• anina

    IVF våren 2018

    Hej tjejer (och kanske nån kille?).

    Vi har försökt få barn i 2,5 år. Snart är det dags för FET i stimulerad cykel. 

    Min IVF-resa lite kort:

    Vi påbörjade behandling inför IVF Oktober 2016. Körde låååångt protokoll, nedgradering i 3,5 månader. Fick ut 15 ägg, 10 befruktade och 6 överlevde till blastocyster.
    Satte in en blastocyst i februari förra året, men den ville inte stanna. 
    Sedan försvann min mens och kom tillbaka under sommaren. 

    Jag reser en del med jobbet och då mycket i Afrika. 
    Ville göra ett försök i Augusti, men då säger kliniken att vi inte får försöka på 6 månader pga en liten risk för zika-virus i Afrika. Ett telefonsamtal som knäckte mig. Jag ringde alla möjliga ställen för att fråga om det verkligen stämde. Iaf så skulle jag göra ett zika-test efter 3 månader och ett efter 6 månader. När jag gör mitt första test ringer läkaren upp en expert som säger att det räcker med ett test och det kunde jag ha gjort efter 28 dagar. Så jag blev knäckt i onödan. 

    I December såg vi fram emot ett nytt försök, men mensen var för första gången någonsin för tidig och krockade då med julledigheten på kliniken. 
    Igår fick jag min mens och började med progynon och nästa fredag är det dags för ultraljud. 

    Kram på er

  • anina
    linsen79 skrev 2018-01-25 13:59:26 följande:
    Hej Anina! Tack för att du delar med dig av din resa.

    Blir lite nyfiken - har du haft problem med mensen tidigare eller har det kommit efter du började med ivf:en? Jag har nämligen också plötsligt fått problem med min mens. Har haft ganska så regelbunden mens tidigare (om än väldigt lång). Men efter senaste FET-försöket blev det nåt knas. Jag fick mens några dagar sent (hade ju börjat hoppas) och var väl som vanligt men sen kom den tillbaka igen efter nån vecka (alldeles för tidigt). Kollade då med ivf-kliniken och de bad mig komma in för att kolla. Då såg de att slemhinnan såg oväntat tjock ut, vilket den tydligen inte skulle. Läkaren ordinerade mig provera i 10 dagar för att stabilisera upp mensen. Sen skulle mensen komma igen efter 3-5 dagar påstod han. Det gjorde den inte. Var inne på kliniken igen och nu sågslemhinnan tjock ut igen, men de kunde inte se om det var pga mensen var på g. Den läkaren sa att dte ibland kan ta upp till 10 dagar innan mensen kommer igen. Nu har det gått snart 2 veckor efter att jag slutade med provera och fortfarande ingen mens. :( Vet inte om jag borde oroa mig. Nån annan som upplevt samma?
    Hej linsen97.

    Vad jobbigt för dig. Mins mens har alltid varit strulig, jag har aldrig vetat vilken dag den ska komma. Men jag kan tänka mig att IVF kan ställa till med en del i kroppen. Kanske ställde din kropp in sig på att vara gravid och blev förvirrad?
  • anina

    Ni som har tagit progynon, har ni haft några biverkningar. Jag har sååå ont i underlivet idag, det svider och värker, och trängningar och fryser som en gris. Känns som urinvägsinfektion men har inte haft så här ont av det innan. Tagit progynon 3 dagar.

  • anina
    herbs skrev 2018-01-27 15:06:11 följande:

    Ja, en bild med en liten, liten vit prick, men dock så viktig :) Ok! Ja, jag fick citodon och alvedon först. Vid plocket fick jag bedövning, morfin och nåt mer har jag för mig. Skönt med det korta, det är nog jobbigt som det är!


    Åh vad roligt med bild. Till oss så de att vi får bilder om det blir en graviditet.
  • anina
    Inalina skrev 2018-01-29 09:03:26 följande:
    Hej! Jag ville bara säga att jag har haft samma problem, att de inte kommer in med sonden/katetern i livmodern på mig när jag skulle göra en insemination. 

    Dock fick jag tipset att ha en helt fylld urinblåsa, och nu när jag ska börja IVF så gjorde vi ett 'test' med den där slangen eller vad det är, och då kom helt plötsligt läkaren in enkelt!! Jag gjorde en 'operation' där de utvdigade livmoderhalsen, men jag tror egentligen att det hade gått första gången också bara blåsan varit fylld, för då ser de bättre! lycka till!
    Det sa de till oss också, att blåsan ska vara full.
  • anina
    Inalina skrev 2018-01-29 09:03:26 följande:
    Hej! Jag ville bara säga att jag har haft samma problem, att de inte kommer in med sonden/katetern i livmodern på mig när jag skulle göra en insemination. 

