• Marie89

    Drygt 1,5 år sover och äter dåligt

    Vi väntar fortfarande på första hela natten, våran flicka har alltid sovit extremt dåligt och nu orkar vi inte mer. Hon vaknar flera ggr per natt allt mellan 5-10 ggr.

    Någon som testat ta bort kvälls välling med resultat? BVC säger att det är dumt att ge välling i sängen vid läggning för de kan ha svårt att somna om under natten utan välling då, men läggningen just går så himla smidig nu så man är ju lite rädd om det, så undrar om någon upplevt att sömnen blivit bättre av att skippa kvällsvällingen?

    Fick rådet av BVC att ha en trasmatta i påslakan som tyngdtäcke så det ska vi absolut testa.

    Hon äter dåligt också, men följer sina kurvor, men märker verkligen ett samband mellan hur bra hon ätit med hur hon sover. Åt länge mycket välling på nätterna och var svårt att få bort, men sen i somras får hon aldrig nåt på nätterna, men ibland känns det som att hon fortfarande är hungrig på nätterna egentligen vill ha välling.

  • Svar på tråden Drygt 1,5 år sover och äter dåligt
  • Mälaröbo

    Ge en mastig kvällsmat OCH en flaska välling.
    Sover hon i spjälsäng? I ert rum? Ibland kan sånna förändringar ändra sömnen.
    Napp? Tumme?

  • Marie89

    Just nu vägrar hon äta annat än smörgås med enbart smör. Hon får 150 ml välling, får hon mer så kissar hon igenom blöjan. Hon har napp och snutte. Sover i eget rum sen hon var 7 månader är att hon är extremt lättväckt. Har försökt lägga henne i våran säng när hon vaknar men det går inte

  • Meriall

    Följer... samma problem med sömnen här och hon äter massa välling på natten. Kissar dock inte igenom blöjan. Äter rätt bra på dagen men vaknar stup i kvarten på nätterna... 

  • klyban

    Den ena när den var liten, den åt bara vad den behövde.
    Vilket betydde mycket mat ibland och väldigt lite ibland.
    Och var det en förkylning på G, så blev det väldigt lite mat ätit tills det gick över.

    Detta med sova börjar stabilisera sig längre fram, men även här är min erfarenhet att det är väldigt fram och tillbaka i hur mycket det sovs och när.


    hur många meter var det?
  • Blondambition

    Tja, vad gör man. Vi har två barn. Det första vaknade varje natt under 4 år. Det andra, som är 3,5 år yngre, vaknar fortfarande varje natt, hen är fem nu, vilket innebär att vi inte sovit på sammanlagt 8,5 år. Har tappat sjukt mkt hår, har minnessvårigheter och gått upp väldigt mycket i vikt. Så vad är svaret på 10 000-kronors-frågan? Någon?

  • Globen9890

    Vi hade jättebekymmer med sömnen när vår tjej var liten. Hon vaknade minst 10 ggr varje natt, oftast 20-30 ggr. Jag ammade, hon skrek, pappan bar och så höll vi på. Tills vi inte orkade mer, vi började söka på nätet och hittade boken "sova hela natten". Vi köpte den, mer eller mindre i ren desperation och läste den framlänges och baklänges och körde igång. Första natten sov hon 7h i sträck!!!! Andra natten 8h i sträck!! Hon var då 9 månader, idag är hon 3 år och sover oftast 11-12h i sträck och har gjort det sen hon var ca 10 månader, vaknar hon somnar hon oftast om själv. Undantag kan vara när hon är sjuk eller det har skett stora ändringar (typ blivit storasyster etc). För att sammanfatta boken kort så går det ut på att hitta rutiner och hålla dem! Samma sov-och mattider varje dag! Detta var viktigt första tiden men idag är vi inte alls lika hårda med tiderna längre och det funkar bra ändå.

  • Marie89

    Är det Anna wahlgrens bok?

    Då storasyster har autism så är vi väldigt inne i rutiner. Men sista dagarna har jag lyckats få henne att äta bättre, har gjort i ändringar kring maten så då äter hon bättre och när hon äter bättre så sover hon bättre! Så jag hoppas att det kan bli bättre, vi är helt slut

Svar på tråden Drygt 1,5 år sover och äter dåligt