Inlägg från: Nyfikenlillstrumpa |Visa alla inlägg
  • Nyfikenlillstrumpa

    Bf juli 2018

    Hejhej! Tänkte hoppa in här i tråden och se vad ni säger då jag är beräknad en liten flicka den 27 juli! Mitt allra första barn!

  • Nyfikenlillstrumpa
    Utvandraren2 skrev 2018-04-07 18:50:21 följande:
    Välkomnen! Jag ska också få min första, även det en flicka. Har bf 29/6, så jag hänger i båda trådarna eftersom hon troligtvis kommer i juli. För mig har det hänt mkt den senaste månaden. Fått mer krämpor, känner mig smidig som en val, men lilla bönan bökar runt rejält inne i magen, och det är mest mysigt. Har känt huvudet bukta ut två gånger och så känner jag hur hon drar med fingrarna längs livmodern.
    Tackar! Åh vad roligt! Ja.. det kan nog luta åt en juli bebis. Jag lär nog få i augusti egentligen men eftersom det är fullmåne just den 27 så tror jag faktiskt att hon kankse kommer ut på dagen. Jag har äntligen börjat må bra! Jag har varit så seg och trött, jag har haft noll aptit över huvudtaget och mått illa fram och tillbaka. Men nu har jag äntligen aptit och ork till att göra saker hemma. Men hon är väldigt lugn. Hon sparkas knappt bara snurrar runt där inne, hon rör sig väldigt försiktigt haha! 
  • Nyfikenlillstrumpa
    Utvandraren2 skrev 2018-04-07 20:34:35 följande:
    Så var det för mig med länge. Seg och slapp, mådde inte illa, men hade ingen riktig ingen aptit. Det har gett sig betydligt sen v24. Har mer psykisk energi nu, men blir fortare fysiskt trött, haha. Och kan inte äta lika stora portioner som i v24. Blir plötsligt proppmätt. Måste äta mindre och oftare.
    Jo sen bara någon vecka, typ v.24 halva v.25 så har det blivit bättre med aptiten. Men som du säger man måste äta lite i taget hela tiden. Man kan inte äta en portion som man brukat kunna äta utan att bli propp mätt efter bara några tuggor. Sen är man ju hungrig som fasiken rätt fort igen om man inte håller igång och äter hela tiden.

    Den psykiska energin finns det verkligen mer av än vad den fysiska energin är.... är jag hemma och gör saker orkar jag inte göra mycket innan energin tar slut, men när jag väl har energi kan jag göra hur mycket som helst. Hjärnan vill sedan fortsätta men kroppen vill bara vila och kanske sova en stund.

    Jag arbetar på en förskola så där är det bara att kötta på sen när jag kommer hem är det som att gå i en dimma. Är så trött och dagen efter vet jag inte ens vad jag har gjort. Det är som att gå runt med konstanta minnesluckor.

    Sen hjälper det väl inte att allt jädra pollen har kommit på sommarbesök för oss pollen allergiker.
  • Nyfikenlillstrumpa
    Iowhannah skrev 2018-04-13 13:05:12 följande:
    Jag drömmer kanske inte mardrömmar (även om det händer också, härom natten vaknade jag och grät), men däremot väldigt tydliga och konstiga drömmar. T ex drömde jag att jag förgiftade min sambo. Utan anledning. Och jag gav inte så mycket så att han skulle dö heller. Mest som att jag ville testa typ.
    Jag har drömt så sjukt konstiga drömmar. Både sexdrömar, mardrömmar och allmänt underliga drömmar som inte går att förstå alls!
  • Nyfikenlillstrumpa

    Är i BF+2 idag och hoppas att det sätter igång snart! Ligger nu i sängen med molvärk i ryggslutet och hoppas innerligt att det ska sätta igång. Det ömmar i hela slidan och till och från känns det som att tappen öppnar sig. Hoppas hoppas hoppas!! Varje gång det känns lite grann ser jag framför mig hur jag har henne på mitt bröst!

    Och det där med kvällsdisco känner jag igen! Hon kan vara toklugn hela dagen men sen mot kvällen bänglas det runt i hela magen. Undrar vad det beror på haha!

    Sånna där klickningar hörde jag första gången i morse. Det tog ett tag för både mig och sambon att förstå att det kom från magen...

    Förresten, har ni också blivit typ helt igen svullna där nere? Tänkte på det för någon dag sedan! Det är ju hur svullet som helst haha!

  • Nyfikenlillstrumpa
    kattnos skrev 2018-07-29 14:07:44 följande:

    Kanske kanske att det kan börja hända något här också - vågar knappt skriva det men för en stund sedan fick jag en stor flytning med lite segt och brunaktigt i (sorry för info) och efter det här jag en annorlunda känsla i ryggslutet (känns som att mensen ska börja när som) Hoppas att det är på g men samtidigt tänker jag - vad har jag gett mig in på, vågar jag detta?! Haha så tokigt man kan tänka:)


    Åh vad roligt!! Jodå det är nog på gång snart ska du se! Du får hålla oss uppdaterade :) Min värk har slutat och nu händer ingenting igen...

