• Elliot1

    Vi som är på försök 8 med första barnet

    Så du fick din mens tillslut Jooosen? Jag har ägglossning nu i vecka (fredag enligt app, men försöker känna efter vad kroppen säger också).. Vågar inte ta ÄL-tester då jag är rädd för stress men har faktiskt beställt hem en termometer.. Sambon är ledig denna vecka och är fast besluten i att vi ska ligga VARJE dag.. Så en får väl ställa upp haha.

    Spännande att följas åt ett gäng i en "ny" tråd som inte har sjuttioelva tusen inlägg redan :)

  • Elliot1
    33villbligravid skrev 2017-10-30 21:07:48 följande:

    Haloj! Hänger på. Egentligen på försök 6. Plussade på försök fem men fick ett missfall i vecka 11. Är nu på CD 11 efter missfallet och har haft superstarka äl känningar MEN fick just fortfarande plus på gravtestet så knappast ÄL ändå ...

    Nåja - vi ser vad som händer :) Noterar här finns andra med MF i bagaget, hur snabbt kom er ÄL/mens igång efter MF?

    Heja alla :)


    Först och främst, beklagar missfallet.. Även om man vet typ alla går igenom det någon gång i livet är det lika sorgligt ändå.

    Jag hade ett rätt "lindrigt" mf, blödde i sex dagar och fick negativt på gravtest i samband med att blödningen avtog. Vi ville försöka direkt men är lite osäker på när/om jag hade ägglossning då, hur som helst så misslyckades vi för jag fick mens 28 dagar efter mf, så en vanlig cykel..

    Har precis haft mens igen och går in i "ÄL-veckan" nu. Så blev alltså regelbunden direkt och nu är vi på tredje försöket efter mf :)
  • Elliot1
    Jooosen skrev 2017-10-30 19:59:54 följande:

    Ja tyvärr! En vecka sent! Har aldrig hänt innan. Bra inställning av din sambo!! Tänk om min kille sa så! Skulle tappa hakan! Haha


    Hm, skumt. Men ja, du kanske inte hade någon ÄL som sagt. Nya tag! Vill verkligen lyckas denna månad! Har en bra feeling! ;)

    Haha ja, alltså tror han gjort detta till någon inre tävling eller något!! Får se hur länge han håller ;)
  • Elliot1

    Lite lustig fråga här nu tjejer ;)

    Hur ofta tror ni det är bäst att ligga under ÄL? Det är nämligen såhär att min kille har gått bananas och typ gått in i tävlingsmode och bara SKA göra barn haha. Tackar honom för det visserligen. Han googlar och googlar och nu funderar han på om det är bäst att ligga varje dag i en vecka under ÄL eller varannan dag för att "spara" sig så det finns tillräckligt med spermier..

    Vilken cirkus detta är haha.. Hit me med era bästa tips! :D

  • Elliot1
    inez898 skrev 2017-11-01 06:55:37 följande:

    Jag har läst varannan dag! Men har också läst att det inte spelar nån roll om det är oftare. Vi låg varje dag i början men kör varannan nu oftast. Mest för att jag tycker att det känns pressat med varje dag, då är jag typ osugen på att ligga i flera veckor framåt haha. Så kör hellre varannan dag och sen har ett normalt sexliv resten av månaden också :) men gör som det känns bäst!


    Förstår vad du menar! Jag har varit livrädd för att hela vårat sexliv ska förstöras av detta men eftersom det är killen som just nu pushar så känner jag att det bara är att haka på liksom :) Vi träffas inte så mkt i veckorna (förutom nu när han är ledig) så det blir inte jättemycket ligga för oss ändå tyvärr. Men nu jäklar finns det tid ;) Hur som, det verkar inte som att det skulle vara sämre att ligga varje dag, så länge inte mannen har konstaterat "problem" med spermierna.. Typ att det är en myt att det skulle vara dåligt att ligga ofta.. Men man blir ju knäpp av allt man läser också :P
  • Elliot1
    33villbligravid skrev 2017-11-01 12:31:38 följande:

    Hej!

