• zuces

    IVF våren 2018

    8992 skrev 2018-01-31 16:17:20 följande:

    Imorgon är det dax för vårt första besök på rmc. Är nervös så jag spricker! Förutom hälsodeklarationen vi fått att fylla i, vad mer får vi inte glömta ta med? Vad bör jag förvänta mig av besöket? Gynundersökning/vul? Frågor jag bör ställa? Hoppas någon har lite svar :)


    Om ni har underlag för utredningen så ta med den! Det hade vi glömt så vi fick komplettera sen. Lycka till nu imorgon!! Som du har väntat!
  • zuces
    Percafluviatilis skrev 2018-01-31 14:50:35 följande:

    Vårt tredje embryo kunde frysas ned idag på dag sex, även det i toppkvalitet som de som frystes ned på dag tre. Är så lättad och glad! Tre fina embryon av tre ägg! Hoppas vårt barn finns bland dem!


    Så grym skörd! ;) Fick också reda på att vi fick 2 fina blastos till frysen, så skönt att veta det! Sprutade du med gonal-f eller menopur denna gång?
  • zuces
    Percafluviatilis skrev 2018-01-31 18:39:43 följande:

    Härligt, grattis! :D Vilken ruvardag är du på nu? Gonal-f, samma som sist! Men med högre dos då. Sen kan det variera med äggkvalitet och mängd från gång till gång enligt läkaren, oavsett hur man gör. Nu har vi totalt fyra embryon nedfrysta, två tredagars och två blastocyster. Känns lugnande.


    Jaa för dina ägg va ju verkligen 100% bra! Så skönt för dig med lite lugn nu efter allt som krånglat. Idag är jag på ruvardag 4 :) den lille borde ju ha påbörjat fästning om den nu ska det! Har testdag 11/2 men kommer inte vänta med test längre än 14 dagar efter befruktning, för det borde ju vara som vanlig BIM?
  • zuces
    Skräckblandad förtjusning skrev 2018-02-01 16:24:11 följande:

    Alltså positivt gravidtest med 5 dagars embryo på ruvardag 8 kram


    Har du plussat??
  • zuces
    Skräckblandad förtjusning skrev 2018-02-01 16:55:07 följande:

    Jag har plussat, hoppas nu verkligen att ägglossningsprutan har gått ur kroppen, gjorde färsk ivf


    Grattis grattis!! Hoppas vi har lika tur som er :D
  • zuces
    8992 skrev 2018-02-02 10:38:10 följande:

    Tack för svaret! Det gick väldigt bra, och kommer köra korta protokollet. Men glömde fråga hur långt innan beräknad mens man bör hämta ut medicinerna. 10 dagar kvar till mensen, bör jag hämta dom nu?


    Åh vad kul får du börja om 10 dagar? Jaa hämta redan nu! Mensen kan ju komma tidigare också :)
  • zuces
    8992 skrev 2018-02-02 12:42:16 följande:

    Jag tänkte om starten blir uppskjuten till månaden efter av någon anledning, håller sig medicinerna så länge? Dom borde ju ha ganska lång hållbarhet?


    Du ska ha gonal f och ovitrellen i kylskåpet. Fyremadel och de andra ska du ha i rumstemperatur. Sa de inte detta till dig?
  • zuces
    Anonym (Lime) skrev 2018-02-02 19:21:56 följande:

    Men vad jobbigt, det borde de ju göra en avvikelse på tänker jag.

    Jag bor i Göteborg. Gör utredning på Carlanderska där jag har min gynekolog och sen skickas remiss till Sahlgrenska. Har ingen koll på hur köerna ser ut här just nu.. 3 månader är ju ändå överkomligt men när det blir ett halvår eller mer så blir man ju uppgiven av bara tanken. Spännande med Letrozol hur mår du när du äter den?


    Jag gör ivf på Sahlgrenska! Du får nog räkna med att du får hjälp efter deras semester.. har du nån aning om när remissen ska skickas?
  • zuces
    Anonym (Lime) skrev 2018-02-03 10:10:02 följande:

    Har du börjat själva ivf-processen?

    Jag ska göra spolning om en månad så utredningen är gissningsvis klar först om ca 6 veckor. Risken är ganska stor att det kommer bli efter semestrarna :/


    Jaa jag är på ruvardag 7 idag. Första behandling och första ruvning!

    Tyvärr får du nog ställa in dig på att det blir efter sommaren! Så du inte blir jättebesviken :( min remiss skickades i maj FÖRRA året och jag starta min behandling i mitten på januari
  • zuces
    Anonym (Lime) skrev 2018-02-03 10:25:03 följande:

    Men vad spännande! Hur känns det kan man tänka på annat eller blir man nästan besatt av att försöka känna tecken och analysera sin kropp? När ska man göra gravtest efter insättning?

