli firad dagen innan...


    Ok, trodde att pappan och barnet träffades ändå då. Jag personligen förstår dock inte varför man inte kan göra både och, varför en sån sak ska bli en principsak. Skulle ju som förälder tycka att det var mysigt att hitta på något extra som barnet gärna vill i samband med födelsedagen. Men vägrar pappan är det ju så.
  • Kusin Krakel
    Anonym (Så här tycker jag) skrev 2017-10-14 17:48:08 följande:

    Men ska pappan bara tillmötesgå när barnet säger att den bara vill vara med pappa nästa gång det är något?

    Barnet: Jag vill bara fira jul med dig pappa

    Pappan: Självklart resten av min familj får stå åt sidan istället för att vi firar tillsammans allihopa för din önskan är viktigast och jag vill du ska växa upp till en person utan hänsyn för andra

    En vuxen ser till allas önskemål, själva födelsedagen är barnets men om det inte går pga av delad vårdnad och det är dagen före eller efter födelsedagen bestämmer de vuxna och inte barnen oavsett om det är bio eller bonus.


    Oj, behöver man dra det så långt verkligen? På vilket sätt får resten av familjen stå åt sidan för att barnet firar två gånger? På vilket sätt är det hänsynslöst att barnet har en liten födelsedagsstund med pappa utöver det gemensamma firandet?

    Konstig jämförelse för övrigt. Är väl mer jämförbart med om baenet missar julafton och önskar att få ha lite förjulafton med pappa den 23 förutom den gemensamna familjeträffen den 28:e.

    Om det funkar rent praktiskt förstår jag inte varför man inte kan göra så.
  • Kusin Krakel
    dfgkjhdskj skrev 2017-10-14 19:22:06 följande:

    Det är inte konstigt att pappan vill att alla i hans familj ska vara inblandade och i hans familj ingår nu också ts hans bonusbarn. Det verkar ju också som en del glömmer att ts barn också är ett bonusbarn eller är det ok att kvinnors bonusbarn blir exkluderade?

    Hade det varit tvärtom med ts barn som hade velat uteslutna ts bonusbarn då hade det varit ett himla gnäll åt det hållet istället.

    FL i ett nötskal alltså. Kanske folk ska sluta läsa orden bio och bonus så slipper man flippa ur och kan se på det mer rationellt.

    Födelsedagar firar man på den dagen barnet fyller år, är barnet hos den andre bioföräldern så firar man naturligtvis när det passar bra för alla i familjen, inte sjutton går vuxna människor helt efter barns önskan oavsett vad det gäller, finns utrymme visst men finns det andra aspekter att ta med i beräkningen så är det ju så.

    Barnet ska bli firat, det är väl bra att pappan och ts vill att barnet är inkluderat i familjen istället för undanskuffad, skillnaden är att pappan och ts inte vill skuffa undan ett annat barn, det barnets känslor har ni ju helt tappat bort som sagt, sorry ts barn du får inte vara med och äta tårta för du är inte en del av familjen..

    Varför skapa ett problem när det inte finns ett, herregud barnet ska firas och få tårta presenter och uppvaktning men ni får det att låta som jordens undergång, nej det är inte hemskt om det sker på en tisdag istället för en onsdag tex.

    Så sluta bli alldeles gråtmilda över något som inte är ett problem. Tänk om pappan hade varit tvungen att jobba ska han säga till jobbet att hans barn vill bara den dagen och då måste han rätta sig efter det.. ja ni hör ju själva hur löjligt det låter.


    Jag förstår inte hur ts barn blir exkkuderat för att bonussyskonet sover över en extra natt och får frukost på sängen dagen före födelsedagen förutom att man firar gemensam födelsedag med hela familjen som planerat. Du får gärna förklara för jag förstår inte problemet alls.jag tycker att det är pappan som förstorar det hela genom att göra det till en principsak.

    Inte om det vore helsyskon heller även om situationen är svår att översätta rill en kärnfamilj då alla då brukar bo på samma ställe hela tiden.
Svar på tråden Fira födelsedag med bara pappan?