• Anonym (ff)

    Välja en partner enbart för att ha någon som betalar för än?

    Om jag ska vara helt ärlig tror jag många både påbörjar och stannar kvar i relationer av både ekonomiska och praktiska skäl. Män kanske mer av praktiska skäl och kvinnor mer ekonomiska skäl. Nog för att det finns en massa gold diggers men finns också en massa lata medelålderspar som håller ihop av ren bekvämlighet för att slippa sänka sin levnadsstandard eller för att slippa dammsuga själv.

  • Anonym (ff)
    Anonym (TS) skrev 2017-10-22 19:38:34 följande:

    Det här blir ju ett väldigt intressant perspektiv, för att på övriga familjeliv när folk svarar på kommentarer när människor är otrogna så svarar folk jämt sånt som "han älskar sin fru och inte dig, skulle han tycka om dig så skulle han bara lämna". Och det skulle ju isf inte gå ihop med att människor inte skiljer sig för att sänka sin levnadsstandard. Folk verkar ju då mer tvångsmässigt hålla sig kvar i relationer som dom inte vill ha pga att det är bekvämt, ekonomiska skäl men även praktiska plus rädslan för att vara helt ensam. Är människor så pass osjälvständiga?


    Tror att många människor beaktar många fler aspekter än bara attraktion och kärlek när de fattar relationsbeslut. Är det en pålitlig partner? Ekonomiskt stabil? Bra på att sköta ett hushåll? God hand med barn? Bra på att byta däck? Etc etc etc.
  • Anonym (ff)
    Anonym (Linna) skrev 2017-10-22 20:03:32 följande:

    Jag tror tyvärr det är rätt vanligt att kvinnor vill bli försörjda i ett förhållande. Det finns trådar här på FL om kvinnor som kräver gemensam ekonomi (för att de tjänar minst). Helt verklighetsfrånvänt, om du frågar mig.


    Med tanke på att kvinnor utför mer obetalt arbete hemma så tycker jag det är en rättvis trade off.
  • Anonym (ff)
    Anonym (Linna) skrev 2017-10-22 20:11:15 följande:

    Det gäller bara de kvinnor som finner sig i att leva så ojämlikt.


    Fattar inte vad du menar. Tycker du att par ska sluta ha gemensam ekonomi för jämställdhetens skull? Du inser väl att kvinnor skulle vara de stora förlorarna på det?? Hör att kvinnors sak inte ligger dig varmt om hjärtat i alla fall.
  • Anonym (ff)
    Anonym (TS) skrev 2017-10-22 20:21:36 följande:

    Hur skulle kvinnorna förlora på det om man får fråga? Jag bryr mig väldigt mycket om kvinnor, jag är själv kvinna så det vore ju konstigt annars. Vad förlorar jag på??


    Du specifikt vet jag inte. Men generellt tjänar kvinnor mindre än män. Och tjänar därför i allmänhet på att ha gemensam ekonomi.
  • Anonym (ff)
    Anonym (Linna) skrev 2017-10-22 20:20:20 följande:

    Jag anser att man är sin egen lyckas smed. Jag kan inte hänga upp min ekonomi på någon annan, eller kräva att få ta del av någon annans pengar. Någon annan kan inte heller kräva att jag ska göra det mesta av arbetet i hemmet, för det skulle jag inte gå med på.


    Så länge det finns strukturella samhällsproblem som missgynnar vissa grupper så är det inte sant att man är sin egen lyckas smed.
  • Anonym (ff)
    Anonym (TS) skrev 2017-10-22 21:16:09 följande:

    Så du anser att det är rimligt att en partner betalar för min nya handväska jag vill ha??


    Jag har ingen särskild åsikt förutom att jag tycker att det oftast är mest rimligt att ha gemensam ekonomi i en familj.
  • Anonym (ff)
    Anonym (Molly50) skrev 2017-10-23 07:41:56 följande:

    Ehm ja!

    Dags att vakna, är nog runt 50% av tjejerna som delvis är med killen för att han har mycket pengar.

    Däremot tror jag väldigt få tjejer klarar leva på "ren" kärlek till en kille som ALDRIG har pengar.

    Det kallas gold digger! 


    Det är få MÄNNISKOR som skulle klara sig på ren kärlek. Tänker inte bara på fattigdom utan också på missbruk, barn sedan tidigare, brottslighet etc etc. För de allra flesta är kärlek och attraktion bara en aspekt bland många när de söker efter en partner.
  • Anonym (ff)
    Anonym (Molly50) skrev 2017-10-23 10:17:37 följande:

    Grattis! Kul att även sådana tjejer finns där ute! :)


    Blir fruktansvärt irriterad på att det applåderas för gemensam ekonomi när kvinnan tjänar mer inte tvärtom.
Svar på tråden Välja en partner enbart för att ha någon som betalar för än?