• minipeach86

    IVF våren 2018

    Hej alla fina tjejer som väntar på IVF 2018!
    Jag har inte läst alla inlägg här men hittade hit i mina sökningar efter en tråd där jag skulle kunna ställa min fråga. Jag och min man försöker få barn, vi håller på med Letrozol nu som ännu inte givit frukt. I början på september sa läkaren att hon skickade remiss för IVF så att vi inte behöver vänta så länge om det visar sig att alla omgångar Letrozol fortfarande inte gjort oss gravida. Nu är vi bara inne på tredje omgången så vi har absolut inte gett upp ännu, men jag undrar bara hur man vet var i IVF-kön man befinner sig? Vi bor i Stockholm. Tänker om denna omgång och kommande ca 2 gånger med Letrozol inte heller hjälper, då vore det skönt att veta "men då har vi iaf IVF som väntar i.... februari? Mars? April? Till sommaren? När...? 
    Hur länge fick ni vänta och visste ni var i kön ni befann er, liksom hur lång tid det var kvar? 

    Stort lycka till allihopa! <3 

  • minipeach86
    zuces skrev 2017-12-11 15:02:12 följande:
    Du kan ringa och fråga. De brukar va duktiga med att svara när man beräknas att bli kallad. Jag ringde typ hela tiden när jag väntade. Iallafall 1 gång i månaden..
    Jag ska träffa doktorn på måndag, får passa på att fråga då. Men det är inte samma som skickade remissen, de jobbar bara på samma klinik (har fått träffa ett par olika eftersom jag varit där så mycket under året hehe). Min oro är att den första läkaren var så vimsig att hon glömde skicka remissen, både jag och min man upplevde henne som rätt så tankspridd. Eftersom vi inte fått något brev eller bekräftelse överhuvudtaget på att den ens är skickad/mottagen så är jag rädd att det kan vara så =/ Usch, det vore hemskt. 
    Har PCOS och hittills lyckats få 1 ÄL med hjälp av dubbeldos Letrozol + Ovitrelle
  • minipeach86
    8992 skrev 2017-12-12 17:00:17 följande:
    Jag har funderat lite kring hur man känner för en vårdgivare, ibland klickar man inte alls eller känner som du säger att den är tankspridd. Om man känner så när man träffar sin läkare på RMC, kan man be om en annan då? Eller annan personal som det kan handla om? Eller tror ni dom är så få på klinkerna att man helt enkelt får acceptera den man får ?

    Man kan alltid prova byta! I mitt fall så har jag ändå fått träffa ett par andra läkare ibland eftersom det blivit så många besök under hösten/vintern och då har min huvudläkare inte alltid haft tider lediga. Då har kollegor till henne kollat mig. Och då har jag börjat be om att få komma till en av dem istället när jag ringer.. så nu känns det som att det blivit en naturlig övergång till en annan! Och det känns mycket bättre. Den första var minsann speciell. Hon pratade varje gång om att PCO/S inte var något problem, man mår ju bättre när man blir äldre, så alla tjejer som kommer till henne och är oroliga över att de har en "sjuuukdom" måste sluta prata sådär, osv. När jag försökte prata om mina besvär av PCOS (= förutom utebliven ÄL så även jättedålig hy, extrem talgproduktion, fett hår, håravfall i tinningarna, ökad kroppsbehåring, viktuppgång) så klappade hon typ lite på mig och sa "ja, det kan ju vara så svårt det där med kolhydrater, det är ju så mumsigt" typ. Och "lite finnar och sånt där kan man ju leva med, de försvinner när du blir äldre" (45+... kul, när man är 31 och vill känna sig fin och kvinnlig de kommande 14 åren också). Kände att det fanns noll respons kring det här, så jag släppte tidigt att försöka hitta medel som kunde lindra besvären under resan mot att bli gravid. Men när hon fortsatte säga att PCOS inte är något PROBLEM, och jag och min man satt där och inte ens hade fått  ägglossning på 9 månader så kunde man ju inget annat än att säga emot. FAST JO, det är ju ett PROBLEM, vi vill bli gravida och jag har ingen ägglossning?! Klart det är ett stort problem!! 
    Suck.
    Tur att det fanns andra att slingra sig över till på den kliniken =)


