Inlägg från: Anonym (Rimlig lön) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Rimlig lön)

    Rimlig lön

    Klart du kan höja din lön med flera tusen på gång! Att ligga på 18000 kr brutto i Stockholm idag är fullständigt galet. Mer rimlig lön kan jag tänka mig är minimum 27500 kronor men att du helst ligger runt 30000.

    Se till att vara hård här. Lägg fram din utbildning och dina arbetsuppgifter och se till att de förstår att du accepterar inte ditt nuvarande löneläge. Ditt bästa förhandlingaläge är när du startar ett nytt jobb så snöa inte in dig på att "det inte är något alternativ att säga upp dig".

    Gå vidare med en ny arbetsplats om dina chefer fortsätter att utnyttja dig. För det är precis det de gör med tanke på din lön.

    För ca 15 år sedan var jag runt 25 år. Jag fick en lön på 17750 kronor (heltid). Visst kändes det väldigt pirrigt och svårt att sitta i ett rum med tre välklädda "herrar" och löneförhandla men jag tuffade till mig och klargjorde att om de inte ökade min lön rejält skulle de få leta efter en annan till min tjänst. Jag gick ifrån det rummet med 25500 kronor i lön. Och detta är snart 15 år sedan!

    Kom igen! Lycka till!

Svar på tråden Rimlig lön