    Oj, va länge! Kan man inte åberopa vårdgarantin på tre månader? (Min gynekolog tipsa om det)


    Jaa man slits verkligen mellan hopp och förtvivlan! Kommer nog börja testa om några dagar. Egentligen ska jag vänta till 11/2 men det är alldeles för länge.. BIM+4 blir 11/2

    Du kan efter att du varit i kön i tre månader åberopa den och får då ställa dig längst bak i något annat landstings kö så deg blir plus minus noll :?) men bor du i Gbg? Annars kan du ju be om att få din ivf remiss till Linköping t.ex och där har dom knappt nån väntetid? Typ 1 månad har jag för mig
  • zuces
    EndoS skrev 2018-02-03 12:05:43 följande:

    Enligt vårt väntetidskansli behöver man inte vänta tre månaderna ens. Huvudsaken är att de beräknar väntetiden till mer än tre månader, då får vi direkt söka annan vårdgivare. Man kan även välja att söka annan vårdgivare enligt något som kallas valfrihetsremiss, men då får man ingen ersättning för t ex resor.


    Minns att jag ringde runt överallt och oavsett regler så sa själva Sahlgrenska att man kan få hjälp med det efter 3 månader :)

    Självklart kan man själv söka vård vart man vill i Sverige och det är det jag rekommenderade. Västra Götalands vårdkansli eller Sahlgrenska kommer inte hjälpa till förrän man stått i kö i 3 månader; iallafall gjorde de inte det för ett halvår sen.
  • zuces
    Akira Öken skrev 2018-02-03 11:55:16 följande:

    Jag har förstått det som att ens klinik ansvarar för att man ska få komma på första besöket inom tre månader och att de ska ordna en tid på en annan klinik (inom samma tre månader) om de inte klarar att uppfylla vårdgarantin. Man ska inte själv behöva ringa runt och söka efter kortare köer, det är helt och hållet klinikens ansvar.

    Har även hört att de ibland "hotar" med att man kan hamna vart som helst i landet. I samband med det "glömmer" de att nämna att de ska stå för kostnader för resor, eventuella övernattningar samt förlorad arbetsinkomst.


    Det du säger stämmer enligt lag och jag vet inte hur de gör i andra län och andra sjukhus. Men just Sahlgrenska och västra Götaland hjälper inte till med sånt förrän 3 månader gått. Fel, men så är det. Man kan säkert gå vidare med det om man vill men det orkade jag inte och väntade istället. Vårdkansliet var heller inte till någon hjälp.
  • zuces
    Anonym (Lime) skrev 2018-02-04 15:53:44 följande:

    Spännande, håller tummarna för +

    Jaha, är det så det funkar. Jag hade hoppats på en privat vårdgivare i Gbg typ Carlanderska där jag är nu och känner mig hemma. Jag bor i Gbg. Har en släkting i Linköping så det skulle kunna vara ett alternativ faktiskt. Hur många besök gör man på kliniken? Funderar på hur mycket man behöver flänga fram och tillbaka.


    1 för inskrivning och sen ungefär 4 när behandlingen är igång. 2 ultraljud och äggplock och återförande :)
  • zuces
    FrökenBlåklocka skrev 2018-02-05 14:28:45 följande:

    En fråga... När du tar orgalutran trycker du ut luftbubblor först?


    Det skulle man absolut inte göra!! Då kan vätskan åka ut och du kan ägglossa tidigare och då blir det inget äggplock. Min klinik var jättenoga att berätta detta utan att jag ens hade en aning om att folk trycker ut luftbubblor. Dessa luftbubblor är inte farliga heller
  • zuces
    Amna08 skrev 2018-02-05 18:32:19 följande:

    Zuces! 

    Jag och min man har precis samma problem. T.om antalet spermier stämmer in hos oss. Lycka till!


    Önskar er all lycka till! Själv är jag ruvare och börjar närma mig slutet av ruvarperioden. Trodde fan inte att det skulle vara såhär jobbigt att ruva :( vi starta vår behandling 12 januari! Testdag 11/2
  • zuces

    Idag på ruvardag 11 med ett 2-dagars embryo <3 första försöket, kan inte förstå att vi äntligen har lyckats!!!!

  • zuces

    Tack så jättemycket allihopa!! Önskar alla, speciellt vi som försökt så länge, att lyckas!! Hoppas vi alla kan räkna greviditetsveckor tillsammans snart :D kommer följa med här och se hur det går för er! Håller tummarna för min egen liten att stanna kvar och även för er! <3

  • zuces
    Seb81 skrev 2018-09-09 09:35:04 följande:

    Hjälp mig!! Fick precis gravid på digitalt 1-2 v.... grinar som en tok!!! Men jag blir så jävla rädd när det bara visar 1-2 v. Stämmer det verkligen? Jag satte in en 5 dagars i måndag... räknar man då inte annorlunda, det jag menar är... borde jag inte vara längre gången? Jag är så jäääääävla rädd att få missfall... därför jag frfågar!!! Alltså jag bara gråter, det sprutar tårar!!!! Vi har försökt i 3 år nu & ett missfall för 2 år sedan. Jag testade med 6 dagar tidigt i går, då blev Det ett pytte svagt streck. Alltså kan det betyda att det är mf på gång? Alltså jag är så sjuuuuukt rädd så ni fattar inte!!!!!

    Snälla hjälp mig..... jag är så rädd.


    Då räknas din ägglossning från 29 augusti. Det har bara gått 1.5vecka! ( du borde va gravid 3+4) På onsdag senast borde den ha skiftat till 2-3, så det visar rimliga veckor nu :) grattis och lycka till!
Svar på tråden IVF våren 2018