• My102

    IVF våren 2018

    Hej!

    Vi är 30 och 33 år gamla, är inne på tredje året och har i år gjort privat utredning, inga fel finns men tror ändå att jag ägglossar sällan pga långa cyklar och oregelbunden mens så denna månad har jag tagit letrozol och tog otrivelle spruta förra måndagen. Dessvärre känns det som mensen är på igång. Som det känns nu blir det IVF för oss nästa år via Falun. (Läkaren ville skicka dit oss på en gång men jag ville utreda ÄL först) Vi har ingen väntetid till IVF pga privatfinansering. Vilket såklart känns skönt.

    Lycka till er alla!

  • My102

    Jag har fått glädjande besked nu idag angående kostandsfrågan för IVF, jag vet att många inte är lika lyckosam. Vore kommun ger oss två försök gratis, men inte nog med det så får vi också från vårt landsting 3 försök, det förutsätter dock att jag går ner några kilo eftersom dem kräver BMI under 30, de flesta landsting har krav under 35 vilket jag har. Men då kom jag på en sak, det fria vårdvalet! Jag kommer gå ner de kilon som krävs så jag kan göra IVF vid vårt landsting. Men däremot, väntetider osv, man kan faktiskt byta landsting så man gör IVF under ett annat landsting om det är lång väntetid hos sitt eget landsting eller om sitt eget lansting inte erbjuder IVF tex. Vet inte om det är nåt man tänker på men jag ville bara informera.

  • My102
    EndoS skrev 2018-02-22 19:43:36 följande:

    Gjorde ni något speciellt för att kommunen ska betala? Låter ju som något att undersöka :)


    Nej inget alls, dem vill antaligen öka befolkningen :P bor i en liten kommun. Vet att det var ett par för ca 15 år sedan som kämpade med barnlöshet och blev förbannad att barnfrågan även blev en klassfråga så hon lade in ett förslag till kommunen som dem tog fasta på och som gäller än idag. Då går man som privat direkt utan väntetider.
  • My102
    Inalina skrev 2018-06-04 20:34:19 följande:

    ÄP bli på onsdag morgon, tog precis Ovitrellen, haleluja för att ta sista sprutan på ett tag!!!

    hoppas du klarar dig från någon kräk-sjuka i alla fall, men förstår att det är tufft at inte kunna känna sig på topp. Det är ju lätt att säga innan en gravidtet att man gärna tar alla krämpor bara man får en liten till slut, men då det finns folk utan särskilt jobbiga graviditeter vill man ju gärna vara en av dem 

    På plats i Prag nu i alla fall, väldigt vacker stad och jag bor i en liten lgh med världens finaste balkong med utsikt över staden. så jag får njuta av det idag, innan jag börjar känna mig tung i magen av Ovitrellen som jag misstänker kommer kännas av en del i morgon....fortsättning följer...


    Vi har också äggplock på onsdag morgon :) 8:30 för att vara exakt :)
  • My102
    Inalina skrev 2018-06-04 23:05:33 följande:

    Åh så roligt att följas åt!! har du haft många äggblåsor på ultraljudet?


    Vid ultraljudet igår har jag 7 st på 20 mm plus flera små, hade velat haft fler såklart! Samtidigt har jag lite ont och är så svullen så det kanske inte skulle rymmas fler. Tog ovitrellen igår och den sätter ju igång saker och ting.. känner mig skengravid!

    Hur ser det ut för dig? För oss är det första gången, för dig/er med?
  • My102
    Inalina skrev 2018-06-05 09:43:23 följande:

    ok men det låter ju jättebra! hoppas ni framförallt får många befruktade ägg :)

    jag väntar fortfarande på att jag ska svullna upp, gjorde vår första IVF i februari och minns att kvällen innan ÄP var hemsk och det kändes som att jag hade hela magen full av ägg. (då hade jag ändå bara 4....) det gick inte vägen alls den gången och nu till andra försöket har jag fått dubbel dos med Gonal F och verkar ha ca 12 ägg denna gång! :)

    Lite skönt att veta hur allt går till nu andra gången, tror jag är liite mindre nervös i alla fall. hoppas ÄP gick bra för dig!!

