• Hormonkarusellen

    IVF våren 2018

    Inalina skrev 2018-02-28 20:23:06 följande:

    Åh det låter som att du är på G nu att göra IVF!!!  hoppas det går fort nu för er så ni slipper stå i startgroparna för länge!! kram!!


    Tack! Behöver alla tummar hållna nu! Så håller jag åt er andra
  • Hormonkarusellen

    Spolning imorgon, så ska remissen skickas. Och jag är SÅ stressad för jag har tappat lite av de kilo jag gick upp, nere på samma vikt igen. Tänk om de inte skickar remissen?! Kan inte slappna av, så orolig över detta.... och antagligen är det därför jag tappat..... vad ska jag ta mig till....

  • Hormonkarusellen
    S91 skrev 2018-03-14 08:49:15 följande:

    Att dom hänger upp sig på ett kilo sådär.. jag tycker det låter sååååå överdrivet. Hur har dom inte behandlat dig egentligen? Alla turer fram och tillbaka. Hoppas verkligen att de skickar remissen ändå!! Jag hade blivit tokig annars!! Stort lycka till! Hoppas ni får komma igång snart :)


    Inalina skrev 2018-03-14 08:36:43 följande:

    Det kommer gå bra!! Måste du ställa dig på vågen varje gång du går till gynekologen?? Nu är du ju igång!!! Kram!


    Ja varje gång, och jag får mer panik för varje gång... ser jag vågen peka neråt känner jag mina drömmer bara försvinna.... usch! Tydligen tar Huddinge inte emot remissen om man har BMI under 19, och jag ligger väl runt 18,6. Men jag går inte upp, jag går snarare ner... åh, vad ont i magen jag har över detta...

    tack för pepp, ni får hålla tummarna för mig nu
  • Hormonkarusellen
    Sommarhopp skrev 2018-03-14 13:08:31 följande:

    Kan du inte dricka väldigt mycket vatten innan och ha något tungt i fickorna på kläderna? Kanske hjälper det något iallafall. Lycka till!


    Det var precis vad jag gjorde klarade mig men fick en ordentlig pekpinne att det var för lite ändå.... men nu sks remissen iväg! Kanske lite stress släpper och jag kan gå upp de där kilona nu då! Ska sluta väga mig nu!!

    Sett så mycket olika om spolningen, tyckte det gjorde skitont!! Katetern kändes som den punkterade något den inte borde .. aj aj.. och det var fri passage, men var ändå en duktig mensvärk när de spolade, det var ju ingen brännande eller stickande smärta utan bara som en enorm mensvärk.. nu efteråt ganska öm men värst känns att åka till jobbet med jättebindan och sipprandet ...

    Bra kämpat alla tjejer, hoppas vi snart når resultaten vi vill!
  • Hormonkarusellen
    Inalina skrev 2018-03-14 15:22:50 följande:

    Åh heja dig!!!  Jag tyckte också spolningen gjorde skitont, kanske har man blivit lite härdad sedan dess men fortfarande är spolningen det värsta jag upplevt i form av smärta i alla fall. Vissa verkar knappt känna någonting men jag tror jag har en ganska ärrad livmodertapp och väldigt 'trångt' i ena äggledaren så det var förmodligen därför...


    Hoppas man aldrig behöver spola igen i alla fall!! Huuu!!! Plock ger ju något, så även om det gör ont känns det lättare att stå ut med. Spolningen var ju bara tvunget för remissen. Undrar när man får tiden nu, jag försöker att sluta oroa mig, men är så rädd att det inte kommer bli första ivf förrän efter sommaren..... alltid finns något att oroa sig för
  • Hormonkarusellen
    Sommarhopp skrev 2018-03-14 17:43:43 följande:

    Hur långt kan du tänka dig att åka? Jag tog remisden som min gyn skrivit till Akademiska sjukhuset och så mailade jag den själv till Linnekliniken i Uppsala. De har jättekorta väntetider (oftast under en månad) och jag har för mig att de har avtal med landstinget i Stockholm. Så det kostar inte mer fastän de är privata. Att de dessutom har hög succsesrate gör ju inte heller något... Vi var på totalt 4 besök, och nu är jag gravid. Ett inskrivningssamtal, ett ultraljud, ett äggplovk och en återföring.