    Kolla upp hur många läkare det finns på din klinik och om du kan få prova gå till någon annan. Lycka till =)


    Har PCOS och hittills lyckats få 1 ÄL med hjälp av dubbeldos Letrozol + Ovitrelle
  • minipeach86

    Usch tjejer igår fick jag mina fasor bekräftade. Läkaren som vi träffade den 7 september, som sa att hon skulle skicka IVF-remissen så fort svaren kom på de prover vi tog samma dag, hade INTE gjort det. Träffade en annan läkare igår på ett uppföljnings-VUL (håller på med Letrozol), och han kunde se detta. Den första läkaren hade bara skrivit i journalen att hon skulle skicka remissen, men sedan inte gjort det.

    Det har alltså gått 3,5 månader sedan dess!! 

    Han tröstade mig med att man kan ta med ett utdrag ur journalen där det faktiskt står att vi blivit lovade remiss i september, och visa på att vi alltså redan väntat länge. (Han sa att det är 3 månaders väntetid nu i Sthlm där vi bor.) Så att vi inte behöver börja på noll nu när remissen väl skickas :( Hoppas, hoppas det hjälper. Blir så otroligt besviken över hur man kan slarva med något så viktigt? 

    Jag undrar en grej förresten - vad räknas som 1 försök inom IVF? Är det varje gång man för in ett befruktat ägg och ser om det tar sig eller ej, eller är det varje gång man behöver gå igenom hela processen att växa ägg och plocka ut dem och befrukta dem utanför? Om man t.ex. får fram ett gäng fina ägg på första äggplocket och låt säga 5 av dem befruktas. Har man då 5 chanser på sig inom "1 försök"? Eller är det "1 försök" per ägg man för tillbaka...?


    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 1 lyckad ÄL med hjälp av dubbeldos Letrozol + Ovitrelle
  • minipeach86
    Hormonkarusellen skrev 2017-12-19 17:57:41 följande:
    Men va?! Vad sjukt!! Var är det du går? Min läkare sa att det inte var några väntetider nu, verkligen förvirrande allting!

    Det med försöken undrar jag också, vad är ett försök ?
    Jag går på Sophiahemmet! =( Får uppdatera här i tråden på vad som händer så kanske det kan ge mera klarhet åt väntetiderna och så! Hoppas iaf!  
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 1 lyckad ÄL med hjälp av dubbeldos Letrozol + Ovitrelle
  • minipeach86
    kattnos skrev 2017-12-19 18:53:26 följande:
    Är inte aktiv i denna tråd eftersom jag redan gjort ivf och nu är gravid i v 11 :) men jag kan svara på frågan: Det är äggplocken som räknas som försök. Så om du får ut ex tre ägg som blir befruktade så kan du använda alla ägg innan du börjar på nästa försök. Om du inte blir gravid och får ett barn vill säga för då får du betala för att återföra ett fryst embryo :)
    Stort grattis till din lyckade IVF!! =) Och tack för svar! Det kändes skönt att höra. Då får man hålla tummarna för en hel bunt med bra ägg då helt enkelt =) Sen blir det dyra syskon... om "systemet" inte av någon mirakulös anledning hoppar rätt efter en eventuell första graviditet och gör så att man plötsligt kan bli gravid på naturlig väg =)

    Stort lycka till med graviditeten! 
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 1 lyckad ÄL med hjälp av dubbeldos Letrozol + Ovitrelle
  • minipeach86
    8992 skrev 2017-12-19 20:26:45 följande:
    Men fy så störande! Hoppas verkligen det går fort och att dom tar hänsyn till missen som gjordes! Jag skrev till min klinik veckan efter kvinnokliniken hade skickat remissen just för att folk varnade mig att remisser kan glömmas/tappas bort.
    Otroligt!! Ja hoppas! <3 Det var bra att du gjorde det..!! Ska också varna folk, eller iaf uppmana dem till att följa upp när det är viktiga remisser som skickas... 
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 1 lyckad ÄL med hjälp av dubbeldos Letrozol + Ovitrelle
  • minipeach86

    Vad är ICSI för något? 