    Älskar positivitetstänkandet :D Vi har följande kul saker att se fram emot:

    - Resa till thailand i december

    - Kompis födelsedagsfest om ett par veckor

    - Att jag snart kan komma igång med träningen som normalt

    - Relativt bra flyt på jobbet

    Sedan tror jag inte man kan förstöra sina chanser genom att ha för mycket sex om mängden spermier är normal. Är risken att det liksom blir utspätt? 

    Jag försöker få till ligg just vid äl och före (som jag nu inte har ngn aning om när det är) men annars tänker jag vi ligger när vi har lust. Vi är ännu rätt nykära så blir ganska ofta när vi ses, men sedan bor vi inte ihop och har en del arbetsresor så kan vara svårt att tajma äl ändå  ..


    Härligt med Thailandsresa alltså! Vi har också en resa att se fram emot, men den är först i januari.. Hoppas verkligen på ett plus innan dess. Har dock gått i tankarna att ta en paus från bebisgörat om det inte blir något i november. Njuta av allt mat och dryck när man är bortrest.. Samtidigt som en bebis är 1000ggr mer värt en några glas vin. Får se helt enkelt :)

    Det var jag som skrev det där med att man inte ska ligga för ofta. Det står på endel hemsidor etc att mängden spermier vid utlösning blir för liten om det sker för ofta, att det liksom inte hinner produceras nya.. Men på andra sidor står det tvärtom, ju mer sex desto större chans liksom. Vi kör på det sistnämnda denna gång ;)
  • Elliot1
    vill2017 skrev 2017-11-01 14:14:45 följande:

    Men att se fram emot en januariresa är också okej! :) Vart ska ni åka?

    Jag tror ni kan satsa på varannan dag. Spermierna ska ju kunna leva i alla fall två dagar tills ni fyller på med nästa sats ;)


    Ja det ska bli härligt. Vi ska åka till Madeira :) Ska bara försöka få de två närmsta astråkiga månaderna att gå. Tycker att dagarna efter ägglossning fram till mens är de absolut värsta, går ju såååå långsamt.

    Haha ja, varannan dag ska ju räcka. Jag vet inte vad som flugit i min sambo faktiskt. Google är hans bästa vän just nu och han skulle nog kunna ligga 5 ggr / dag om det ökade chanserna. Men han lär ju ta slut nån gång haha!
  • Elliot1
    33villbligravid skrev 2017-11-01 13:34:36 följande:

    Ja, är faktiskt lite kluven till om vill vara gravid redan inna resan. Det bästa skulle vara om ÄL inföll under resan tycker jag, så hoppas på att min cykel kommer igång just så :)

    Jaja, alltid är det ngt man ska oroa sig för. Ligga för lite/ligga för mycket ... Känns liksom biologiskt bakvänt att man kan ligga för mycket för att bli gravid, men kanske den faran också finns. Lycka till med ert marathon ;) 


    Ja, precis.. Jag tror många barn blir till när det är semestertider :) Man är avslappnad på ett annat sätt då!

    Håller med dig helt om att det låter väldigt konstigt, samtidigt som det finns en viss poäng i att det ska hinna produceras nya spermier. Hur spm helst så blev/är det fortfarande marathon här.. Men är lite osäker på min

    ÄL, tycker inte jag haft så mkt ÄL-symtom denna månad.. Men lite iallafall. Hur typiskt hade det inte varit om jag inte ens haft ÄL nu :'D
  • Elliot1

    Hur vanligt är det med sen ägglossning? Jag är så fundersam över min värk.. Vet att man kan ha som mensvärk efter ägglossning så försöker att inte noja.. Men får ju lite panik över att vi har missat den?? Att vi var på det för tidigt liksom. Min kille jobbar natt så ses inte förrän på fredag.. Nån som har nån koll på värk och flytningar efter ÄL? Har endel flytningar men inte riktigt som ÄL-flytningar.. Tror jag. Åååh..

    Är regelbunden och har varit det sen missfall också!

  • Elliot1
    Jooosen skrev 2017-11-07 21:31:40 följande:

    Då var det sexat för ikväll. Verlkligen baaaara för att få det gjort


    Man får försöka hitta charmen i det också! Men det är ju lite skevt alltså :P
Svar på tråden Vi som är på försök 8 med första barnet