    Dock fick jag tipset att ha en helt fylld urinblåsa, och nu när jag ska börja IVF så gjorde vi ett 'test' med den där slangen eller vad det är, och då kom helt plötsligt läkaren in enkelt!! Jag gjorde en 'operation' där de utvdigade livmoderhalsen, men jag tror egentligen att det hade gått första gången också bara blåsan varit fylld, för då ser de bättre! lycka till!
    Jag var livrädd för att kissa efteråt, jag trodde jag skulle kissa ut embryot. =)
  • anina
    Inalina skrev 2018-01-30 08:39:55 följande:
    Ok, ja då har du nog väldigt hög smärttröskel :) värsta jag har vart med om var att göra en äggledarspolning.. 
    Ja endometrios kan ju absolut göra att det blir lite ärrbildningar eller svårt att ta sig in i livmodern, men till mig har alla läkare sagt att så länge mensen kommer ut så finns det ju uppenbarligen en väg både in och ut. 
    Jag håller med dig, spolningen var fruuuuktansvärd.
  • anina
    Seb81 skrev 2018-02-14 13:34:43 följande:

    Hej! Hoppar in här!

    Har inte läst allt dock ;)

    Vi har äntligen fått tid för det första ivf mötet den 3/4.... en kur kvar av Letrozol ska tas och sen börjar vår resa! Jagcär otroligt spänd och vill att tiden ska gö fooooort nu!!

    Ni som redan är rutinerade! Hur går det till på första mötet? Hur länge har det tagit för er från och med när remissen är skickad att få tid till starten? Läkaren sa att hon skickar remissen den 3/4! Jag hoppas allt blir av innan sommaren! Jag längtar ihjäl mig till att bli gravid! Lyckat till alla<3 Glad alla hjärtans dag!


    Hej. =)

    Härligt att vara igång. En spännande resa, som jag hoppas inte blir alltför jobbig för er.  
    Jag kommer knappt ihåg vårt första möte, det var för 14 månader sen. De berättade att vi skulle köra långt protokoll (har du koll på långt och kort protokoll?), vilka mediciner jag skulle ta och visade hur man använder sprutorna. De gav en del information om hur IVF fungerar, det mesta hade jag läst mig till redan i väntan på remiss.

    Läkaren sa till oss slutet på september (2016) att vi behövde göra IVF, vi var på ett första möte strax innan jul och sen satte vi igång i januari. Så jag tycker det gick ganska fort. Vi håller till på RMC i Malmö, har hört att de har kortast väntetid. 

    Glad alla hjärtans dag. =)

    Kram
  • anina
    Regnbågens färger skrev 2018-02-09 18:38:33 följande:
    God kväll!

    Tack för ditt stöd:))

    Vi kör långt protokoll.

    Var i Malmö idag igen, nu var det 9 ägg som snart var mogna. Först ville de att vi skulle komma på ett ytterligare vul på måndag men då sa jag att vi har 40 mil totalt varje resa och då sa hon att det gjorde ingen direkt skillnad på ultraljudet på månd eftersom äggblåsorna växt bra med sprutorna på 375 enheter , så det bestämdes att det blir äggplock på onsdag och inget mer vul.

    Det var ett ägg som var lite större än de andra så det var den enda risken att just det kunde släppa sa de.

    Mkt info på en gång..

    Hoppas du mår bättre snart o att det bli äggplock snart!

    Varje dag de förlänger känns som en evighet men det måste gå:(

    Är detta ert första försök?

    Det är så sjukt jobbigt att BB ligger precis vid ingången och där sitter folk så lyckliga över sina små mirakel.. jätte mysigt för dom men man blir lite nedstämd..
    Jag trodde jag var den enda som reagerade på att BB ligger där. Varje gång man går förbi så är det små söta nyfödda där. Unnar givetvis dem det, men det känns jobbigt för en själv, särkilt när man går ut efter negativa möten. 

    Mina föräldrar kämpade i ca 6 år för att få mig, 2 missfall och 2 utomkved. När mamma låg inlagd efter utomkved delade hon rum med de som gjort abort, vilket hån.

    Hoppas allt går kanon för dig och frugan. =) 
  • anina

    Hej på er.

    Inte skrivit här på ett par veckor. Det har kommit in en rasandes massa inlägg så jag har inte orkat läsa alla. =)

    Gjorde långt protokoll för lite mer än ett år sen, många befruktade ägg (blastocyster) så det var kanon, men embryot fäste inte. Sedan bråkade kroppen och så lite andra sjukdomar på vägen så det har tagit ett helt år till vårt nästa försök.

    Skulle göra FET förra mensen, stimulerad cykel med Progynon. Har mått skit med tabletterna, livmoderkramper och ett hemskt illamående. Min slemhinna gick upp till 6 mm, de vill ha den till minst 7. Vid nästa UL var den 4,5. Så de satte in östrogenplåster också. Men i helgen som gick så började jag blöda ut slemhinnan. Så nu väntar jag på nästa mens, då blir det Gonal F istället för piller.

    Har tänkt lite senaste veckorna att vad lite information man får egentligen. Man får veta hur IVF fungerar men inte hur alla hormoner och piller påverkar kroppen eller hur psyket mår av allt det här (sånt är givetvis individuellt). De tar in en 10 min för UL och säger hur det ser ut, men ingen frågar hur man mår. Tex "Hej vännen. Hur mår du nu? Blir du påverkad av medicinerna nåt? Förstår att det måste vara jättejobbigt det här, men kämpa på", istället för "Hej. Du kan klä av dig och lägga dig på britsen" hade känts så mycket bättre. Så, lite klagande från min sida. =)

    Kram på er

Svar på tråden IVF våren 2018