• Sopp

    Bf juli 2018

    Har nyligen plusat med tredje barnet, bf 26 juli. Det här kommer låta så dumt, men jag trodde inte det skulle gå så fort (1a försöket) och nu nästan hoppas jag att det inte tar sig som det ska de närmaste veckorna. Jag får lite panik, hur ska vi orka? Och får jag någonsin gå ut o träffa vänner igen?!

  • Sopp
    Zarina skrev 2017-11-14 12:23:50 följande:

    Jag plussade nyss oplanerat med fjärde barnet, trean är 1,5 år, så jag har också mycket panik känslor. Min man ville egentligen inte ha fler, jag blir gärna ha fyra, men kanske inte riktigt än.... ska på vul om ett par veckor för att kolla att det inte är utomkveds igen. Är dessutom livrädd för tvillingar eftersom amning ger 9 gånger högre risk för tvillingar.....


    Wow fyra! Jag har 3 bröder och från barnperspektivet så tycker jag en stor familj är toppen, och är också därför jag ville ha ett tredje.. men småbarnsåren alltså, dom är ju tuffa redan. Vi har en 2åring och en 3,5åring. Hur är det för er med 3 barn? Har du något liv utanför familjelivet?
  • Sopp
    Zarina skrev 2017-11-14 12:50:15 följande:

    Jag har bara ett syskon, medan min mamma har tre, så jag visste tidigt att jag ville ha minst 3! :) Synd nog är min man inte lika ivrig på en fjärde, men någon abort klarar jag inte av att göra, så om jag får missfall blir det definitivt inte en fjärde, och får jag inte missfall hoppas jag han växer med tanken på en fjärde och blir okej med det..... Barnen är 1,5 år, 4 år och 6,5 år. De går inte i fsk. Så nej, jag har inte speciellt mycket eget liv för tillfället. Men jag tänker att det kommer sedan. De är bara små en gång! :) Men väntar jag tvillingar vet jag inte vad jag gör... Blir tunga två veckor nu att vänta på vul!!


    Bra jobbat! Jag var hemma med båda innan de började förskolan men vet inte om jag kommer göra likadant denna fång eller köra på korta dagar. Hur funkar det överlag med tre? Hur mycket jobbigare är det än med två?
  • Sopp

    Jag kan typ inte sluta testa för jag inte vet vad jag ska tro, men dagens ser rätt solklart ut (BIM idag). Har någon märklig känsla över att den här graviditeten inte kommer att gå bra. Antagligen för att jag har två problemfria bakom mig, och ?någon gång måste det väl va min otur??

  • Sopp
    Zarina skrev 2017-11-15 07:38:38 följande:

    Antalet barn skrämmer inte mig, varken tre eller fyra, och tycker det inte var så stor skillnad att få från två till tre. Det tyngsta tycker jag är bebis tiden. Då liten är SÅ beroende av mig och jag vill kunna ge min famn och tid även till de andra barnen. Trean vägrade vara med någon annan än med mig de 10 första månaderna.....!!


    Låter bra :) jag är inget större fan av bebistiden, jag tycker det är psykiskt påfrestande att någon annan är 100 % beroende av mig. Har slutat amma båda mina vid 6 månander så man kan dela lite mer med fadern :) nu är yngsta 2, DÅ börjar det roliga i min mening, när de kan prata och uppskatta saker i omgivningen lite mer
  • Sopp
    Horisonten skrev 2017-11-15 11:40:08 följande:

    Men usch och fy det måste vara väldigt jobbigt och frustrerande när man inte kan göra något åt det alla. :( Tycker synd om dig. Men vi finns här som stöd och vi lyssnar :) skönt att de fysiska ändå är okej. Så mycket molvärk har inte jag haft. Smått smått ibland. Men mest annars att de drar,illa och värker i underlivet. Ibland i magen men inte så som med dottern som var första. Kan detta bero på att de är 3 barnen jag väntar och ganska tät graviditet. Sonen är ju bara 1,5 år. Någon som vet? Detta orkar mig lite nämligen. Tänk om bebisen inte växer som den skall :(


    Ja tänker att man redan är lite uttänjd när det är dags för tredje, haha ;)
  • Sopp

    Grattis till alla er som plussat! Min erfarenhet av ?kul sätt att berätta? är att det är lite upplagt för att du ska bli besviken, om det inte är för din respektive du berättar - ingen kan leva upp till förväntningarna på de storslagna reaktionerna man förväntat sig :)

    Här hemma börjar jag må lite småilla, svårt att få i mig frukost. Har en äcklig metallsmak i munnen. Ringde och bokade inskrivningssamtal idag, 4+0 - ska dit i mitten på december

  • Sopp
    kiwikaka skrev 2017-11-19 20:33:51 följande:

    Hej

    jag plussade i morse:) är också första barnet men andra försöket:)


    Grattis!
  • Sopp
    Tumvante skrev 2017-11-19 21:49:07 följande:
    NIPT är samma som KUB, bara med andra bokstäver? Jag bor i dk, och det är standard. Man kan ju ändå säga nej, till att få resultatet. Gjorde med dottern, och skulle göra igen, om detta är en som kommit för att stanna i magen hela vägen :)
    Nä inte i Sverige iaf? I Sverige är KUB "bara" ett ultraljud där man med hjälp av olika mått räknar ut någon form av sannolikhet för en kromosomavvikelse, medan NIPT tar du blodprov på mamman för att screena DNA hos fostret och får därför ett ganska säkert svar www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Undersokningar/NIPT/

    Men det kan ju vara så att i Danmark så gör man både och i samma veva? 
Svar på tråden Bf juli 2018