    Uppsala skulle inte funka med jobbet, har valt att inte berätta något där. Men det finns ju flera privata man kan välja i Stockholm så jag hoppas det går fort. Ringer man runt efter inskrivningen? Aldrig fattat hur det funkar och inser nu att jag inte fick förklarat heller. De skulle skicks remissen och jag gick hem - tänker mig att jag får en första kallelse till Huddinge då?

    Underbart att det kan gå så snabbt! Hur lång tid var det från att de skrev remissen till återföring?
  • Hormonkarusellen
    Ellencassandra skrev 2018-03-14 16:47:12 följande:

    Bodde du i Stockholm? :) för oss gick det väldigt fort med att remissen blev skickad till vårt första ivf besök. Vi fick remiss slutet av juni, vi bad om remiss typ i början av juni. Sen får man flera olika kliniker att välja bland. Ringde dom i början av juli, tyvärr var det semester, men fick iaf första besöket i slutet av augusti så jag tycker det gick fort. Trodde det skulle ta typ 6-8 månader!


    Japp, i Stockholm. Hur funkar remissen?! Gick du på första besök på Huddinge och ringde runt efter det? Har hört att man ska få välja, och tänker att st Göran ändå ligger bäst till med jobbet, så väljer antagligen det. Om inte väntetiden är längre där, då åker jag runt stan!!
  • Hormonkarusellen
    MatildaMaxx skrev 2018-03-14 17:53:50 följande:

    Hej tjejer! Är det någon annan som står i kö för IVF via landstinget i Stockholm just nu? Hur ser köläget ut? Min man och jag var på möte med läkare på mottagningen som gjort utredningen idag och jag var så bestämd och säker på innan mötet att läkaren skulle säga att vi skulle få prova hormonstimulering med tabletter innan då min ägglossning verkar utebli trots god äggreserv. Läkaren berättade dock idag att min man också har nedsatt antal spermier och även kvaliteten (inte mycket på något men lite på båda) vi blev därför erbjudna IVF remiss direkt... Mycket blandade känslor på en gång. Vi har försökt i 1,5 år.


    Vi får slåss om plats, min remiss ska ha gått idag.... hoppas på kort väntetid, jag klarar inte alla dessa dagar som bara går... var har du gått hittills?
  • Hormonkarusellen
    Ellencassandra skrev 2018-03-14 20:33:57 följande:

    Nej utan jag fick hem remiss ifrån karolinska Huddinge å där stod det flera val. St Göran t ex. Typ ?gör ett aktivt val av dessa kliniker. Gör du inget val så hamnar du hos oss?. Typ. Så behövde aldrig gå dit. Utan valde direkt å ringde Stockholm ivf :)


    Jaha, gud vad dåligt informerad jag är... hur lång tid tog det att få det då? Ett par veckor?
  • Hormonkarusellen
    MatildaMaxx skrev 2018-03-15 00:11:53 följande:

    Jag har gått på Livio fertilitetscentrum på Kungsholmen men vill nog helst till Huddinge sen pga att jag jobbar i Huddinge men är det för lång kö där så spelar de egentligen ingen roll. Du/ni då? Vart har ni gått och vart vill ni? :)


    Tvärt om gått på cevita vid st Göran, vilket ligger hyfsat till med jobbet - behöver åka 25min innan ungefär. Hoppas på kort tid fortfarande på Kungsholmen!!

    Åh nu vill jag bara komma igång, snälla kropp fungera den här gången!!

    Om möjligt vill de kanske köra bara sprutor, inte ivf till att börja med, men då är jag i alla fall inne i snurren så om det blir för många ägg plockar de ut dem istället och gör ivf. Sist fick jag avbryta.

    Hur många har ni berättat om ivf för? Går och klurar på om jag ska berätta för min chef men vill egentligen inte det... bara min bästa vän vet just nu vad vi går igenom
Svar på tråden IVF våren 2018