Inlägg från: Anonym (Resande mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Resande mamma)

    Skola vid mycket resande?

    Vi reser också mycket, men jag tänker att när vårt barn kommer upp i skolåldern så måste hens utbildning vara det allra viktigaste. Kan inte tänka mig att det skulle fungera så som du föreslår. Även om barnen blir hemskolade så hur ska de få fullvärdig utbildning den tiden? Kanske ett bättre alternativ att resa längre tid, minst en termin, så att barnens kan gå i skola på resmålet. Eller att resa på loven.

  • Anonym (Resande mamma)
    Anonym (Trådstartaren) skrev 2017-11-18 21:36:52 följande:

    Nej det är det här upplägget vi kommer ha, och det kommer vi ha om vi så ska behöva skriva oss utomlands. Vi vill dock inte behöva göra det. Hemskolning kan vara en fullvärdig utbildning, det funkar bra i andra länder och jag har tidigare läst forskning som visade på att hemskolade barn klarade sig lika bra eller bättre än barn som gått i skolan både kunskapsmässigt och socialt, men nu är det inte det tråden handlar om. Vi skulle kunna tänka oss total distansskola, vanlig skola när vi är i Sverige och distansundervisning när vi är iväg eller vilket annat upplägg som helst, så länge det passar med vår livsstil.


    Då är nog enda alternativet jag kan tänka mig att ni flyttar till ett land som tillåter hemskolning. I den andra tråden på samma tema (är det också din?) så framkommer det att skolor i väldigt särskilda fall kan tillåta hemskolning vid resor, så det är kanske inte helt kört att få tillåtelse från barnens skola.
Svar på tråden Skola vid mycket resande?