• Anonym (...)

    De ber om min köplats - AKUT

    Något har ju gått ordentligt fel här, de kan inte vräkas för att lägenheten ska renoveras, om det inte handlar om ett rivningskontrakt. Så länge får de ta in på hotel eller liknande och lämna djuren på pensionat. Den som inte kan/vill köpa vid en ombildning har rätt att bo kval som hyresgäst.

    De behöver ta kontakt med hyresnämnden och möjligen hitta ett tillfälligt boende, men troligen är det så att hyresvärden/nybildade brf är skyldiga att hitta ersättningsboende.

  • Anonym (...)
    Åsa skrev 2017-11-17 10:29:02 följande:

    Jo, det kan faktiskt hända vid omfattande renovering. Men om hyresgästen inte accepterar uppsägningen måste värden gå via Hyresnämnden för att den ska bli giltig, och lämna vägande skäl. Det framgår inte här om detta skett men det är en längre process och i så fall borde ju hyresgästerna ha känt till detta länge.


    Det ska ju till exceptionella faktorer för att något sånt ska inträffa, och för att få rätt i Hyresnämnden måste det i princip vara så att hyresvärden ordnar med en motsvarande ersättningsbostad, och erbjuder återflyttning eller det är självklart att hyresgästen enkelt kan hitta ny bostad.

    Något är konstigt här, antingen har TS dålig koll på vad som lett fram till situationen eller så försöker den nybildade brfn bluffa sig till att slippa ha TS vän som hyresgäst.

    Hur som helst så ska de inte acceptera att förlora sin lägenhet rakt av eller flytta utan löfte om återflyttning.
Svar på tråden De ber om min köplats - AKUT