Inlägg från: Ignoramus |Visa alla inlägg
  • Ignoramus

    Bf juli 2018

    Hermioney skrev 2018-06-16 15:59:52 följande:

    Jag blev förvånad över att de stoppar in handen! Tur jag frågade här först! Jag trodde att om jag särar på benen kan min sambo se ett tio cm stort hål!


    Samma här!!! Och häromdagen glömde jag på riktigt bort att vi får ungen när den är 0 veckor gammal, och inte 8 som en hundvalp. Jag är SÅ redo för detta! XD
  • Ignoramus

    5/7! :)


    ostbågen skrev 2018-06-22 16:26:11 följande:

    Nu närmar det sig "våran" månad tjejer, tänkte det kunde vara kul med en lista med allas bf.

    Jag har bf 23/7. :)

    Trevlig midsommar!


  • Ignoramus

    Jaa grattis till alla, skönt att det har gått bra i slutändan trots lite gupp på vägen så att säga.

    För någon som upplever det här för första gången, har ni också problem med en överkänslig kräkreflex? Jag brukar inte vara så känslig direkt, men ibland är jag på väg att spy bara av att borsta tänderna. För att inte tala om att plocka upp efter hundarna, och då är det ändå storlek lillfinger på korvarna med hård konsistens som knappt luktar. Det räcker med den svagaste av "whiffs" i luften för att jag ska torrkräkas tre gånger om, och känslan sitter i mycket längre än i vanliga fall (då det bara räcker att avlägsna sig från lukten). Går det över i samband med förlossningen eller hur funkar det? Känns som att tvätt och blöjbyten kommer bli OMÖJLIGA om det fortsätter såhär. :/

  • Ignoramus

    Jag jobbade också till igår (ks idag), och håller med om

    att värmen är outhärdlig. Vi kan egentligen kontrollera ac:n i våra rum, men den funktionen har inte fungerar på hela sommaren... Framtill sista två veckorna. Tidigare låg tempen på 29 grader, lyckades dra ner den till 19 :D

    Rummet började kallas kyldisken och min chef kunde inte ens gå in där längre utan fick stå vid tröskeln och huttra och ropa instruktioner. Jag trivdes dock som fisken i vattnet!

  • Ignoramus

    Heja er på förlossningen och ni som kämpar på i värmen!

    Vi fick vårt lelle barn efter ett planerat snitt den 5/7, och allt har gått hur bra som helst! Jag som aldrig har varit särskilt barnkär eller känt någon större barnlängtan och därför var lite orolig över hur det här skulle gå (typexemplet på den som, enligt alla forum, "aldrig borde skaffa barn"!!! ;) ) är *väldigt* kär i den lilla och förstår plötsligt grejen fullt ut. XD

  • Ignoramus

    Åh, grattis! Lycka till nu! :D och grattis 13mila! Nu blir det landstingsfika 25 gånger om dagen ett tag framöver. Saften var fantastisk! ;)


    Iowhannah skrev 2018-07-19 11:30:09 följande:

    Ligger på förlossningen nu. De verkar helt inställda på igångsättning i dag! :D Äntligen ska vi få vår bebis, och jag ska få slippa vara gravid mer!

    Heja bebisen och heja mig!


  • Ignoramus

    Vad tråkigt att du fick en så dålig upplevelse av kejsarsnittet. För mig var det verkligen tvärtom, barnet (och jag) mådde super, jag kunde sluta med smärtstillande dagen efter, blev utskriven direkt efter kub-testet 48h senare, och kunde promenera hem från sjukhuset. Men så var en vaginal förlossning helt utesluten för mig, vilket säkert gjorde sitt till. Och på så vis kan jag tänka mig hur hemskt det måste vara att tvingas genomgå "fel" tillvägagångssätt, dvs det man inte föreställt eller önskat sig. Men ja, fortfarande orättvist och tråkigt att alla inte fick samma smooth sailing som jag.


    Fins Mamma skrev 2018-07-20 23:32:46 följande:

    Rejält besviken över kejsarsnitt och har rejält ont i omgångar. Men det går bra ändå. Om jag bara kissar en gång i timmen och minns min medicin ;)


  • Ignoramus

    Det generella man hör är ju att det bara ska bli bättre, men samtidigt har du väl precis trappat ner de smärtstillande till bara alvedon vilket kan vara en förklaring. Tog typ 3-4 dagar innan jag bajsade, man fick ju nåt medel som stoppade upp den produktionen har jag för mig. :) Lite vanskligt att ta bort kompressen + tejp och kolla redan nu tycker jag, så det bästa är nog att ringa till BB och höra vad de säger.

    För mig är det lite tvärtom, har inte alls ont i såret men det ser som det har gått upp lite på ett, eventuellt två, ställen. Såg dock inte infekterat ut senast jag kollade, men det är ju segt att det ligger mitt i tros- och byxlinningen och precis där man har bilbältet etc.


    Fins Mamma skrev 2018-07-22 08:42:01 följande:

    Så skönt att vara hemma men vad ont jag har i snittet. Blir värre igen..men han ej bajsat. Kan det vara förklaringen? Något proffs?


  • Ignoramus

    Neeeejjjj hur gick det till som? Vilken timing alltså, din stackare! 


