• Kokonattsu

    IVF våren 2018

    KattenLillis skrev 2017-11-28 20:00:54 följande:

    Lycka till med ivf, när är det er tur?


    Tack :). Det jag vet att vi står på väntelistan inom tre månader. Tror det blir nästa år vi börja. Skulle höra av mig innan jul för att se om jag kunde få lite mer information. Hoppas det kommer att fungera för oss, längtar så mycket efter vårt första barn.
  • Kokonattsu
    KattenLillis skrev 2017-11-28 21:22:46 följande:
    Det förstår jag, finns inget bättre än att få barn! Lycka till! <3
    Tack :D. Jo jag har förstått det, men fungerar det inte efter de där tre IVF försöken så ger jag upp. Skulle inte orka med mer besvikelse..Varit skengravid några gånger också så det är inte roligt att ständigt bli besviken...
  • Kokonattsu
    YKY skrev 2017-11-30 15:37:00 följande:

    Vi har försökt i drygt 1,5 år nu. Vi försöker såklart fortfarande under väntetiden nu. Börjat kännas lite jobbigt att det närmar sig en jul till utan att vara närmre att få ett barn.


    Förstår precis hur du känner. Hade ju varit den bästa julklappen om man va gravid. Man tror ju att det inte ska vara så svårt att få barn när man väl bestämt sig...

    Jo vi gör likadant och hoppas det funkar. Ser inte fram emot hormonerna..Men ger det oss vårt efterlängtade barn så är det självklar värt det.
  • Kokonattsu
    Hittade en rolig lista från en äldre tråd där man kan följa vart alla är i tråden :). Är ju sedan bara att kopiera listan och ändra eftersom GladVäntrummet
    * Kokonattsu, första IVF info samtal 6/12

    Sprayar

    Sprutar

    Väntar på ÄG/ET

    Ruvar

    HjärtaGravidaHjärta
  • Kokonattsu

    Hmm, förstår inte varför det blev så ett mellanrum när det var så när jag skrev :/. Men ni förstår vad jag menar Glad

  • Kokonattsu
    LilV skrev 2017-12-04 17:43:12 följande:

    Hej! Hoppar in här! Gjorde första ivf-försöket i november, fick tillbaka en blastocyst som tyvärr inte blev ngt. Ska nu göra försök 2 i januari om allt går som det ska????


    Gu så tråkigt för er :(. Får hoppas det lyckas nästa gång. Styrkekramar
  • Kokonattsu
    8992 skrev 2017-12-05 18:35:27 följande:

    Lite funderingar någon kanske har svar på.

    Hur lång tid brukar det ta för kliniken att få remissen?

    Om man vill kolla läget angående remissen, ringer man kvinnokliniken som skickade den eller fertilitetskliniken?


    Jag hörde av mig till min IVF kliniken efter jag fått info att kvinnokliniken skickat remissen för att kolla läget. För IVF kliniken att få remissen tror jag går fort men sen har man en väntetid inom tre månader. Bor ni nära kliniken kan du alltid säga att ni komma in fort om det skulle uppstå några avbokningar.

    Vi hade tur som inte behövde vänta så länge sen remissen skickades. Bara drygt 1,5 vecka tills vi fick komma in. Men sen har jag hört att det också beror på hit länge man har försökt i turordningen. Annars får ni som sagt en tid inom de där tre månaderna.
  • Kokonattsu
    8992 skrev 2017-12-05 19:46:55 följande:

    Ok :) då ska jag ringa och kolla om dom fått den nästa vecka. Vi fick höra av vår läkare att Linköping har som mål att det ska gå max 8veckor från mottagen remiss till första besöket, och att dom nästan alltid håller det ?löftet?. Så vill ju gärna veta att remissen är mottagen så man vet ungefär när det kan startas upp :)


    Ok, det är snabbare där då. Jag bor i Norrland och då är det alltid inom tre månader. Förstår det var likadant för mig, fast jag hade väntat på att få komma tidigast i januari så det gick väldigt fort. Ska bli spännande att höra hur och när vår behandling börjar på infomötet imorgon.
  • Kokonattsu
    8992 skrev 2017-12-05 20:21:21 följande:

    oh gud vad spännande! Berätta gärna hur mötet gick till och vad som händer här näst efter det :) Vill bara att tiden ska gå snabbt så man själv får komma på ett möte. Som tur är så har jag en riktigt tuff och intensiv tid i skolan 7 veckor framåt så förhoppningsvis kan jag fokusera på annat än att gå och längta.


    Mötet gick bra. Är mycket information man får, tur att allt står på papper också. Man får även göra en gynundersökning där. Ett tips är att börja med folsyra om du inte redan äter det. De rekommenderade 2st 500mg/dag helst en månad innan start så man riktig fyllt på i kroppen. Man ska även fortsätta med det under behandlingen. Vet inte om man ska köra samma dos när man är gravid eller om det räcker med en tablett då.

    Vi kommer börja i mitten av januari.
  • Kokonattsu
    FrökenBlåklocka skrev 2017-12-06 19:17:12 följande:

    Då är vi nästan synkade och kör samtidigt. :D 

    Tyckte oxå det var en hel del info och de "jobbiga" är att man skall minnas allt till januari då allt startar på riktigt. Men tur kan man ringa eller maila dem för kontroll frågor. 


    Där ser man, roligt att kunna följas åt :). Jo det var mycket, men det är tur man har papper där det står bra information när man ska höra av sig. Har märkt att alla inte får samma mediciner, beror väl på hur ens situation ser ut. En del verkar spraya med något men det gör inte vi. Vi får Gonal-f sprutan. Men va dyra medicinerna är. Tror hon sa de kostar 15 000kr, vilken jäkla tur man har högkostnadsskydd på omkring 2000kr säger jag bara. Vad ska ni köra med?

    Vet fortfarande inte om jag kommer lyckas ta sprutorna själv :/. Är väl alltid första gången det är som värst.

    Med tanke på att jag har hört att det ibland är svårt att få tag på de när man ringer så frågade jag om det. Fick tipset att skriva obs mens start i ämnesraden så hör de av sig till en så man vet att man kan börja. Hängde ju också mycket ihop med hur många äggplock de har den månaden för att få ett ok till start. Vilket man förstår, man vill ju inte de ska stressa när de gör äggplocken och odlar ens ägg. Håller bara tummarna att det blir många ägg som klarar sig, så en del kan frysas in. Vore ju bra om man kunde slippa göra hela behandlingen igen. Plus att det då inte räknas som försök när man har embryon i frysen. Då har man bara gjort ett försök. Så jag hoppas på många i frysen. Men det är klart skulle det funka med en gång för oss är jag glad.
Svar på tråden IVF våren 2018