Inlägg från: Twoblirthree |Visa alla inlägg
  • Twoblirthree

    Bf juli 2018

    Hej! Är ny i gruppen. Bf 10 juli. ???? Känner mej stor o har en hel del sammandragningar, magen blir stenhård o blir jobbigt o röra sig. Är mitt tredje barn o väntar en tredje flicka. ????

  • Twoblirthree
    kattnos skrev 2018-05-04 18:59:08 följande:

    Välkommen! Kul att vi blir fler! Tror många skriver i fb-gruppen men jag håller mig hellre här :)

    Min bebis låg med huvudet nedåt i måndags när jag var hos bm men under veckan har han eller hon vänt sig IGEN och fortsätter sparka på min stackars blåsa... Men men, den vänder väl sig igen vad det lider :)


    Min sparkar mest på höger sida hela tiden o jag tror att rumpan är på vänster sida. :) Vilken vecka är du i?
  • Twoblirthree
    kattnos skrev 2018-05-05 05:19:37 följande:

    De verkar ju ha sina vanor, jag känner mest i mitten fast nedåt mot utgången :) jag är i v 30, 29+4 idag och har alltså bf 16/7. Så knappt en vecka efter dig :)


    Va roligt. :) Vaknade nu o det är värsta tivolit i magen. Bebis har hicka nu med o då brukar det va livat där inne. ;)

    Ska ge mej på o tvätta lite bebiskläder idag tänkte jag, kan ju gå snabbt när det väl är dax.

    Hur ofta får ni gå på kontroller nu? Jag går var tredje vecka. Tänkte om det skiljer sig när man har haft två graviditeter innan.
  • Twoblirthree
    Perpen skrev 2018-05-05 09:31:31 följande:

    Jag behöver tips av er! Vad äter ni?! Min aptit har minskat jättemycket och jag är typ inte sugen/inspirerad att äta något alls längre. Jobbigt när jag ska förse resten av familjen med mat men vill inte ha eller tillaga något. :-/


    Jag känner mej sugen/hungrig hela tiden istället. Men är inte glad i någon mat som jag el sambon lagar. Chinamat, pizza m.m är det som gäller. ;) Godis o chips blir det tyvärr endel oxå. Dock inte särskilt glad i läsk... Tror det bästa är, som någon/några redan skrivit, att försöka äta småportioner. Jag är oxå väldigt trött men inte sovtrött längre utan mer trött i kroppen. Äter två niferexkapslar + gravid multivitamin om dagen p.g.a. lågt järnvärde.

    Ni som har barn sedan tidigare hur har era förlossningar startat?
  • Twoblirthree
    Perpen skrev 2018-05-06 09:53:46 följande:

    Första förlossningen startade med värkar när jag sov. Startade vid 23-tiden har jag för mig och höll mig vaken hela natten. Hon föddes 13.00 dagen därpå så hon hade inte så bråttom.

    Andra förlossningen startade med att vattnet gick. Jag hade känt mig lite hängig innan och vilade och helt plötsligt gick vattnet. Herregud vad jag skrattade för det var så skumt. Värkarna startade strax efter det. Nån timme kanske.


    Mina förlossningar har varit liknande dina Perpen, bara att min första var mycket längre. Fick första värken nån gång vid 02 på natten, låg hemma hela dagen med värkar. Åkte in på kvällen vid 20 och va "bara" öppen 4 cm. Fick epidural vid 03 o krystvärkarna kom vid typ 05.30 som jag inte kände alls :(. Hon föddes sedan vid 07 o jag var utmattad i flera dagar efter tyvärr... De fick klippa ca 4 cm och jag fick både alvedon o diklofenak, kunde inte sitta ordentligt på några veckor :(.13 dagar efter Bf.

    Med andra gick vattnet vid 04 och hade värkar under dagen. Åkte in på kontroll vid 16 och fick en rejäl hinnsvepning samtidigt. Åkte hem vid 18 men fick vända ganska snabbt hemma o åka in igen vid 20 för jag hade så ont så jag kräktes hemma t.o.m. va öppen 8 cm när jag kom in igen. :) Krystvärkar i typ 20 min som var otäcka men samtidigt häftiga på något konstigt vis. Tyckte inte om att tappa kontrollen, tyckte att när jag krystade så tog liksom urkraften över o då va det bara o följa med kroppen. Kl 22.22 föddes min andra tös. Fick 2 graders spricka men va ändå uppe o duschade två timmar efter förlossningen o klarade mej på alvedon. Föddes 2 dagar efter bf.