    Iowhannah skrev 2018-08-04 13:48:19 följande:
    Min är två veckor och NU börjar jag sakteliga känna mig känslomässigt normal. Tyvärr lyckades jag med bedriften att bryta båda handlederna i förrgår så utflykter är det inte riktigt tal om än :/


  • Ignoramus

    Haha, the wee baby Seamus blev fyra veckor igår och det firade vi med att bli totalt ur fas med varandra för första gången någonsin. Hon är verkligen världens enklaste barn, jag brukar säga att vi fick en bebis light eftersom vi inte hade klarat av en riktig, men det senaste dygnet har det inte blivit mycket rätt. Kaskadspyor i fåtöljen, vi dubblade laktulosdosen efter snack med bvc-läkaren och då gav hon ifrån sig två läten jag aldrig hört vare sig en människa eller en människokropp producera förr och sen sket hon ner hela blöjan och favoritdressen, och när jag vaknade i soffan imorse (efter nån timmes sömn) låg ena hunden på hennes arm (båda låg och sov).

    Jag frigjorde armen varpå wee baby Seamus började stortjuta, och det slutade hon inte med förrän sambon applicerade samma tryck på hennes arm igen. Sen mer kaskadspyor på det, och all vaken tid har spenderats åt att ligga och stirra på mig med en bekymmersrynka i pannan. Håhåjaja! Tur de är så gulliga! 

  • Ignoramus

    Känner igen det där med att bli andfådd över absolut ingenting. Tredje och fjärde dagen efter snittet fick jag pausa en gång under hundpromenaderna, sedan kunde jag gå 30-40 min utan problem. Men ryggen och hållningen är dålig. Har inte känt att jag ska bryta nåt, däremot har jag varit trött och orkeslös. Ammar inte men tror blodförlusten och dåliga järnvärden (och usel semesterkost XD ) spelar in.

    Ska testa att springa ett par agilitylopp i helgen (5 veckor efter snittet), återkommer med hur det gick - bra eller river jag upp hela såret mitt under rötmånaden? XD Har bara sprungit till bussen än så länge, och det har känts lite konstigt. Går bättre om jag trycker mot magen.

    Någon fler som snittades, och hur går det med era sår i värmen?


    Perpen skrev 2018-08-06 18:56:00 följande:

    Ni som haft problem med värk och foglossning under graviditeten.. Hur var ni i kroppen efter förlossningen?

    Även ni som inte haft såna problem? Hur har ni varit?

    Nu är det ju bara 3 dagar sen förlossningen så jag fattar att jag får ge det mer tid. Tar tid att bli sig själv igen. Men min kropp känns så konstigt. Känns som om den kan råka gå sönder av minsta lilla typ. Typ om jag halkar, vrider mig för fort etc. Ömmar och värker i rygg, höfter och strålar ner i rumpan och benen. Var ute på en liten (och långsam) promenad. Det gjorde ont jag är andfådd av att göra absolut ingenting. Men värst är känslan av att jag ska råka gå sönder/bryta något.


  • Ignoramus

    Vår sov väl typ 23 h om dygnet de första veckorna. Väldigt lugn och harmonisk. Ger ersättning så hon har nog varit mätt och belåten hela tiden, men nu sista veckan tycker jag hon har blivit lite mer kinkig och jag upplever att hon är lite gasig i magen/förstoppad. Men det handlar nog också om att hon vill vara med mer, innan somnade hon ju direkt man stoppade ner henne i babynestet men nu är hon ju vaken lite längre :) 


    Sopp skrev 2018-08-08 14:31:36 följande:

    Hur är era bebisar de första veckorna? Min är nu inne på nionde dygnet och är helt ok än så länge, ammar myyyyyycket men är i övrigt rätt nöjd och sover mest mellan varven. Lite kinkig kvällstid men ännu inte i nivå med att man måste bära i timmar varje kväll. När kan man ?andas ut?? (Min förra hade oerhört mycket gaser o va förstoppad och skrek hela kvällarna o halva nätterna upp till åtta månader så är lite orolig för att behöva göra den perioden igen)


  • Ignoramus

    Låter väldigt skönt att få lite "avlastning", hoppas hen ökar stadigare i vikt nu och att du får vila ut lite. Vi har kört ersättning från start och våran bastanta unge har gått upp nästan 400 g i veckan vid många mätningar :| Känns som att armen ska ramla av många gånger när man bär på henne, haha.


    Oktober2017 skrev 2018-08-22 11:51:38 följande:

    Hej! Tredje veckan idag och idag påbörjar vi matning med ersättning i kombination med amning. Jag kan säga såhär. Vissa barn kräver mer än vad som finns att tillgå gällande amning. Det har jag lärt mig nu. Min lillplutt har bara gått upp 70 g i veckan och jag har ammat en gång i timmen oftast förutom på natten, då varannan timme. Nu är jag slut!


  • Ignoramus

    Min är tvärtom! Blir orolig att jag stimulerar henne för lite. Men hon verkar nöjd av att ligga i babygymmet. Nöjd under mobilen. Nöjd med att sitta i knäet. Nöjd i babysittern. Sover fortfarande väldigt mycket.

    Hade nästan önskat att hon talat om tydligare vad hon verkligen ville, speciellt iom att det är första barnet och jag inte har några referensramar.

Svar på tråden Bf juli 2018