• nihka

    Fira födelsedag med bara pappan?

    Anonym (Undrar) skrev 2017-10-14 14:06:28 följande:

    Min sambos barn är inte hos oss på själva födelsedagen och därför har hen bett min sambo att fira med hen ett par dagar innan. Men då är inte mitt barn hos oss och vi vill förstås att hela familjen ska vara samlad när vi firar sambons barn. Därför har vi föreslagit att fira barnet vid ett senare tillfälle men barnet blev besviket och tycker själv att det räcker att fira med bara pappa. Gör vi fel som vill att hela familjen ska vara samlad?


    Lämna frågan till pappan att avgöra själv med sitt barn. Om hans barn inte vill fira sin födelsedag med dig och dina barn den helgen hen kommer så låt det bara vara.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Sorgligt) skrev 2017-10-16 12:19:10 följande:
    Så sorgligt när den nya kvinnan och hennes barns önskningar går före det egna barnet.

    Hur kan det bli så?
    Fast det är i första hand barnets pappas önskemål och "den nya kvinnan" är av samma åsikt. Vad "hennes barn" önskar framgår inte.

    Så det är inte så.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (K) skrev 2017-10-16 14:03:40 följande:
    Håller med. Jättekonstigt när dessa "bonus"- mammor som tydligen ogillar sitt partners barn vill "fira" dem endast för att barnen inte ska få den födelsedag de önskar sig.

    Man är inte heller en familj bara för att man råkar bo i samma lägenhet/hus.
    Jag tycker också barnet borde få fira sin födesledag med de personer hen väljer, i det här fallet bara sin pappa, men om pappan inte vill det är det ju knappast hans sambos fel.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (K) skrev 2017-10-16 17:47:04 följande:
    Ja , du har rätt.

    Pappan är boven här.
    Bov vet jag inte. Han vill väl att båda barn i hans familj ska firas av familjen på helgen när alla är hemma. Det blir ju lite konstigt om mannens barn kommer hem, och inte ens på den riktiga födesedagen för att firas och bara "får" firas av sin pappa. Vad gör TS medan pappan sjunger och ger sitt barn frukost på sängen?  Har låtsassovmorgon? Ska barnet bara få paket från pappan, eller är det OK med presenter från TS fast hon inte får vara med? Eller ska hennes paket vänta till helgen? Om de har köpt något ihop då? Och TS barn när ska hen gratulera? Inte alls, bara paketöverlämning eller ett extrafirande på helgen?

    Jag tycker det låter som ett konstigt arrangemang, men om barnet insisterade skulle jag inte bråka om det. Tre födelsedagar, två hos pappan och en hos mamma, eller det kanske är två där också, med ytterligar ett firande med bara mamma. Fyra födelsedagar och kanske barnkalas med kompisar på det. Ska det sedan vara likadant för TS barn?

    Jag tycker man komplicerar det. Ett familjekalas per hushåll räcker och då kanske även släktingar från pappans sida vill komma till dem. Sedan kan barnet träffa sin pappa och göra något på tu man hand, men då går man väl gärna iväg och gör något isf att utesluta andra man bor med.
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonym (Undrar) skrev 2017-11-22 13:53:37 följande:
    Det blev bra och födelsedagsbarnet var glad.
    Toppen!
    Om du vill behålla min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Fira födelsedag med bara pappan?