    Jag börjar känna det samma. Har inte varit något orolig eller nervös men ju mer tiden går börjar jag inse vad det är jag ska ta mig igenom. Speciellt när man sitter och gör #2 samtidigt som magen känner för att träna på sammandragningar... det gör ju så djävulskt ont så jag vet inte vad. Du undrar jag om jag kommer klara av det om det kommer göra så ont.
    ostbågen skrev 2018-07-29 15:06:08 följande:
    Haha instämmer på svullen fiffi! Det är en sån sak ingen pratar om och man inte tänker på förrän man själv är höggravid och inser att inte ens den ser ut som "vanligt" längre haha.
    Det är ju helt sjukt! Som du säger, det är ingenting som pratas om! Sen ser man ju inget heller för den stora magen är ivägen. Blir nästan lite nyfiken på att kolla i spegeln hur "annorlunda" det ser ut haha!

  • Nyfikenlillstrumpa
    kattnos skrev 2018-07-29 17:20:47 följande:
    Nyfikenlillstrumpa skrev 2018-07-29 16:22:19 följande:

    Åh vad roligt!! Jodå det är nog på gång snart ska du se! Du får hålla oss uppdaterade :) Min värk har slutat och nu händer ingenting igen...

    Jag börjar känna det samma. Har inte varit något orolig eller nervös men ju mer tiden går börjar jag inse vad det är jag ska ta mig igenom. Speciellt när man sitter och gör #2 samtidigt som magen känner för att träna på sammandragningar... det gör ju så djävulskt ont så jag vet inte vad. Du undrar jag om jag kommer klara av det om det kommer göra så ont.


    Ja jag hoppas! Nu kommer det en mensvärksliknande känsla ungefär med 20-30 min mellanrum, dock håller det i sig i ca 10 min (inte lika ont hela tiden men det släpper liksom inte) vilket gör att jag blir lite osäker på om det är mer regelbundna förvärkar. Men vi får väl se hur det utvecklas under kvällen :) Tog två Alvedon för en timme sedan och det har inte helt klingat av iaf..

    Ja det är ju svårt att backa ur nu men det är läskigt när man tänker på att det faktiskt ska hända på riktigt :) Spelar nog ingen roll hur mycket man har förberett sig för man kan ju inte förbereda sig på hur man kommer att känna då...
    Åh det låter som att det kanske är på gång!!! Gud vad spännande Glad

    Haha ja precis! Det går verkligen inte att backa ur.

    Nej, det har du rätt i. Det ända som kan göra en lugn och känna sig säker är ju att alla kvinnor i alla tider, på alla sätt och vis och i alla typer av skick har fött barn. De har inte dött av det (inte alla i alla fall) och det kommer inte vi heller. Och till vår hjälp har vi medicinering, utbildad personal och tekonologi! Vi är i de säkraste händerna vi kan vara i.
  • Nyfikenlillstrumpa

    Jag var precis på toaletten och tror minsann att en bit av slemproppen har lossnat! Jag har haft mina aningar tidigare (någon/några veckor) men det här var banne mig den tjockaste flytning jag varit med om i så fall! Nu mår jag illa, är riktigt trött och har värk i nedre delen av magen!!

  • Nyfikenlillstrumpa
    Sopp skrev 2018-07-29 20:54:10 följande:

    Kan jag fråga något helt annat - om någon av er har lite äldre barn. Min fyraåring leker med andra på förskolan, men här hemma på gatan är han mest med lillebrorsan (snart 3) och är inte så intresserad av de andra på gatan i hans ålder - de är ett gäng i samma årgång vars föräldrar umgås så då hänger ju barnen också, men inte vår son. Är det här ett problem? Min son visar alltså inte något intresse direkt för att va med dom, kommer han bli typ utanför pga detta


    Tänk på att alla barn är olika. Som någon annan skrev - fråga, han kanske inte vågar. Men sen finns också det enkla svaret att han kanske tycker om att leka mer ensam. Jag har i stort sätt under hela mitt liv varit någon som tycker om att vara och leka själv. Har jag sedan velat leka har det bara varit att hoppa in i leken. Det är Din son han vet bäst vad han vill, vad han tycker och vad han tänker. Och att han skulle bli särskilt utstött på grund av det skulle förvåna mig. Det skulle dock inte förvåna mig om han väljer att inte vara med i leken för att han kanske inte tycker att de leker schysst. Han kanske inte tycker om deras attityd, lekarna de leker eller sättet de leker på. Fråga!
  • Nyfikenlillstrumpa

    Hörrni, jag är lite orolig... min lilla har knappt rört sig någonting över huvudtaget under hela dagen. Hon brukar komma igång nu på kvällen men ingenting. Någon liten svag spark här och där under någon minut och i stort sätt helt stilla under hela dagen... är det nu jag ska ta och ringa någon? Är det förlossningen eller barnmorskan man ringer? För man ska ringa om det är en större förändring i rörelse mönstret va? Jag tycker inte om att ringa i "onödan" känner bara att jag stör och att jag skulle vara onödigt orolig.

