• 8992

    IVF våren 2018

    Kokonattsu skrev 2018-02-19 21:49:27 följande:

    Fy fan säger jag för orgalultran sprutan. Första gick rakt in ett blodkärl så det var bara att ta ut och kassera den. Jag har inte så mycket underhudsfett så nästa spruta fick vi tipset att inte sticka in hela sprutan av 1177. Det lyckades men var då inte skönt att spruta in. Nu är jag svullen, röd och det kliar som tusan. Hade ingen samma problem med den spruta?


    Jag tog precis min första spruta fyremadel och fick nästan en chock! Svider som fan! Har inte känt av bemfola sprutorna någonting så var inte riktigt beredd på den här känslan.
  • 8992
    Kokonattsu skrev 2018-02-19 22:08:00 följande:

    Då är det inte bara jag. Stod ju visserligen att man kunde få en allergisk reaktion av den. Gonal-f känns som rena barnleken i jämförelse. Hoppas på många ägg och en tålig krabat i magen så man inte behöver gå i genom detta igen. Har första ultraljudet imorgon så får väl se om det blir samma dos eller inte. Har du också ultraljud imorgon?


    Håller med! Jag har redan svullen mage som spänner så hoppas inte det blir ännu värre med fyremadelen. Nej jag har mitt första ultraljud på onsdag.
  • 8992
    Inalina skrev 2018-02-20 08:50:47 följande:

    En liten fråga, dricker ni andra kaffe nu under IVF-försök?

    Jag håller mig till 1 max 2 koppar om dagen men vet att vissa är otroligt strikta med att undvika all koffein som finns..


    Jag är en stordrickare egentligen, mellan 4-8 koppar om dagen, men ni försöker jag hålla mig till max 2 per dag. Känner konstigt nog inte samma sug efter kaffe sen jag började med sprutorna.
  • 8992
    Sommarhopp skrev 2018-02-20 20:18:44 följande:

    Idag har vi varit på första ultraljuder. Det såg bra ut, jag är på sprutdag 7 idag med 300 gonal f. Hade ett tiotal äggblåsor. Min läkare räknade aldrig så noga, utan sa bara att det såg bra ut. Äggplock blir på måndag. Så nervös! Har ganska rejält ont i magen nu och mår illa, får se hur det utvecklar sig under veckan när jag fortsätter spruta.


    Va kul att få veta äggplock så tidigt! Ska du in på något mer ultraljud innan äp? Ska på mitt första imorgon och hoppas på äggplock på måndag eller tisdag :)
  • 8992
    Sommarhopp skrev 2018-02-23 23:46:54 följande:

    Ni som redan har sprutat en hel omgång. Hur mådde ni de sista dagarna innan äggplock? Jag har Äp på måndag och börjar bli riktigt nervös att äggen redan släppt. Har inte alls lika ont i magen länge som för några dagar sedan, älsekretet finns inte längre kvar och temperaturen har gått upp sedan 2 dagar. På samma dsg som jag alltid har ägglossning utan sprutor. Jag vet att man egentligen inte ska tempa när man gör ivf eftersom man tillför så mycket hormoner, men min tempkurva ser exakt ut som den gjort alla andra cykler. Och jag har inte förändrat dosen på gonal sedan jag började. Har stått på 300 hela tiden. Sprutdag 10 idag. Kan någon gr mig lite hopp att der här är normalt? Jag trodde jag skulle må sämre de sista sprutdagarna inte bättre....


    Undrar samma sak! Jag är inne på sprutdag 10, fick höjd dos bemfola i onsdags och trodde jag skulle må skit efter det. Men all värk och mycket av min svullnad har försvunnit.
  • 8992
    Kokonattsu skrev 2018-02-26 09:49:45 följande:

    Vad tråkigt för dig. Men de kan inte förlänga stimuleringen? Tänkte jag har läst om en som fick göra så och på det tredje ultraljudet såg det bra ut. Nog för att alla svarar olika på behandlingarna. Har du kört med samma doseringen hela tiden?


    Asteria skrev 2018-02-26 10:06:09 följande:

    Vad tråkigt! Vilken dos startade du på och har du haft samma under hela stimuleringen? Varför tror du att det blir avbrutet? Man tycker att de borde kunna höja din dos (ev ytterligare) och ge dig fler sprutdagar. Jag befinner mig lite i samma situation som du. Hade andra ultraljudet i fredags, sprutdag 8. De hade vuxit på sig lite men åtta stycken var mellan 10 och 14,5 mm, resten (ett tjugotal) under 10 mm. Fick dock fortsätta på samma låga dos (125 IE Gonal-f) med nytt ultraljud imorgon. Är också rädd för att de svarar för dåligt. De sa att PCO-äggstockar är svårstimulerade på så sätt att de kan "explodera" helt plötsligt, och att man därför tar det långsamt. Hoppas att allt går bra för dig i eftermiddag!