     


    Hoppas det går bra för dig med! 12 blåsor är ju jätte bra! :D har ni långt till kliniken? Vi har ca 30 mil och måste åka halv fyra i morgon bitti , det känns sådär
  • My102
    Inalina skrev 2018-06-06 12:00:50 följande:

    Precis hemkommen från kliniken efter äggplock! 15 stycken fick de ut denna gången! blev väldigt förvånad då mina VUL visat 12-13 stycken.

    glad att det alla äggblåsorna innehöll ägg också! nu är det bara att snällt vänta till i morgon då jag får mail från kliniken ang hur många av äggen som är mogna och som blivit befruktade :)

    mådde rätt dåligt med mag och ryggont denna gången efter ÄP och fick stanna kvar på kliniken någon extra timme, men hoppas att det ska vara bra nu. Så glad över resultatet även om jag inte ska ropa hej ännu...


    Åh vad roligt! Vi hade 10 ägg! Tror dock inte alla är mogna då vår hemortsläkare enbart såg 7 blåsor men det var såklart kul att det blev något ägg! Jag är skeptiskt och vill definitivt inte bli glad eller ta ut nåt i förväg, jag checkar av eftersom också får vi se hur långt vi kommer. Sambons spermier var väldigt många och såg väldigt fina ut, Så det kändes såklart också bra. Nu är vi påväg hem och jag har väldigt ont i magen.. ända ner till fiffin och rumpan typ.. gör ont vid varje gupp på vägen ???? ska du jobbar direkt efter eller blir du hemma?
  • My102
    Inalina skrev 2018-06-06 16:16:34 följande:

    det lät ju också som ett jättebra resultat!! förra gången fick jag bara ut 4 ägg från 8 blåsor och då klarade sig bara ett till insättningsdagen dag 3. så nu hoppas jag få några till frysen så det inte behöver bli så stor grej om jag ska göra en ny IVF.

    läkaren sa att 15 ägg var på gränsen till många och att jag skulle se upp för tecken på att bli överstimulerad :/ (alltid finns det något att oroa sig för...) sen missade jag var han sa att jag skulle se upp för var ju rätt groggy när jag vaknade upp - de söver en inför ÄP i Tjeckien) så jag får väl googla symptom om jag känner att det gör mer ont och allt inte är som det ska! Hua din bilresa hem är jag inte avundsjuk på! fick kämpa mig hem på 5 min promenad som räckte gott o väl, har sovit bort hela eftermiddagen nu. jag jobbar 'hemifrån' så jag kör som vanligt i morgon. Själv då? hur känns det nu efter några timmar?


    Fortfarande ont! Men inte så mycket när jag ligger still. Så nu får jag uppassning :) men det gör förjävligt ont när jag går.

    Jag kan inte arbeta hemifrån imorgon, kan göra det annars, tror jag sjukskriver mig ???? känns smått omöjligt just nu!
  • My102
    Inalina skrev 2018-06-07 08:45:34 följande:

    hur går det för dig? fortfarande lika ont? slutade det med att du sjukskrev dig?

    jag märker att jag blir kissnödig väldigt fort och blir då väldigt öm då blåsan trycker på äggstockarna, känns liite bättre precis efter jag har kissat men ganska marginellt. Läkaren sa att det var ganska vanligt att känna sig 'tung' men att man inte skulle ha för ont... får se hur det utvecklas under dagen. 


    Idag är det bättre :) men känner precis som du, har inte kunnat göra nr 2 sen igår morse. Jag sjukskrev mig, är fortfarande väldigt mör trots att den skarpa smärtan har lagt sig.

    Har du fått svar ang antal befruktningar? Oss ska kliniken kontakta innan lunch.. det drar ihop sig och dem har inte ringt än, är riktigt nervös!!
  • My102
    Inalina skrev 2018-06-07 11:35:04 följande:

    inget besked här heller, sjukt nervös, men det går ju inte att påverka.. bara snällt sitta o vänta (vilket inte är min starka sida...)hörs snart igen då 


    Äntligen ringde dem! 10 äggen var mogna, 9 av 10 befruktades, prel insättning är den 11 kl 13. Nu får dem banne mig inte ringa innan måndag! Vi kanske får sätta tillbaka tidigare men det hoppas vi inte på. Gud vilken nervös tid det är nu! Jag kommer troligtvis inte kunna äta på flera dagar!
Svar på tråden IVF våren 2018