  • Nyfikenlillstrumpa
    Perpen skrev 2018-07-30 22:55:59 följande:

    Det är förlossningen man ringer. Har du provat dricka isvatten? Eller ligga ner på vänster sida? Man ska tydligen ligga ner på vänster sida och vila i lugn och ro under en timme och se om bebisen rör sig mer. Får du ändå ingen respons eller rörelser som inte är som de brukar ska du ringa.


    Tack för ditt svar! Kallvatten hjälpte samt att jag lyste med ficklampa på magen. Nu har hon kommit igång lite och rör sig då och då. Puh!!
  • Nyfikenlillstrumpa
    Sopp skrev 2018-07-31 09:23:10 följande:

    Vår lilla kille kom tidigt imorse kring 5. Värkarna började ta i vid 3 på natten så då åkte vi in direkt med tanke på hur fort det gick förra gången. Va öppen 6 cm 3:40, och hann aldrig få EDA den här gången heller för kände att det började trycka på. Krystningen tog typ 10 min. Det var nog min bästa förlossning hittills, även om jag inte är en av dom som tycker det är häftigt att föda barn så gick det nog så bra det kan gå. 53 cm lång, 4 kg lätt - föddes med ?Segerhuva? så vattnet hade ju helt klart inte gått ordentligt =)


    Åh mega dunder stort grattis!!
    Perpen skrev 2018-07-31 11:21:37 följande:

    Jag drömde förresten att bebisen föddes i natt. Den vägde 6 kg och var 80 cm lång. Haha! Hoppas verkligen att det inte ligger någon sanning i det.


    Hahah nej men fy vad jobbigt att krysta ut en sådan stor bebis! Vi får verkligen hoppas att den inte är så stor ????????????
  • Nyfikenlillstrumpa

    BF+6 idag för mig med! Verkar vara många av oss som var beräknade till samma dag. Jag har inga känningar alls. Lite mes känningar en liten stund på dagen men sen tok lungt.... Jag som var så inställd på att hon skulle komma tidigare

  • Nyfikenlillstrumpa

    Har haft smärtor i nedre delen av magen som kommer till och från i snart en timme. Dock kommer de väldigt oregelbundet. Men nu när jag torkade mig var det också blod i flytningarna. Kan det vara dags tro? Topparna av smärtan är på 7-8

  • Nyfikenlillstrumpa
    Iowhannah skrev 2018-08-03 06:08:17 följande:

    Kan vara dags! Har du märkt någon förändring på värkarna än?


    I snitt håller de i sig i mellan 30s till 1min mest runt 40s och de kommer i snitt var 2-4min. Så de är fortfarande rätt oregelbundna men det har hållt på i närmare 3h nu.
  • Nyfikenlillstrumpa
    jennie08 skrev 2018-08-03 16:02:05 följande:

    Åh stort Grattis :) Gick det bra?


    Tack så mycket! Ja allt gick bra. Dock hann vi inte få någon bedövning, narkosläkaren satt och skulle börja sätta in sprutan men då skulle jag minsann krysta så det var ju bara att krysta ut henne i stället. Jag sprack lite grann då det gick så fort men barnmorskorna var riktigt duktiga på att hjälpa mig när jag inte fick krysta. Det blev endast två stygn
    Iowhannah skrev 2018-08-03 16:23:59 följande:

    Stort grattis, bra jobbat! Vad snabbt det gick! Hur mår ni nu?


    Tack så mycket! Det gick riktigt fort! Vi mår bra, är otroligt öm men det är ju inte så konstigt
  • Nyfikenlillstrumpa

    Sprattlar era barn och flaxar med armarna under amning? Min dotter är 8 dagar gammal idag och ibland är det ett himla liv när det ska ammas. Fattar inte riktigt varför. Hon kan börja amma sen helt plötsligt sliter hon bort bröstet och gnäller och sen tar hon tillbaka det och där mellan ska det sparkas, flaxas med armar och vridas på kroppen och huvudet.

    Sen tänkte jag bara kolla om det är någon av era barn som kan lyfta och hålla upp huvudet i några sekunder? Hon lyckades med det redan dag 5

Svar på tråden Bf juli 2018