• vill2017

    Vi som är på försök 8 med första barnet

    Hej tjejer!

    Låt oss nu hoppas att november är vår månad!

    ÄL är för mig denna månad 11/11 så hemma laddar vi med ÄL-test till nästa vecka :) Försöker hålla mig positiv!

    Mina blodprover som togs för ca en vecka sen var bra och om två veckor har vi tid för att testa sambons sperma.. Tycker synd om honom. Kan inte kännas roligt att behöva göra det men om testet är bra kanske vi kan slappna av lite mer.

    Positiva saker denna månad är:

    - Vi får hemleverans av en ny matta och bokhyllor (bra då jag kan fokusera på att inreda nya hemmet lite)
    - Jag har bara 5 kg kvar tills jag når min målvikt
    - Vi har två 30-årsfester att gå på

    Vad har ni för positivt att se fram emot denna månad?

  • vill2017
    Elliot1 skrev 2017-11-01 13:10:04 följande:
    Härligt med Thailandsresa alltså! Vi har också en resa att se fram emot, men den är först i januari.. Hoppas verkligen på ett plus innan dess. Har dock gått i tankarna att ta en paus från bebisgörat om det inte blir något i november. Njuta av allt mat och dryck när man är bortrest.. Samtidigt som en bebis är 1000ggr mer värt en några glas vin. Får se helt enkelt :)

    Det var jag som skrev det där med att man inte ska ligga för ofta. Det står på endel hemsidor etc att mängden spermier vid utlösning blir för liten om det sker för ofta, att det liksom inte hinner produceras nya.. Men på andra sidor står det tvärtom, ju mer sex desto större chans liksom. Vi kör på det sistnämnda denna gång ;)
    Men att se fram emot en januariresa är också okej! :) Vart ska ni åka?

    Jag tror ni kan satsa på varannan dag. Spermierna ska ju kunna leva i alla fall två dagar tills ni fyller på med nästa sats ;)
  • vill2017
    Givemesunshine skrev 2017-11-02 06:32:48 följande:

    Jag hänger gärna med här också. Vi har försökt sedan mars/april utan plus, så nu i november blir det försök nr 9. ÄL runt den 9/11. 


    Vi har testat att ligga båda varje dag under ÄL-vecka och varannan dag vissa månader. Är precis som någon annan skrivit lite rädd för att det ska kännas pressat och att suget resterande av månaden ska påverkas av intensivt sexande under ÄL. 


    Stort lycka till allihopa! Hjärta


    Positiva saker under November:


    Halloweenfest i helgen
    Familjeträff för planering av julen
    Julfest med jobbet i slutet av månaden

     


    Välkommen!

    Kul med fest till helgen också! Vi har ÄL ungefär samtididigt och vi tänkte försöka med i alla fall varannandag under ÄL-veckan.

    Håller tummarna för oss båda!
  • vill2017
    Jooosen skrev 2017-11-03 08:33:52 följande:
    Typ samma äl jag med! Försöker varannan!
    Bra då kan vi peppa varandra! :)

    Jag tycker det är så himla jobbigt för hur mycket jag än älskar min sambo så är jag verkligen inte sugen på att ligga så mycket. Det är extremt utmattande och stressigt! Det är så trist att barnlängtan tar fokus från det roliga med att ha sex :( 
  • vill2017
    Jooosen skrev 2017-11-06 19:03:11 följande:
    Exakt. Känns så sorgligt med allt planerande och "måste" ligg när det ändå aldrig tar sig. Vi kör på några månader till sen tänkte vi kolla upp oss båda två!
    Vi hade ett kort "måsteligg" igår :) Vi försöker däremot att skratta åt hur mekaniskt det känns och hur trötta vi egentligen var och hur vi hellre önskade att vi fick sova. När det känns extra tungt pratar vi om barnnamn och hur vi ska inreda barnrummet. Då är vi överens om att det är värt det för vi båda vill så gärna.


  • vill2017
    LillaAw skrev 2017-11-05 15:25:50 följande:

    Hej alla! Tror tyvärr det va ett falskt streck och sen va det ju rätt tidigt men ville mest ta ett så min man ska lämna spermaprov imorgon på sjukhuset. Vi gjorde ett hemmatest som visade väldigt dåliga värden och efter det kontaktade vi min gynmottagning och de ville ta ett riktigt test på honom. Har ganska låga förhoppningar nu sen det där testet vi gjorde om att det kommer gå naturligt för oss. Om två veckor får vi svar på hans prov och då vet vi lite mer. De kollade även mig och allt såg bra ut där. Har han jättedåliga värden så blir det med högst sannolikhet ivf:/ haft en riktigt skitvecka efter det beskedet men vill samtidigt inte ta ut något i förväg <3


    Vi sitter i exakt samma sits som ni. Min sambo gjorde ett hemmatest som gav ett jättedåligt utslag och nu har vi tid hos min gyn nästa vecka för att testa honom på riktigt. Han är såklart jättenervös. Jag frågade min gyn vad hon hade för erfarenhet av såna där hemmatest och hon sa att hon inte riktigt kunde första hur de fungerade korrekt.
  • vill2017
    inez898 skrev 2017-11-07 19:40:32 följande:
    Ja verkligen. Jag har en kompis som titt som tätt berättar när hon "planerar" deras nästa (första gick på första...) och som även gärna "tipsar" mig om när jag o min kille borde "planera" så att vi kan få samtidigt som dom. Typ "vi kör till hösten så blir det bebis i sommar" och sånt. Det var väl ok innan vi började försöka, men nu på sistone så känner jag ju bara för att skrika "det är inte så lätt för alla att man kan planera!!!". Hon är inte så nära att jag vill berätta att vi försöker dock, så jag bara ler och säger "ja det vore kul!"
    Åh vad jobbigt! Det är helt sjukt så mycket mer känslig man blir av såna där diskussioner nu. En väninna till mig satt och beklagade sig över att de inte lyckats bli gravida på 2 månader... Jag sa ingenting om mig själv... Två andra skröt om att det räckte med att ligga en gång, EN GÅNG bara! Jättekul att sitta där i hemlighet och lida... :(
  • vill2017
    heden89 skrev 2017-11-07 22:58:36 följande:

    Hoppar in här då mensen dök upp igår.. Blir bara jobbigare och jobbigare med denna ständiga besvikelse varje månad...

    Jag vill också bara säga att jag följt några utav er ett tag och vissa som kämpat betydligt längre än oss och jag är så imponerad av att ni delar med er och att ni peppar på andra här i trådarna så som ni gör <3 Jag tror inte att ni förstår riktigt hur värdefullt det är för andra och jag har inga tvivel om att ni alla kommer bli helt fantastiska föräldrar och att era barn kommer bli så himla lyckligt lottade när ni lyckas!


    Välkommen! det var snällt sagt :)
  • vill2017
    Jooosen skrev 2017-11-08 11:13:24 följande:

    Borde ha äl snart... dag 14 av 28. Men negativt än så länge ...


    Är inte det svaga strecket ett tecken på LH-ökning?
  • vill2017

    Apropå att ligga varje, varannan eller var tredje dag så läste jag i en bok om fertilitet att det bästa är att "göka som tonåringar". Dvs så ofta man bara kan för spermierna håller sig färska och bra i temperaturen då :)

    Så ikväll blir det måsteligg igen ;)
    Jag har också uppmuntrat min sambo till att göra det själv när han vill ;)

Svar på tråden Vi som är på försök 8 med första barnet