• Anonym (Em)

    Fyraåring som tar två timmar att lägga, blir galen!!

    Wolfie13 skrev 2017-10-23 13:22:43 följande:

    Hoppas du och din sambo blir anmälda. Det ni gör är olagligt, man låser inte in barn för f-n


    Men hallå det är inte så att barnet skriker och är rädd. Då skulle vi aldrig göra så. Hon sitter i sin säng leker och sen somnar.
  • Anonym (Em)
    Wolfie13 skrev 2017-10-23 16:09:15 följande:

    Oavsett är det helt sjukt att ni låser in henne. Har ni låst hela natten? Va händer om det börjar brinna? Eller om hon råkar ut för en olycka i sitt rum, blir akut sjuk mm och inte kan komma ut till er??

    Vet folk i er omgivning om att ni gör så här?


    Vi låser ju bara när hon ska lägga sig . Då ligger/sitter hon där och leker och sen somnar. För att undvika att hon ska springa ut och hitta på bus. Då är hon på sitt rum och får somna när hon vill/kan. Vi har inte låst under hela natten. Vi somnar aldrig innan henne. Hon förstår på kvällen att det är låst dags att sova men behöver hon gå på toa under natten eller vad som kan hon gå ut. Vi har våran dörr stängd oxå. Brandlarmet sitter utanför hennes rum. Detta görs oxå endast om hon inte lyckas somna under tiden vi sitter där inne. Hade hon fått panik av att dörren är låst eller att hon blir rädd skulle vi naturligtvis inte ha låst på kvällen.
  • Anonym (Em)
    Anonym (Men nej) skrev 2017-10-23 15:33:59 följande:

    Hur kan ni tycka att det är ok att LÅSA dörren?!? Det är INTE ok!


    Jag tror inte du skulle förstå oavsett vad jag säger. På kvällen sitter någon där inne tills hon somnar. Tar det över en timme typ så går vi ut låser hennes dörr. Hon inser att dörren är låst går och lägger sig i sängen eller leker med lego (Vi har vårt sovrum mitt intill) vi hör vad hon gör. Vi somnar aldrig senare än henne. När vi märkt att hon somnat låser vi upp hennes dörr och vi lägger oss. Behöver hon gå ut på natten gör hon det . Vi vaknar alltid när hon går upp. Det går inte jämföra henne med ett annat barn pga hennes sjukdom. Hon sitter inte inne på rummet och gråter för att dörren är låst. Då hade vi inte gjort så. Vi har märkt att detta funkar. Så ifall det skulle vara något så kan hon springa in till oss eller vad som.
  • Anonym (Em)
    Anonym (???) skrev 2017-10-24 07:58:54 följande:

    Men va i fan!!!

    Finns det ingen vettig person i din omgivning som kan ta hand om barnet åt dig eller iaf göra en orosanmälan?

    Det du gör är fel o jävligt sjukt. Låsa in barnet?!?!

    Tala om vad du heter o din adress så jag kan anmäla er o rädda det stackars barnet. Eller så får jag ta kontakt med familjeliv för de har också skyldighet att anmäla barn som far illa o blir utsatta för misskötsel.

    Tror jag ska lägga ut detta på fb o se om någon vet vem fan ni är!!!


    Men barnet far inte illa snälla. Vi är ju precis där hela tiden . Hon sover alltid med stängd dörr vilket vi också gör. Sen att den är låst i någon timme. Hon bryr sig ju inte hon leker på sitt rum. Precis likadant som om den vore öppen.

    Så du tar i lite för mycket. Fastnar på att vi låser dörren. Vill hon något går hon ju upp eller ropar eller vad som helst. Inte så att vi inte hör eller är där. Misskötsel ? Nu tar du det väldigt långt. Är inte i närheten av det.
  • Anonym (Em)
    Anonym (Mamma till två.) skrev 2017-10-24 08:43:33 följande:

    Man låser inte in ett barn.


    Hon får ju komma ut om hon Vill! Herregud vad folk överreagerar.
  • Anonym (Em)
    Påven Johanna II skrev 2017-10-24 11:17:50 följande:

    Det är sjukt, felaktigt och underligt på så många olika nivåer samtidigt att det förstås finns all anledning att undra över vad mer som pågår hemma hos er rörande barnet. Så varför är dörren låst då?


    Det är ju i början för direkt när vi går ut springer hon efter bara för att hon kan alltså ingen speciell anledning. Kanske för att hon inte vill sova. Svårt att prata med henne. Då går hon bara upp en gång känner att dörren är låst och går tillbaka till sängen. Leker eller lägger sig direkt. Hade hon skrikit eller ropar efter oss hade man ju naturligtvis öppnat men det gör hon inte. Det blir som en psykologisk koppling för henne. Nu ska jag sova typ. Sen när hon somnat öppnar vi.
  • Anonym (Em)

    [quote=78129035][quote-nick]Anonym (Ahhh) skrev 2017-10-24 11:43:16 följande:[/quote-nick]Citat från dagensjuridik: "Pappan läste sagor för sin dotter och försökte få henne att somna i vettig tid för att själv kunna sova. När dottern vägrade att gå och lägga sig stängde han in henne på rummet för att få lugn och ro. Han döms nu av hovrätten för olaga frihetsberövande". DET ÄR OLAGLIGT! Ni kan dömas för det och i värsta fall förlora vårdnaden.

    Och jag undrar vad det är för sjukdom barnet har och vad den har med saken att göra? Att låsa in ett sjukt barn känns ju ännu värre.

    Att hon är lugnt är ingen garanti för att hon mår bra av det. Hon kanske bara måste hitta ett sätt att kunna hantera att hennes trygghetspersoner låser in henne. Får hon panik känns det ännu värre så hon kanske bara stänger av för att klara det. Och nu kanske har ignorerat hennes tidiga försök att ropa och nu sitter hon istället tyst och ensam för hon vet att ingen ändå kommer...

    Snälla, prata med henne istället. Hur ska ni annars kunna hantera framtidens problem? Vad ska ni göra när hon är 15 och vill göra nåt hon inte får, låsa in

    Jag fattar inte vad grejen är låter som om vi missköter henne vilket vi inte alls gör! Hon har världens bästa pappa som gör allt för henne. Hon vill ju vara på rummet och leka sen om dörren är öppen eller stäng förstår jag inte. Hon får INTE panik hon skriker i INTE hon ropar inte ens på oss. Alla föräldrar har väl sagt godnatt stängt dörren och gått där ifrån ? Om hon skulle ropa går vi ju till henne direkt, du lägger in egna ord . Det har INTE hänt att hon ropat och vi struntat i henne . Aldrig!! Har aldrig ens tänkt tanken att vi skulle behandlat henne illa pågrund av att låsa en dörr.. detta upprör tydligen folk. Då skippar vi låset men dörren vill hon ha stängd.

Svar på tråden Fyraåring som tar två timmar att lägga, blir galen!!