• 8992

    IVF våren 2018

    Den eviga väntan. Jag brukar tänka att man växer av svåra och prövande situationer i livet och att vi kommer komma ur det här med ny styrka och kunskap! Jag hoppas verkligen det blir ett positivt 2018 för oss alla! Så skönt att jag hittade den här tråden och så jag har några att bolla allt man har i huvudet med!

  • 8992
    zuces skrev 2017-12-09 15:42:26 följande:

    Jag började med utredning februari 2017 och kommer få köra igång med sprutor januari 2018. För oss har det varit väldigt lång väntan där jag tyckte att när jag inte hade kontroll över något var jobbigast. Exempelvis när remissen va inskickad och jag väntade på att få sättas i kö... en hel månad tog det och det var skitjobbigt. Sen tycker jag att vänta på kallelse var jobbigt bara i slutet när man visste att det var nära. Jag försöker hålla mig upptagen med saker hela tiden och jag tror det har hjälpt. Man kan hitta på saker med mannen, vänner osv. Det som också har hjälpt tror jag är att sen april 2017 har vi inte försökt få barn på egen hand utan har sex när vi känner för det, den negativa stressen är så jobbig när man försöker pricka in bäst dag osv.. den förstörde mig nog mest. Men ibland kommer vissa dagar när jag blir jätteledsen över att jag inte är gravid än. Men snart är det vår tur och börja! Mycket enklare att va positiv när man väl har sprutorna och väntar in rätt dag bara. Ungefär en månad kvar bara, och vad är det jämfört med hur länge man försökt!


    Vi blev klara med utredningen i januari 2017 men fick vänta tills nu för att ens få remissen skickad pga åldern. Den väntan var jobbig för den kändes så orättvis. Men idag fick jag bekräftat att remissen skickades 2/12 så nu är det inte långt kvar! Känns som att saker äntligen händer på något sätt.

    Ja, det va så befriande att lägga av med ?måste-sexet? och bara ha det för lustens skull.

    En månad kommer gå snabbt för er, va kul att det närmar sig! :) vilka sprutor och så kommer ni köra med?
  • 8992
    authentic skrev 2017-12-09 21:31:22 följande:

    Jag känner att väntan är jobbig men framförallt är det ovissheten som är jobbigast tycker jag. Första försöket gick bra att genomföra och man var inte allt för stressad. När sedan gångerna börjar ticka på och vi nu redan avverkat 2 av våra 3 landstingsfinansierade ivfer så kommer stressen, paniken och ångesten över att det kanske aldrig kommer hända.


    Håller tummarna att det blir tredje gången gilt för er!

    Måste va svårt när man måste börja tänka ut en ny plan
  • 8992
    zuces skrev 2017-12-09 22:53:15 följande:

    Jaa jag minns att vi pratade i annan tråd. Jag är ju också under 25 men som tur är så har Västra Götaland ingen nedre åldersgräns. Så orättvist med olika i landet..

    Jag kommer köra gonal-f med. 112,5 enheter sen ska jag på ultraljud dag 5 så får jag tid för äggplock osv! Detta beräknas starta ungefär 10e januari. Hoppas på att mensen kommer nu imorgon så det blir lite tidigare, har nämligen lite känningar och världens pms.. du gick i Linköping va? Och de håller vårdgarantin? :)


    Hur känner du in för sprutorna? Har läst att många låter sin parter ge sprutorna, vilket jag aldrig skulle våga haha.

    Stämmer bra! Dom är tydligen en av dom bästa klinikerna på att hålla vårdgarantin. Dom har som policy att man ska få komma inom 8 veckor vilket dom oftast håller. Men julen påverkar säkert så jag försöker räkna med att vi blir kallade till slutet av februari/början av mars för att inte bli besviken :)
  • 8992
    zuces skrev 2017-12-10 11:46:14 följande:

    Så bra med de väntetiderna! Hos oss är det ju ungefär 6 månader Haha.. jag har aldrig varit spruträdd men just när jag skulle testa att sticka mig så var jag oförberedd på att den lilla spetsen skulle kännas. Och då vågade jag nästan inte trycka in hela sprutan för jag trodde det skulle bli värre ju längre in man förde in nålen. Men barnmorskan och mannen tvinga mig så jag samla mod och stack in den, då märkte jag att det blir inte värre än det där lilla sticket i början! Så det känns inte alls nervöst inför dom nu faktiskt :) har du nål-fobi eller något liknande?