    Spännande o se hur den tredje blir men tänker tillbaka på den andra förlossningen med mest glädje.
  • Twoblirthree
    Iowhannah skrev 2018-05-07 14:16:22 följande:

    Jag är nu i vecka 31+1 och så himla trött på det här! Jag vet inte hur jag ska palla två månader till! Ständigt sötsugen, ständigt dålig i magen, ständigt trött, ständigt ont nånstans, halsbränna, svullen, känner mig stor och otymplig, sover skitdåligt, har knappt nån matlust, törstig hela tiden, sammandragningar och förvärkar, och så detta dåliga samvete för att jag inte orkar/klarar att hålla samma tempo som mitt barn. Jag vill inte mer nu!!

    Och dessa kommentarer om hur stor jag är! Som att jag inte vet det!! Det är säkert i all välmening, men jag orkar inte höra skiten. Jag önskar att jag bara kunde isolera mig helt från precis alla tills bebisen är ute.

    (Jag har knappt sovit i natt pga svettningar och ett barn som vaknade 540 gånger och ville ha nåt att dricka eller äta. Han hade feber i går och varken åt eller drack ordentligt.)


    Det är samma här. Fast jag tycker synd om mej själv för de runt omkring tycker inte att jag är så stor "så därför borde jag inte gå det så jobbigt tydligen". Har en dotter på 2 år som oxå varit sjuk i förra veckan o det är inte roligt. Jag lider mest av sammandragningar och svullna ben o sen att jag känner mej helt otymplig oxå. För mej är besvären bättre vissa dagar o mycket sämre andra dagar. Orkar inte gå med barnvagn o hund längre. Sover väldigt dåligt med, dotter som väcker mej om dricka o filt m.m. sedan drömmer jag massa konstigt oxå. Gäller bara o hålla ut.

    Slutar från jobbet denna vecka så det är skönt. Går in i vecka 32 imorgon. Kämpa på och sov, vila när vi kan!! :)
  • Twoblirthree
    Hermioney skrev 2018-05-17 21:19:50 följande:

    En liten kompakt lista så det blir lättare att hålla reda på alla


    Bf 10/7. Gick över 13 dagar med första och 2 dagar med andra.

    Oroar mej oxå för hur man ska räcka till. Den äldsta blir 8 år och den andra blir 2 år i sommar. Men men andra klarar det ju så...
  • Twoblirthree
    Iowhannah skrev 2018-05-17 22:44:12 följande:

    Du måste ju ha lyckats förra gången iaf. Minns du hur du gjorde/tänkte då?


    Det är 6 år emellan de två så det va som att börja om på nytt igen. Den stora tjejen har hjälp till mycket med lillasyster. Men nu blir det 2 år emellan 2 åringen och den tredje i magen så det kommer bli tufft. Känner nog mest att det är 8 åringen som kräver min uppmärksamhet mycket just nu. Hon vill prata med mej nästa hela tiden... Men pappa får ta henne mer sen när den lilla kommer.

    Tänker ofta som jag skrev innan att: om andra klarar det så ska väl jag göra det med. ;) Tror inte barnen far så illa av att man kanske inte har tid för dem hela tiden, allt går ju i perioder och det bästa är ju att ha en bra partner att dela föräldraskapet med.

    För mig har det varit viktigt att gå in i "bebisbubblan" och fokusera första tiden på den lilla, med amning, hud mot hud och lyssna tidigt på signaler etc. Då får de/det stora barnet vara mer med pappa om inte mamma har tid. Tror man har igen det mycket längre fram i deras liv. Första tiden känns viktigast.
  • Twoblirthree
    Sopp skrev 2018-05-18 09:09:30 följande:

    Jag har 17 mån mellan mina, och det är klart att det var jobbigt (var hemma med båda samtidigt, första hade inte börjat förskola än) men jag tror också att jag gjorde det onödigt jobbigt för mig genom att fortsätta hålla så hårt på rutinerna med äldsta samtidigt som yngsta hade kolik. DOCK tyckte jag att det var lättare på sätt och vis, då jag tycker det är så himla tråkigt att vara själv med små-bebisar. Då hade jag ju äldsta att leka med och hitta på saker med, och yngsta tyckte ju det var spännande att hänga med.

