• zuces

    IVF våren 2018

    8992 skrev 2017-12-28 14:45:25 följande:

    Känns som alla mer eller mindre är igång! Blir så oerhört otålig av att bara gå runt och vänta på vår kallelse. Har dock köpt hem vitaminer som rekommenderas för att känna att jag ?gjort vad jag kan under väntans tider? och ska ta tag lite mer seriöst i min träning inför denna resa då jag på senare tid fått väldigt ont i ryggen/blivit otränad. Är det verkligen sant att man måste utesluta träning vid ivf?


    Så gjorde jag med! Tog tag i träning och började äta mina mediciner i höstas när jag bara väntade :) jag vet faktiskt inte hur det är med träning just under behandlingen. Men när man väl är gravid så kam man träna iallafall!
  • zuces
    8992 skrev 2017-12-28 16:47:32 följande:

    Vilka vitaminer eller tillskott tog du?

    Hoppas man kan träna lite åtminstone, är så rastlös att jag måste springa av mig för att klara av föreläsningar och sånt i skolan haha.


    Jag tar niferex(starka järntabletter), apoteket gravid-tillskott och omega-3 :) Åhh föreläsningar.. så tråkiga.. tror vi båda pluggar till förskollärare va? Hörni vad säger ni om att göra en hemlig Facebook grupp? Följa varandras ivf där?
  • zuces
    8992 skrev 2017-12-28 19:29:33 följande:

    Ja det stämmer :D har en kurs om dokumentation just nu som inte är allt för spännande haha!

    Ja det skulle ju va något, lite lättare att hänga med i vem som skrivit vad i en grupp kanske?


    Dåså! Jag skapar en grupp så kan ni skriva era namn till mig på privat meddelande här så lägger jag till :)
  • zuces
    8992 skrev 2018-01-03 20:11:06 följande:

    Skönt att ha lite koll innan :) brukar man starta i gång vid närmsta mens efter besöket tror du eller är det olika från par till par?

    Tack så mycket!


    Om det inte är fullt vid din nästkommande mens så kommer du få starta då om ni inte behöver komplettera med något :)
  • zuces

    Varit inaktiv i tråden de senaste veckorna för man haft så mycket firande och så! Men nu idag ska jag få spruta första gonal-f sprutan så nu är ivf karusellen igång på riktigt! Första försöket för mig! Vilken tid har ni valt att ta era sprutor? Vilken tid är bäst? 7,8 eller 9?

  • zuces

    Är det någon som fått kraftig huvudvärk av gonal f? Det sprängs i huvudet nästan.. tredje sprutdagen idag.

  • zuces
    Anonym (9onde) skrev 2018-01-14 20:42:16 följande:

    Ja huuua vad skallen kan gå i bitar. Alvedon eller liknade är helt ok att äta. Dock inte treo eller ibuprofen :)

    Själv fått äta i två dagar då jag trodde jag skulle gå i bitar....:/


    Jag tog en alvedon för en halvtimma sen och det känns redan bättre.. blir rädd när jag reagerar såhär starkt på en dos av 112.5. Har även någon slags illamående och ingen aptit. Kan ju vara något annat också, det får tiden utvisa. Men hur ska eventuell graviditet gå när man är såhär känslig? Aja, allt är värt det i slutändan <3
  • zuces
    McSlemmy skrev 2018-01-15 08:48:57 följande:

    O ja!

    Huvudvärk och illamående som tusan! ????

    Är inne på dag 8 med Gonal F och tillägget av fyrmadel hjälpte verkligen inte huvudvärken.

    Jag är rätt illamående av mina hormonstormar utan medicin men det här känns annorlunda.


    Jag ska tillägga fyremadel imorgon.. vi får se hur det går, har läst att den sprutan gör ont. Om jag inte har några problem med sticket av gonal f, kommer jag ha det nu?

    Har du varit på ultraljud än? Hur gick det isåfall? :)
  • zuces
    Anonym (9onde) skrev 2018-01-14 22:48:30 följande:

    Vad bra! Ååh det är så himla olika. Vissa behandlingar har jag mått fantastiskt och vissa inte alls bra. Illamående eller huvudvärk. Tror det har mkt med övrigt måeende att göra också i livet. Men det är min teori... östrogen som du får i määängder nu med follikelstimuleringen är inte samma hormon som vid graviditet om det är någon tröst.

    Vid min längsta graviditet kände jag inget illamående trots hcg på 49000. Den andra mådde jag apa på. Himla olika dedär....

    Men kort och gott; en ivf är jobbig som det är. Plåga dig inte i onödan och ?bit ihop? om du har te x huvudvärk. Ta en alvedon isf för din ork och energi behöver du till annat viktigt nu. Lycka till ;)


    Sant! Jag biter lätt ihop och tänker att det går över av sig själv. Ska numera ha en alvedon i väskan! Tack snälla och all lycka till er också! :)
  • zuces

    Nu är jag på sprutdag 5 och tog precis den andra sprutan, fyremadel. Hade läst på många ställen att den va väldigt jobbig att ta och att det gjorde ont. Jag tyckte inte den va speciellt annorlunda i jämförelse med gonal f:en. Men det som är annorlunda är ju denna klåda! Undra hur länge den sitter i haha.


    På torsdag bär det av mot Sahlgrenska för ultraljud! Hoppas allt ser bra ut och vi förhoppningsvis får tid får äggutplock :) så nära man är detta nu, helt sjukt att förstå att man är inne i det efter så lång väntan! Vi vänta i Ivf kön från maj till slutet av november! Ni kanske förstår min lycka :')

Svar på tråden IVF våren 2018