    Jag har sprutat i 12dagar nu. Började med bemfola 125, efter första ultraljudet (efter 6dagar) höjde vi till 150. Det lät inte på läkaren som att hon ville fortsätta stimulera utan pratade om att ta ovitrellen och hoppas på det bästa på egen hand. Blir det avbrutet så räknas det ju inte som försök som tur är, så har ju fortfarande 3 försök kvar.
  • 8992
    Kokonattsu skrev 2018-02-26 11:36:40 följande:

    Ok på så vis. Jo så sa de till mig med att ovitrellen stimulerar också. Men skönt att det inte räknas som ett försök iaf, även om man gärna vill köra på. Men du får väl se vad de säger i eftermiddag.


    Hon valde att avbryta. Så jag ska ta bemfola och fyremadel ikväll samt imorgon, ovitrellen på onsdag morgon och hoppas på det bästa. Insåg nu att jag inte har sprutor så det räcker... känns drygt att behöva jaga en enda bemfola.
  • 8992
    Kokonattsu skrev 2018-02-26 15:20:19 följande:

    När du skriver hoppas på det bästa, menar du då att det kanske blir ett äggplock ändå? Har de inte ett apotek nära din klinik?


    Nä att vi ska ha samlag och hoppas på att det tar sig på så sätt :) Jodå, men dels så ligger vår klinik i en annan stad och när jag hämtade ut fler sprutor där i fredags så sa receptarien att det var slut i hela Östergötland. Verkar vara brist på bemfola överallt, närmsta ställe från Norrköping/Linköping som har nu är Södertälje haha.
  • 8992
    Kokonattsu skrev 2018-02-26 15:48:15 följande:

    Ok då förstår jag, hoppas det lyckas för er :). Tråkigt att det inte gick denna gång för er men det är ju bra att det inte räknas som ett försök åtminstone. Oj, det lät drygt. Har ni långt till Södertälje?


    Cirka 1timma med bil, men jag har inte körkort och mannen jobbar så det blir lite krångligt haha.
    EndoS skrev 2018-02-26 16:01:45 följande:

    Kan du inte höra med kliniken om du kan ta sprutan en dag mindre, och förklara att den inte finns att få tag på inom rimligt avstånd? Om det ändå inte blir något ÄP kanske det inte spelar så stor roll?


    Jag tänkte likadant faktiskt. Ska ringa dom imorgonbitti för som sagt, jag ska ju inte plockas så borde inte göra någon skillnad :)
  • 8992
    anina skrev 2018-02-28 13:41:43 följande:

    Hej tjejer.

    Lider med er som det inte har fungerat för. Och grattis till er som har lyckats. =)

    Min mens lyser med sin frånvaro, som vanligt när det nalkas FET. Nästa vecka blir det semester i fjällen, ska bli så skönt. Dock går mina sista semesterdagar där så får väl ta obetald semester under behandlingen sen.

    Jag har en fundering. Jag känner mig både snäll och hemsk som tänker på det. Behöver få ur mig tankarna lite.

    Om min mens kommer inom ett par veckor, och OM det går vägen denna gången och så långt så att jag får ett barn så kommer det isf födas i december. Och jag tänker att det är jättetråkigt för barn som är födda i december som alltid är sist med allting (moppe, körkort, gå ut på krogen) och födelsedag nära jul osv. 

    Samtidigt så har vi försökt i 2,5 år (1,5 år med IVF) och varenda dag som går känns som ett år. Jag längtar så jag nästan spricker. Jag vill bara ge upp vissa dagar och skita i allt, för den här resan är så otroligt jobbig. En extra månad känns som en evighet.

    Men å andra sidan, när vi har försökt så här länge så kanske man ska vänta en extra månad för ett ev barns skull. Sedan är ju det där "ev" ganska stort, det är ju en stor risk att det inte fungerar denna gången heller eller nästa. 

    Min sambo tycker att det är ju såklart tråkigt för barnet som ev får sen födelsedag, men att vi har ju försökt så länge och haft så många motgångar och det kanske blir fler, så vi ska köra på.

    Vi har väl bestämt att vi kör så fort mensen kommer, att vänta en extra månad känns "för jobbigt" och onödigt i en sån här process. Samtidigt så känner jag mig elak, som att jag inte tänker på det bästa för mitt framtida barn när vi kan "bestämma" att inte bli gravida just i mars. Å andra sidan kanske jag aldrig blir gravid ändå så tankarna kanske är meningslösa. Suck vilka tankar som snurrar i huvudet på en. Jag vill bli gravid nu. 

    Ursäkta för ett väldigt långt inlägg, jag behövde skriva av mig lite. =)

    Kram på er


    Jag har exakt samma tankar! Har alltid sagt att jag inte vill ha ett december-barn och att det är synd om barn som föds då av olika anledningar. Men som det ser ut nu så kommer det bli ett december-barn om nästa försök lyckas. Självklart är det viktigaste att man får ett barn men det är inte fel, eller konstigt att ha dessa funderingar och känslor.
  • 8992

    Ganska off topic med pågående diskussioner här men, fick avbryta försök nr 1, ta ovitrelle och ligga för fullt. Blev också tillsagd att ta ett gravtest 14-15 mars men min mens är beräknad till den 12e. Kan jag ta ett test redan då eller bör jag vänta?


Svar på tråden IVF våren 2018