    Vet att det var så många som ifrågasatte mitt beslut att vara hemma med båda, för att bebisen skulle få så lite uppmärksamhet och äldsta skulle få så lite stimulans men det var ju bara skitsnack, äldsta fick hitta på roliga utflykter flera gånger i veckan och fick givetvis bra mycket mer uppmärksamhet än han hade fått på förskolan, och yngsta fick faktiskt mer fokus än vad äldsta fick när jag var hemma med honom - för med äldsta så satt jag mest och kollade på tv eller så låg han i vagnen.

    Gud vilken utläggning - förlåt. Det löser sig!! Och det kommer vara jobbigt i början att dela på uppmärksamheten och dela på sig själv, men det ger sig med tiden. Mina killar är så himla tighta idag, och det kommer ju dina bli också när det bara är 2 år emellan. Va inte för hård mot dig själv bara, det gör inget om det blir lite stökigt och lite tv för äldsta och falukorv till middag


    :) Japp så får det bli. Ja mina små kommer o ha så kul ihop. De två som ja redan har har faktiskt oftast roligt ihop. Ibland är det syskongnabb mellan dem trots att det är 6 år emellan. ;)

    Har beställt en bärsjal nu så kan ha bebis nära. Har en ergobaby 360 bärsele och en enkel babybjörn bärsele men får tyvärr ont i ryggen av båda. Antingen sätter jag dem fel men tror mest på att det beror på att jag inte var så i form innan denna grav. Men tänkte att nu kan jag ha lilla bebis nära första tiden och ändå ha händerna fria för 2 åringen.

    Hoppas på en lite lugnare och mer tillfredsställd bebis denna gången. Kanske blir så nu när det är mer fart o fläkt runt ikring. De andra två har ju nästa varit som två ensambarn och båda är väldigt utåtriktade, sociala och aktiva.

    Ska till Mvc i eftermiddag, spännande. Har alltid haft ett litet sf-mått och fått åka på tillväxt ultraljud. Men första tjejen vägde ca 3700 och andra ca 3800 så små är de inte. Mina inre organ åker väl nån till ryggen när jag lägger mej ner... Haha

    En liten roman blev det nu...;)
  • Twoblirthree
    Perpen skrev 2018-05-18 09:42:50 följande:

    Det är klart du kommer klara det! Kom ihåg att vara snäll mot dig själv. :) Jag har nästan exakt 2 år mellan mina (+ 2 månader). Jag var jätteorolig över hur bebisen skulle påverka storasyster.  Men hon tyckte att det var jättespännande med bebisen och var till och från väldigt nyfiken. Vi var noga med att hon fick vara med och vara nära, klappa, känna, gosa... Sen efter ett tag tröttnade hon, i längden så är exmpelvis amning inte så jättespännande för en tvååring. För oss blev det att pappan fick mer tid med tvååringen. De kom varandra närmare än innan och umgicks mer. Sen försökte jag ändå hitta på saker tillsammans enbart med henne också när bebisen sov. Kanske bygga med lego, läsa en bok eller gå en promenad. Barn är väl rent generellt inte särskilt kräsna. Sen fick ju förstås  hålla en del koll. Storasyster villa gärna bädda om lillasyster och dela med sig av sina leksaker. Detta kunde resultera i att hon mer eller mindre begravde lillasyster i leksaker i spjälsängen (båda var väldigt nöjda med upplägget, jag var mindre nöjd, haha). 


    Haha så gulligt. Jo så kommer det nog bli. :)

    Se om 2 åringen hinner få sitt rum innan. Sover nu i spjälsäng bredvid oss. :/ Pappa får sova på madrass o hon i spjälsäng el juniorsäng i hennes nya rum tänkte vi. Pappan är lite känslig oxå med sömnen så det blir nog bäst för alla i familjen. Sen kan jag kanske få sova därinne på helgerna och så får pappa hämta mej när det är dax att amma. Det är ett pusslande...hur har ni andra gjort med bebisnätterna?
Svar på tråden Bf juli 2018