• Anonym (b)

    Hur gör man nu? Fick mens idag och dejt imorgon

    Om du nu är seriös TS, så finns det en hel massa lösningar på dina problem.

    Jag förutsätter att du är tonåring och inte har hunnit vänja dig vid dina blödningar än. Om några år kommer du att skratta åt att du gjorde det här till en sån stor grej. Jag lovar.

    -Du säger helt enkelt att du inte kan ha sex. Frågar han varför så säg att det är fel vecka. Fattar han inte då så är han dum i huvudet och det är lika bra att åka hem/ställa in dejten.

    -Tampongproblemet: Ha en liten plastpåse i väskan. Stoppa fryspåsar i fickan. När du byter tampong så virar du in den i papper (gör man inte alltid det?) och stoppar ner den i en fryspåse och knyter ihop. Sedan smusslar du ner den i påsen i handväskan/väskan. Se till att ha jeans eller något på dig så du har fickor att stoppa dem i. Eller ta med handväskan in på toaletten. Om du redan har nämnt att du inte kan ha sex kommer han att förstå varför du drar med handväskan in. Om han frågar om det kan du dra till med att "du skulle kolla sminket"/"peta loss något som fastnat i tänderna"/"du är hemlig agent egentligen och skulle svabba efter fingeravtryck i hans badrum".

    Det här är något som alla kvinnor lär sig att hantera så småningom. Ibland kan det kännas lite krångligt i början. Men du lär dig snart och när du blir äldre kommer det inte alls att kännas pinsamt eller krångligt. Alla vi äldre har ju lärt oss att leva när vi har mens också. Man kan inte sätta livet på paus en vecka i månaden, då hade allt blivit väldigt tråkigt.

  • Anonym (b)
    Anonym (Mens på andra dejten) skrev 2017-11-24 19:18:46 följande:

    Hej!
    Jag hade också mens på min andra dejt, men vem fan bryr sig. Jag slängde tampongerna i toan (precis som jag brukar). Jag sa det till honom vi hade ändå sex och dessutom kom det på lakanet men han brydde sig inte :), kan säga nu att vi är tillsammans och varför skämmas om något naturligt? Hur gammal är du ts?


    Slänga tamponger i toan är bland det mest korkade man kan göra. Hoppas du slutar med det, alternativt får stå och förklara för en arg rörmokare varför du inte har förstått något så grundläggande.
  • Anonym (b)
    Anonym (Tjej) skrev 2017-11-25 17:02:32 följande:

    Spola ned tampongerna i toaletten. Skaffa största tampongerna.


    Det kan inte finnas så korkade människor att de spolar ner tamponger i toaletten. 
  • Anonym (b)
    Anonym (Tjej) skrev 2017-11-25 17:02:32 följande:

    Spola ned tampongerna i toaletten. Skaffa största tampongerna.


    För det är ju helt klart mindre pinsamt att stå och förklara för killen och en, på jourtid utringd, rörmokare varför det är stopp samtidigt som den senare fiskar upp tampongen ur toaletten!
  • Anonym (b)
    Anonym (Toan) skrev 2017-11-27 10:28:15 följande:

    Lite OT ... men spolar inte ALLA ner sina tamponger? T ex på min arbetsplats (större kontor) finns inte ens papperskorgar på toaletterna. Och den där typen av stängda papperskorgar på toaletterna som fanns överallt förr ser jag mkt sällan någonstans numera. (Jag brukar fundera var de som använder bindor gör).

    Hur som helst så har jag antagit att tamponger är så pass små ? även när de svällt ? så de inte anses kunna täppa till ett avlopp. I övrigt består de ju bara av pappersliknande material så det är ju inte miljöfarligt direkt. 


    Nej, jag har aldrig gjort det. Och jag känner heller ingen som är dum nog att spola ner annat än toalettpapper och det som kommer ur kroppen.
    Tamponger kan orsaka stopp i avloppen. Det kanske inte märks för dig, eftersom stoppet kan uppstå längre bort på ledningen. Dessutom orsakar det problem i reningsverken. Tamponger är inte nedbrytbara, de innehåller ofta syntetmaterial.

    Om ni inte har papperskorgar på er arbetsplats får ni väl se till att skaffa det. Eller helt enkelt ta med tampongen och kasta den någon annanstans. Så gör jag.

    Jag trodde faktiskt att de flesta var mer upplysta (och hade mer konsekvenstänk) idag.
  • Anonym (b)
    Anonym (Tilde) skrev 2017-11-28 10:51:48 följande:
    Faktiskt kommer tampongen ofta ut och ner i toan när jag bajsar. Inte tar jag och fiskar upp den då inte. Hittills har jag aldrig, ALDRIG, fått problem med stopp i avloppen.
    Anonym (Spoltjejen) skrev 2017-11-28 11:00:10 följande:

    Oj, jag spolar alltid ner tamponger var jag än befinner mig. Hemma, på jobbet osv. Har aldrig blivit stopp.



    Inte stopp som ni märkt, nej. Men det kan sätta igen längre ut på ledningen. Och det kan bli mycket kostsamt. Dessutom skapar det problem i reningsverken när folk spolar ner saker som inte ska hamna där.

    Hur svårt är det att bara linda in tampongen i papper, lägga den i en påse och kasta den i hushållssoporna där den ska kastas?
  • Anonym (b)
    Anonym (Tilde) skrev 2017-11-28 11:59:12 följande:
    Så när tampongen kommer ut och ner i toan när man bajsar ska man fiska upp den ur bajsvattnet och slänga den i papperskorgen? Gör du verkligen så? Det synar jag!
    Det har aldrig hänt mig. 
    Varför i all världen plockar du inte ut den först om du vet att den kommer ut när du bajsar? Så skulle jag göra om jag hade ditt problem.

    Jag har aldrig någonsin spolat ner en tampong (eller något annat som inte ska spolas ner). Hur svårt kan det vara att förstå att det bara är toalettpapper och det som kommer ur kroppen som ska spolas ner?
Svar på tråden Hur gör man nu? Fick mens idag och dejt imorgon