• huskur

    Begick sexuella övergrepp. Hur leva med mig själv?

    Anonymanonymaaaa skrev 2017-11-22 23:50:56 följande:

    Vet att jag enligt lagen antagligen inte skulle bli dömd för något. 

    Den övergripande frågan kanske snarare är hur jag ska släppa den negativa bild jag har av mig själv och har haft i flera år på grund av det här.


    Det kan vara så att din negativa bild av dig själv redan fanns innan de här händelserna (?) Förlåt dig själv. Du var antagligen ung och försökte göra rätt. Du gjorde vad du kunde och har bett så mycket om ursäkt. Vad kunde du mer gjort? Och det säger jag, som blivit utsatt för sexuella övergrepp som litet barn av en äldre släkting. 

    Hata inte den som din flickvän älskar! När depressionen är över kommer du se på det hela med lite andra ögon. Så ta hand om depresssionen med medicin och samtal.
  • huskur
    Anonym (som tjej..) skrev 2017-11-23 11:52:31 följande:

    Jag har varit i tjejernas situation flera gånger, jag har haft sex med killar mot min vilja utan att vara tydlig med det. Som jag ser det har jag utsatt mig själv för övergrepp, det är inget jag lastar killarna för. Mitt dåvarande beteende var en konsekvens av riktiga övergrepp jag utsattes för som barn. 


    Lite liknande med mig. Efter övergrepp i barndomen som jag inte fick hjälp för, utan det skulle tystas ner, tystades även mina känslor ner. Så jag lärde mig inte varken förstå mina känslor eller ta dem på allvar.

    Så första klillen som ville ha sex med mig, sa inte ett ord om att han ville det, utan utgick ordlöst från att jag också ville det. Det ville jag inte. Så det blev bara "nästan-sex" tack och lov.

    Men hade jag haft bättre självkänsla och känt av mina egna känslor bättre, så hade jag vetat direkt att jag inte skulle göra som han sa: klä av mig och lägga mig i hans säng. Varför skulle jag ligga där, liksom? Och naken också, det kändes ju bara dumt. Men så kan det bli när man inte förstår att ta sina känslor på allvar. Och det är så det blir när man tvingas kväva sina känslor redan i barndomen. Sen tar det lång tid att lära om. Under tiden kan man bli anklagad för att ge dubbla budskap. 

    TS! Kanske hade de tjejer du skriver om redan innan problem med att säga ifrån p.g.a. de inte lärt sig det. Det är ju som bekant inte så ovanligt. Man lär sig inte säga ifrån när man tvingas vara tyst om övergrepp. 
Svar på tråden Begick sexuella övergrepp. Hur leva med mig själv?