• tusanlovekingen

    Illamående och ingenting hjälper

    Jag är i v8+3 och är med första barnet. Har jaft extrem otur med illamåendet, då från o med v4 så har jag inte fått ned varken mat eller vätska. För två veckor sedan fick jag Lergigan comp och äter den 3gnr om dagen. Märker ingen skillnad och jag har förlorat vikt, orkeslösheten är fruktansvärd då jag fåt yrsel och nästan svimmar när jag står upp... kan inte jobba elr ens gå utanför dörren :(

    Nu till min fråga: Jag har ringt i omgångar till BM, MVC och 1177men alla berättar bara hur jag skall äta och hur mycket jag skall röra på mig. De lyssnar inte och jag får panik! Är det flör att jag är "ung mamma" på 22år? Har testat alla ät-metoder som finns mot illamående :( Jag får ju inte i mig mat! Har varit sjuk i anorexia också, vilket gör att automatiska tankar triggas när jag tappar vikt. Vad ska jag göra?!

  • Svar på tråden Illamående och ingenting hjälper
  • Anonym (Usch)

    Stackare!

    Jag hade ringt Mvc igen och krävt hjälp. Kanske finns specialist mödravård?

    Du behöver ju både hjälp rent näringsmässigt och även hjälp med din historia kring anorexi.

    Vet att det är föga tröst men för de allra föesta blir det bättre längre in i graviditeten, men du ska INTE behöva må så nu utan stöd och hjälp.

  • MeandHim

    Låter som att du har hyperemesis gravidarum, alltså extrem graviditetsillamående.

    Jag var som dig, tappade 10 kg på två veckor och blev inlagd första gången i v 6 för att vätskas upp.

    Du kan köpa stickor på apoteket för att kolla ketonerna i urinen. De ska ligga på 0 har du över bör du nästa åka in.

    Konstigt att ingen tar dig på allvar, speciellt med din historia gällande anorexi. Bebisen klarar sig o växer, det är du som blir lidande.

    I värsta fall får du åka till akuten o sitta där tills någon tar hand om dig. Det fick jag göra, då hade jag tappat så mkt muskelmassa att jag inte kunde gå på egen hand. Viktigt att man får hjälp! Stå på dig!

  • Meriall

    Huu stackars! Jag mådde också jättedåligt. 


    Hur mycket väger du nu och hur lång är du? Hur mycket vikt har du tappat? Kräks du eller mår du bara illa? Vad händer om du tvingar dig att äta? Kan du dricka eller vad händer när du dricker? 

    Boka en tid hos mvc-läkaren, hon kanske kan detta bättre än mvc-bm... 

  • tusanlovekingen

    Tack rara ni får såna fina kommentarer och råd!! Jag vägde innan jag plussade ca 59kg, och nu lugger jag på ca 54kg, är 171cm. Om det fortsättee pendla nedåt kommer detta gå åt skogen :( Får bli att säga till min sambo att vi kör till akuten och sätter oss där, för fy vad jag känner mig hjälplös nu. Jag får(tack och lov!!) behålla vatten, men ingen mat. När jag tagit dubbeldos av lergigan comp fungerar gröna, skalade, kalla äpplen att äta & behålla...

  • Anonym (H)

    Låter fruktansvärt att du inte får mer hjälp. Byt till en annan BM alternativt annan mottagning? Säg att lergigan inte fungerar alls (som den ofta inte gör mot hyperemisis) och be om Zofran. Det kommer hjälpa dig mycket bättre.

    Min BM var väldigt förstående och uppmärksam så det finns mkt bra BM där ute som kommer hjälpa dig.

  • Meriall

    Då har du gått ner 10% av din vikt och de bör sätta en hyperemesis-diagnos på dig. Bra med vattnet iaf. För mig funkade det bäst (men inte alltid) med piggelinglass, vaniljglass, fil, gurka och morotsstavar med salt när jag hade hyperemesis. Det gick över kring v20 ungefär. Ät det du känner minsta lilla sug efter oavsett vad. Ät just efter att du kräkts.

Svar på tråden Illamående och ingenting hjälper