    Kan tänka mig att det är lite läskigt att sticka sig själv haha. Nej jag är både blodgivare och tatuerad så nålar är inget problem. Har även ett syskon som är sjuksköterska om jag skulle fega ur och behöva hjälp :D

    Mannen där emot mår typ illa bara av tanken på att jag ska sticka mig själv haha. Han har en ganska extrem sjukhusfobi, så det är ett under att han ens klarade utredningen.
  • 8992
    zuces skrev 2017-12-10 21:00:09 följande:

    Jaa, jag fick göra det. Hade läst tidigare att andra fick göra det men vet inte om alla barnmorskor ber en. Men jag sa faktiskt själv till att jag ville innan hon hann säga iallafall. Men man sprutar ju in med en tom spruta så inget riskerar att komma in :)Åh vad jobbigt med sjukhusfobi.. min man gillar heller inte sjukhus men det är bara en känsla ingen fobi liksom.. kan tänka mig det är riktigt jobbigt att ha fobi för sjukhus. Själv älskar jag sjukhus för jag förknippar det med förlossningar och bebisar från när mamma födde mitt syskon(va ganska gammal då). Sen älskar jag serien grey?s anatomy så någon kärlek för sjukhus ha jag på något konstigt sätt haha, mitt drömjobb är ju typ att bli barnmorska! Valde förskollärare istället :) vad jobbar ni med?


    Jag älskar greys! Helt besatt av den serien haha även andra program och dokumentärer om kirurgi :D hade gärna blivit barnmorska eller kirurgi men matematik och liknande ämnen är verkligen inte min grej haha.

    Jag är studerande just nu, pluggar till förskollärare på Linköpings universitet. :)
  • 8992
    zuces skrev 2017-12-11 08:11:48 följande:

    Jag studerar också till förskollärare! Vilken termin är du på? Hur har ni tänkt få ihop det med bebis och studier? :)


    Va roligt! Jag går min första termin :)

    Jag har tänkt att jag kommer ju hinna med både termin 2 & 3 om jag skulle bli gravid nu under våren. Sen ta ett uppehåll på ett år innan jag börjar termin 4.

    Vilken termin går du? Hur ser era planer ut?
  • 8992
    minipeach86 skrev 2017-12-11 12:25:16 följande:

    Hej alla fina tjejer som väntar på IVF 2018!

    Jag har inte läst alla inlägg här men hittade hit i mina sökningar efter en tråd där jag skulle kunna ställa min fråga. Jag och min man försöker få barn, vi håller på med Letrozol nu som ännu inte givit frukt. I början på september sa läkaren att hon skickade remiss för IVF så att vi inte behöver vänta så länge om det visar sig att alla omgångar Letrozol fortfarande inte gjort oss gravida. Nu är vi bara inne på tredje omgången så vi har absolut inte gett upp ännu, men jag undrar bara hur man vet var i IVF-kön man befinner sig? Vi bor i Stockholm. Tänker om denna omgång och kommande ca 2 gånger med Letrozol inte heller hjälper, då vore det skönt att veta "men då har vi iaf IVF som väntar i.... februari? Mars? April? Till sommaren? När...? 

    Hur länge fick ni vänta och visste ni var i kön ni befann er, liksom hur lång tid det var kvar? 

    Stort lycka till allihopa! <3 


    Jag undrar det samma, hur vet man vart man ligger i kön?
  • 8992
    zuces skrev 2017-12-11 14:54:33 följande:

    Jag går termin 3 :) våra planer är jag skippar någon kurs och sedan hoppar in slutet av andra kursen och läser lite distansliknande. Sen kan jag ta ikapp dem kurserna med hjälp av omtentor. Vi har inte så jättemycket skola och har bara inlämningsuppgifter i slutet av kurserna och mannen kan ju vara hemma ganska mycket efter de första månaderna. Hittills har jag pluggat de två sista veckorna av varje kurs och haft ?ledigt? i 8 haha.. Så tänker vi nu men om det inte känns bra efter barnet fötts så får man helt enkelt ta ett uppehåll på ett år!

    Om första försöket lyckas för oss så blir bf i oktober 2018.


    Det lät som ett bra upplägg faktiskt, men man får nog som sagt se hur det känns när bebisen kommit.

    Fick idag veta att en tjej i min grupp väntar barn, så skulle ju va otroligt kul om man fick en kallelse så man (om det skulle ta sig på första försöker) kan ha iaf delar av föräldraledigheten ihop. Då kan man ju även börja skolan tillsammans igen och stötta varandra känner jag.
  • 8992
    zuces skrev 2017-12-11 15:53:11 följande:
    Jaa Gud vad roligt att kunna göra arbeten och sånt tillsammans sen! Men jag tror du får tid snart eftersom det knappt är nån kö där hos er :) vilken vecka var hon i då?

    Ja, det känns som det kommer gå fort! jag skulle vilja ringa och fråga dom om dom fått remissen och vart vi ligger i kön men har sån ångest när jag ringer någon så hoppar nog över det haha 


    Kommer inte ihåg om hon sa v12 eller 13, hon hade en ultraljudsbild med sig :) 

Svar på tråden IVF våren 2018