Inlägg från: Phalaenopsis |Visa alla inlägg
  • Phalaenopsis

    5-åring med ADHD. Medicinering?

    Min bror var visserligen i 10-årsåldern när han fick medicin, men han kunde äntligen koncentrera sig tillräckligt för att inte ständigt ha IG-varning i svenska och engelska. Sedan dess har det funkat riktigt bra. Särskilt kort verkar han inte heller bli (nu 17) - tycker han har växt om mig ännu mer för varje gång jag ser honom.

  • Phalaenopsis
    AndreaBD skrev 2017-11-11 21:53:03 följande:
    Tvärtom - medicinering bör komma FÖRST, för först då kan man sätta in andra åtgärder. Man kan gå på BUP och prata, barnet kan gå till specialpedagog vissa tider. Allt detta fungerar nämligen knappt utan medicin. Och skulle det sedan vara så att man tycker hela situationen är så pass bra att man vill prova utan - visst, då kan man prova det.

    Men om man provar allt annat först, då har barnet redan gett upp vid det läget och det jäkligt svårt att vända. Jag har själv som lärare undervisat många såna barn. Och det brukar inte funka så bra att vända den utvecklingen. Det blir marginellt bättre, inte mer.
    Håller helt med: Börja med medicinen och försök anpassa så mycket ni kan samtidigt. Går det alldeles lysande - se då om ni kan ta bort medicinen. Så slipper barnet fara illa under känsliga år.
  • Phalaenopsis
    Anonym (Förälder) skrev 2017-11-15 15:15:05 följande:
    Varför rekommenderas det då att man innan man börjar med medicinering skall man anpassa? Det innebär att föräldrarna skall gå på föräldrautbildning och Anpassningar göras i skola eller förskola. Detta står tex på Region Uppsalas hemsida. Vad är det för läkare som skriver ut ADHDmedicin till små barn på fyra till fem år utan att man först testat att anpassa hemmet och förskolan?
    För att folk (även vårdpersonal) tycker att mediciner som påverkar hjärnan är läskiga, istället för att jubla över att denna 100 år gamla diagnos nu går att behandla. Tvivlar högeligen på att man hade kört sträng LCHF innan man får börja med insulin för diabetikerbarn.
Svar på tråden 5-åring med ADHD. Medicinering?