Inlägg från: Anonym (Inte akuten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte akuten)

    Borde jag åka in akut?

    Akuten är till för folk där läget är akut, alltså det handlar om liv eller död, eller tillstånd som riskerar bli livshotande om det inte får omedelbar behandling.

    Ring gynmottagningen

  • Anonym (Inte akuten)
    Anonym (Liv) skrev 2017-11-10 08:03:07 följande:

    Nja, riktigt så drastiskt är det inte. Man åker även in för benbrott, misstänkt hjärnskakning osv som man faktiskt inte alls dör av.


    Fast lite kan man ju tänka själv också. Man ska inte alltid behöva skriva allting in i minsta detalj för att folk ska förstå. Jag drog ju i stora drag vad akuten är till för. För övrigt Ett benbrott kan mycket väl vara livshotande, även hjärnskakning. Kanske inte just benbrottet eller hjärnskakningen är livshotande, men komplikationerna som kan uppstå av det, kan vara livshotande.
  • Anonym (Inte akuten)
    Anonym (ring) skrev 2017-11-10 11:17:34 följande:

    Och detsamma gäller missfall: komplikationerna som kan uppstå kan vara livshotande. Det kan också vara väldigt smärtsamt (på samma sätt som ett benbrott) och kräva läkarvård.

    Men håller med. Om det finns möjlighet att få tid på gynmottagningen så är ju det mycket bättre än att sitta och vänta i evigheter på vanliga akuten.


    Ja men har man plötsligt kraftig blödning som varar länge och ovanlig kraftig smärta så SKA man söka akut
Svar på tråden Borde jag åka in akut?