    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 1 lyckad ÄL med hjälp av dubbeldos Letrozol + Ovitrelle
  • minipeach86
    zuces skrev 2017-12-27 23:51:19 följande:
    ICSI är inte för er då! :) däremot kommer vi få köra ICSI varianten vilket för oss känns jättebra då de väljer ut de simmarna som ser bäst ut. Så slipper vi oroa oss om spermierna kan ta sig in i ägget på egen hand då de är färre än normalt! Vi påbörjar vårat första ivf försök om ca 2.5vecka :)
    Är ICSI "långa protokollet" eller vad är detta? =)
    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 1 bekräftad ÄL med hjälp av dubbeldos Letrozol + Ovitrelle
  • minipeach86
    Anonym (Ivf) skrev 2018-01-02 16:21:26 följande:

    Hej allesamman,

    Jag har precis ringt kliniken och berättat för dem att färskåterföring i IVF-försök 2 inte ?fungerat?. Precis som under IVF 1 så fick jag dock kraftig blödning typ dag 27 så har vetat ett tag att det inte blev nåt (gjorde plock i början av december). Nu fem stycken blastocyster i frysen som ska återföras under våren... Samma resultat som IVF 1 typ. Frysåterföring borde väl bli i februari om allt går som det ska.

    Blir så glad av att läsa så många hoppfulla som är typ i samma sits som jag. Jag har typ gett upp helt, tror inte det kommer bli några biologiska barn. Och då är jag under 30, inga ?fel? hittade under utredning och fått ett antal fina blastocyster båda gångerna jag gjort plock. Men jag blir så trött! Orkar inte hoppas. Fast jag hoppas så mycket samtidigt... Om folk bara visste...!

    Men en sak undrar jag. Jag har en spottings varje cykel, vilket läkarna egentligen inte kommenterat alls i och med IVF, och utredning och undersökning i den mån det gjorts har inte visat något fel som kan orsaka. Är det någon annan som har spottings som fått höra nåt annat? Som gjort IVF? I brist på förklaring till infertilitet söker jag efter NÅT som kan behandlas eller iallafall förklara...


    Hej, lider med dig/er och allt ni gått igenom.. förstår att det känns otroligt tufft och att det kan vara svårt att hålla tron och hoppet stabilt =( Jag känner på ett sätt att jag inte har någon "rätt" att uttala mig i denna tråd ännu då vi fortfarande står i kö (läkaren som skulle skicka remiss i början av september glömde det vilket upptäcktes i mitten på dec). Men jag har gått med i denna tråd för att följa processen och lära mig av er andra under tiden.

    Det lilla jag kan försöka tipsa om efter att ha läst ditt inlägg är att spottings kan vara tecken på lågt progesteron. Och progesteronbrist kan göra det svårare för ägget att fästa i livmodersslemhinnan. Har du fått testa din nivå av det någon gång? Hur lång lutealfas brukar du ha? 
    Det andra jag kan tänka på är immunförsvaret. Det finns en del forskning, men mest utomlands, om att kvinnor med ett visst/högt immunförsvar kan stöta bort graviditeter pga detta. Jag hörde talas om det genom en nära vän vars pappa är en av Sveriges främsta inom IVF, de hade nämligen en familjemedlem som de misstänkte hade just detta problem. Sedan har jag läst lite i boken "is your body baby friendly?" (tror den heter så) också, där just detta tas upp. Värt att söka lite fakta kring kanske, just för att försöka hitta nåt som möjligen kan förklara <3 

    Stort lycka till och hoppas det vill stanna kvar nästa gång <3 


    Har PCOS och försökt sedan jan-17. Hittills fått 2 ägglossningar med hjälp av Letrozol =)
Svar på tråden IVF våren 2018