• Kokonattsu

    IVF våren 2018

    Inalina skrev 2018-02-20 10:51:49 följande:

    Just nu känns det som att varje månad får jag ett nytt besked om en nära väninna som väntar sitt första eller andra barn, jag är ju glad för deras skull men man blir så otroligt medveten om att man själv har problem när alla andra lyckas direkt i ens närhet. 

    Jag tror jag har testdag 27 feb så jag kanske väntar tills dess om inte mensen har kommit, då är jag ju hemma hos mannen igen :)

    Har de sagt något om när det kan bli ÄP?


    Har samma sak fast me kusiner. Förstår hur du känner. Man blir lite extra bitter om de redan har ett barn och vips så har de en till på väg. Man tycker ju att skaffa barn ska vara så naturligt men man inser ju fel man hade.

    Ok. Det är inte så långt kvar då. Hoppas ni får ert positivt besked.

    Tyvärr skulle jag inte kunna veta det förrän efter ultraljudet på fredag. Jag hoppas bara att det inte är på blir den 28:e när jag börjar mitt nya jobb då. Kan däremot inte göra så mycket om det inte går att styra något utan allt beror på hur det ser ut på ultraljudet. Hoppas på måndag så man blir av med sprutorna snabbt.
  • Kokonattsu
    Inalina skrev 2018-02-20 13:32:50 följande:

    Ja alltså mina kusiner ska vi inte tala om, de är 10 år yngre än mig med minst 2 ungar var....

    Ok jag tycker du ska säga till läkaren i alla fall att måndag passar väldigt bra för dig, tror inte det är så stor skillnad på en dag + eller -! :)


    Ja man vill ju vara glad för de men det är svårt när det känns så orättvist.

    Jag har meddelat de om onsdag så jag får se vad de säger.
  • Kokonattsu
    Mariana79 skrev 2018-02-20 15:50:03 följande:

    Vänner!

    Jag har en inflyttad gäst nu som är varmt välkommen att stanna till november <3

    En jättefin blasto satte de in, den fick toppbetyg <3

    Och vet ni, 3 st till frysen fick vi!!! Det har vi aldrig fått förut :)

    Så lycklig nu <3 Kram på er!


    Grattis :)
  • Kokonattsu

    För var dag som går börjar jag känna av mer kring ljumskarna. Ser det som ett gott tecken på att äggblåsorna växer. Imorgon är mitt andra ultraljud och jag hoppas på bra nyheter. Vore skönt att få klartecken om att sluta med sprutorna och ta ovitrelle. Hoppas verkligen det blir äggplock på måndag.

    Som många nämner gör ovissheten en galen. Men man får vackert vänta. Man vill vara positiv men inte allt för positiv så att man inte blir för besviken om det inte skulle lyckas. Eller får man helt enkelt intala sig själv att det kommer att gå bra varje dag. Vore skönt om man kunde stänga av huvudet ibland.

  • Kokonattsu
    Anonym (Arie) skrev 2018-02-22 09:03:09 följande:

    Måste fråga er, är det någon chans att lyckas med ivf om man har regelbunden ägglossning och mannen har utmärkta spermier? Vi har försök 1,5 år och prickat varje ÄL....


    Jag skulle nog säga att ni borde ha bättre chanser att lyckas med ivf då. För en del är enda möjligheten att få barn med ivf men ju mindre svårigheter man har desto lättare borde det ju vara att lyckas.
  • Kokonattsu
    Anonym (Arie) skrev 2018-02-22 09:34:18 följande:

    Jo men varför skulle det gå med ivf när inga fel kan hittas liksom? Vågar knappt hoppas för att slipppa bli besviken...


    Det är nog svårt att säga vad det beror på. Vi har försökt i tre år och lyckades bara en gång som tyvärr blev ett missfall. Allt är normalt för oss också men ändå vill det inte funka. En del har väl bara svårare, även om man önskar svar så får man inte alltid det. Är att försöka acceptera läget med obesvarade frågor.

    Varför skulle det inte lyckas med ivf? Det har många bra resultat. Men ja det kommer vara en berg och dalbana med tänk om tankar. Jag går själv och med både positiva och negativa tankar varje dag, men man får försöka låta de positiva tankarna ta över. Försöka fokusera på något annat hur svårt det än är.
  • Kokonattsu
    8992 skrev 2018-02-26 08:26:11 följande:

    Så jävla besviken. Efter 12 stimuleringsdagar så fanns det bara en 18mm, en på 14mm och 30 på 6-9mm. Dom ska ringa i eftermiddag men det blir antagligen ett avbrutet försök.


    Vad tråkigt för dig. Men de kan inte förlänga stimuleringen? Tänkte jag har läst om en som fick göra så och på det tredje ultraljudet såg det bra ut. Nog för att alla svarar olika på behandlingarna. Har du kört med samma doseringen hela tiden?
  • Kokonattsu
    8992 skrev 2018-02-26 10:11:28 följande:

    Jag har sprutat i 12dagar nu. Började med bemfola 125, efter första ultraljudet (efter 6dagar) höjde vi till 150. Det lät inte på läkaren som att hon ville fortsätta stimulera utan pratade om att ta ovitrellen och hoppas på det bästa på egen hand. Blir det avbrutet så räknas det ju inte som försök som tur är, så har ju fortfarande 3 försök kvar.


    Ok på så vis. Jo så sa de till mig med att ovitrellen stimulerar också. Men skönt att det inte räknas som ett försök iaf, även om man gärna vill köra på. Men du får väl se vad de säger i eftermiddag.
  • Kokonattsu
    8992 skrev 2018-02-26 14:07:30 följande:

    Hon valde att avbryta. Så jag ska ta bemfola och fyremadel ikväll samt imorgon, ovitrellen på onsdag morgon och hoppas på det bästa. Insåg nu att jag inte har sprutor så det räcker... känns drygt att behöva jaga en enda bemfola.


    När du skriver hoppas på det bästa, menar du då att det kanske blir ett äggplock ändå? Har de inte ett apotek nära din klinik?
Svar på tråden IVF våren 2018