Inlägg från: tvillingmammaVastmanland |Visa alla inlägg
  • tvillingmammaVastmanland

    Har ni äktenskapsförord och varför/varför inte?

    Har vi aldrig funderat på eller diskuterat.

  • tvillingmammaVastmanland

    När vi gifte oss så såg vi det som självklart vi delar på allt. För mig är äktenskapsförord något som jag förknippar med att skydda stora förmögenheter. Kan dock förstå att det kan vara lämpligt om man träffas sent i livet. Jag tycker att det är en lite tråkig utveckling att det går mot att var och en skall sköta sig själv och ha sin egen ekonomi. För oss är det familjen som är viktig.

  • tvillingmammaVastmanland
    Tavelramen skrev 2017-10-18 17:53:11 följande:

    Håller helt med. Jag och min fru arbetar båda heltid. Våra barn är hela och rena, blir hämtade runt 4, huset är städat och det är ingen stor tidsuppoffring. Att det ska vara någon form av heltidsjobb är för mig obegripligt. Bara larvigt att överskatta insatsen


    Ja, men det beror ju på situationen. Vissa jobb är väldigt krävande med långa dagar och massor av tjänsteresor. Då kan det ju vara lämpligt att en är hemma om man har råd och vill ha det så. Ännu bättre är kanske om någon av föräldrarna jobbar typ halvtid.
  • tvillingmammaVastmanland
    Tavelramen skrev 2017-10-17 19:58:01 följande:

    Fast du har ju levt 20 som många av oss andra kallar för semester. Pysslat i hemmet och tagit hand om barnen. Att inte jobba är det nog många som drömmer om. Förstår inte varför du anser att du ska ha hälften av det ekonomiska som din man byggt upp utöver att han försörjt dig?


    Intressant. Förr såg man detta som höjden av mansgriseri , att låta sig bli uppassad på heltid av en hemmafru. Nu är alla avundsjuka...? Ni kallar det semester? Att ta hand om ett helt hem på egen hand? Medan mannen bygger upp sin karriär.

    Om man som kvinna jobbar heltid så bygger ju det på att mannen tar halva marktjänsten. Ni kvinnor som är avundsjuka låter er väl inte utnyttjas genom att både försörja familjen och sköta hela hushållet, hoppas jag?
  • tvillingmammaVastmanland
    Anonym (undrar) skrev 2017-10-18 22:21:15 följande:

    Jag är ensamstående till tre barn och jobbar heltid. Vi är hemma runt 18 på kvällen. Sedan fixar och donar jag med matlagning, läxläsning, lek, hygien, nattning, städning, tvätt, förberedelser etc tills jag stupar i säng runt 22-23. Uppskattar att jag lägger ner ca 4h om dagen (exklusive morgonbestyren) på oavlönat hemarbete och då hinner jag inte med allt jag skulle vilja hinna med. Uppskattningsvis skulle jag behöva 6h dagligen för att hinna med allt utan att behöva stressa ihjäl. Och jag skulle behöva 8h för att alltid ha det rent och organiserat hemma på tip top nivå samt i bilen, på tomten samt hinna med barnens träningar/fritidsaktiviteter. Så ja, jag uppskattar att ett välorganiserat och meningsfullt hemmaliv tar cirka 8h om dagen. Alltså en inte alltför obetydlig insats. Ungefär det samma som en hemmafru förväntas prestera. Inte lika ansträngande om man delar på det lika såklart men det betyder inte att det är obetydligt.

    Förstår mig inte på dem som tycker att hemarbete inte är någon tidsuppoffring (som du benämner det) alls. Skiter ni då att skjutsa era barn på fritidsaktiviteter? Äter ni bara hämtmat? Har ni städerska? Tvättar ni inte era barn? Eller har ni kanske bara ett barn? Som ni placerar framför en padda?


    Ja , det kanske finns en anledning varför svenska fyraåringar rör sig mindre än tex amerikanska, speciellt lite rör de sig på helgererna. De sitter allihop framfö en padda?
Svar på tråden Har ni äktenskapsförord och varför/varför inte?