• Kokonattsu

    IVF våren 2018

    Anonym (Arie) skrev 2018-03-04 11:09:53 följande:

    Är på sprutdag 3 med Gonal F, börjar fundera lite över dosen 150. Är det en låg eller hög dos?


    De tänker utefter individen hur det ser ut, vilka förutsättningar man har. Sedan beroende på hur det ser ut på ultraljuden kan de antingen höja, sänka eller säga att du ska fortsätta på samma dosering.

    Jag låg på 112,5 med Gonal F fram till dagen före ovitrellesprutan då de hade sänkt till 75. Jag tror de försöker undvika överstimulering så gått det går. Så oroa dig inte, kliniken har koll på vilken dos som passar just dig.
  • Kokonattsu
    Jessicaelisabeth1 skrev 2018-03-05 10:43:59 följande:

    Hej allihop,

    Jag och min man börjar med första gonal-f sprutan imorgon, omgång 1. Inskrivning/första besök med instruktioner om allt var för 4 dagar sen. Allt känns mest rörigt.

    Väldigt intressant att läsa om allas historier här. Hejar på er allihopa! ????

    Jag har en liten fråga... eller problem. Jag är livrädd för sprutor och väldigt smal, barnmorskan tipsade om att nypa i huden/fettet under naveln, men jag är superrädd att sticka snett eller liknande då jag inte tycker jag får tag i något med en lite hud... det går lättare att greppa på min man ???? någon som vill och kan dela med sig lite tips och tricks för underlätta med sprutorna?


    Jag lät sambon ta alla sprutorna på mig, då behövde jag inte ens se de. Gonal f kändes bara som ett myggstick för mig och nålen är inte stor på den. Andra sprutan Orgalultran tog vi i låret, vilket man kan göra om man vill. Jag tyckte det kändes bättre och den allergiska reaktionen upplevde jag mindre än när vi tog den i magen första gången. Det enda man ska tänka mer på om man tar i låret är att hitta en yta utan blodkärl. Tar en hand ungefär från ljumsken och hittar en bra yta i närheten av mitten. Samma sak där att du varierar sida att sticka på och inte sticka på exakt samma ställe.

    I magen är blodkärlen så små, så barnmorskan sa till mig att det inte gör något om man skulle råka komma åt de med nålen.

    Ett tips är att ställe klockan så du/ni sticker vid samma tid varje dag. Några minuter skillnad gör ingenting men så nära som möjligt. Det är bara sista sprutan (ägglossningssprutan) som måste tas exakt den tiden kliniken säger till er.
  • Kokonattsu
    Inalina skrev 2018-03-05 11:55:52 följande:

    har du fått något samtal från kliniken ännu? hoppas du får många till frysen 


    De har tyvärr inte ringt ännu. Hoppas de ringer snart så jag får veta om det är bra eller dåliga nyheter :/.
  • Kokonattsu
    Mariana79 skrev 2018-03-05 12:55:24 följande:

    Förlåt min inläggsbombning... försöker lägga in en bild men det går inte..

    Jag åkte hem på lunchen och fick positivt!!! Gravid 2-3 obeskrivlig Lycka!!


    Grattis!
  • Kokonattsu

    Vad jag vet så är orgalultran den enda sprutan du kan ta i låret. De andra är i magen, du får givetvis ta den i magen också. Är ju upp till dig. Tyckte nålen var så lång och för mig sved det mindre i låret än i magen efteråt. Plus att jag tyckte det var skönt skona magen lite.

    Lycka till :).

  • Kokonattsu

    Ja då var det kört...fick inte ens en chans att ruva och inget av embryona fortsatte att dela på sig. Det känns ju riktigt lovande inför nästa omgång. Vette fan om jag vill gå i genom det här igen...varför kan vissa få barn på ett löpande band medan andra inte ens ska lyckas med ett....

    Jag får väl se hur nya planen ser ut när jag väl får en tid att prata med en läkare. Verkade inte ens som att det skulle bli i veckan..Förlåt för ett beklagande meddelande men just nu känns det rent ut sagt förjävligt.

  • Kokonattsu
    Inalina skrev 2018-03-05 14:09:28 följande:

    neej vad tråkigt  jag är så ledsen för din skull, herregud du har all rätt att beklaga dig!!! jag förstår och håller med din känsla av orättvisa  


    Nog för att man vet att livet är orättvist, men att skaffa barn borde inte ingå i den orättvisan. Speciellt inte av människor som verkligen vill ha barn...
    Asteria skrev 2018-03-05 14:33:45 följande:

    Nej vad tråkigt :( Så fruktansvärt orättvist att sådant här händer. Ta en sak i taget, nästa steg är samtalet med läkaren då du förhoppningsvis får mer information och någonting att förhålla sig till. Jag sitter ju också och väntar på svar idag om vår ev befruktningsgrad/embryoutveckling, och jag försöker tänka att första omgången ändå är lite av en provomgång. Man läser om så många som lyckas på andra, tredje, fjärde etc försöket att det ändå ger hopp inför fortsättningen. Stor kram


    Jag hoppas bara jag får en tid med läkaren så jag vet vad vi gör nu. Barnmorskan sa inte så mycket. Hoppas ni får bättre lycka. Jag förstår hur du tänker, men jag förstår inte varför man måste gå i genom det här. Jag har också hört att det inte är alla som lyckas vid första försöket. Men man hade ju hoppats att vi skulle tillhöra bland de. Får försöka hitta hoppet i missödet.
  • Kokonattsu
    waldesten16 skrev 2018-03-05 14:44:12 följande:

    Beklagar verkligen livet är inte rättvist. Hoppas ni kan hitta styrkan att gå vidare från detta. Önskar att läkaren borde pria ett samtal med er snart så ni får information om hur er plan framöver ser ut. Stor kram!


    Det hoppas jag med. Så jobbigt att famla runt i mörkret med alla obesvarade frågor. Men man får ju ett visst hopp när man ser att det går bra för andra.
  • Kokonattsu
    Percafluviatilis skrev 2018-03-05 15:06:53 följande:

    Vad tråkigt. Jag beklagar. Var detta ert första försök? Hört många som fått ändrade doser och läkemedelssorter som sedan lyckats bra gången därpå! Men det är ändå tungt. Tillåt dig vara ledsen! Livet är bra orättvist.


    Jo det är vårt första försök. Man tycker ju att alla som försöker borde lyckas på första försöket. Har ju som redan varit pärs att ta sig hit. Hoppas verkligen på det.

    Men tack för allas stöttande ord. Det är som svårt att beskriva hur man känner för de som inte går i genom samma sak.
  • Kokonattsu
    Asteria skrev 2018-03-05 16:37:29 följande:

    Känner mig lite nedstämd :( Av 27 ägg var 23 mogna, dock är det bara 6 embryon som klarat sig tills idag. (Vilken dag räknas det som om äggplock var i fredags? De sa nämligen att frysdag var torsdag vilket för mig blir dag 6?) Känns som en väldigt låg befruktningsgrad, särskilt med tanke på att vi gör ICSI. Det var min sambo som pratade med dem, och han är jätteglad eftersom han var rädd att hans spermier inte skulle kunna befrukta alls, jag är dock besviken...hur bra kvalitet kan det vara på embryonen med så låg befruktningsgrad :(


    Även om det känns tungt så får du försöka tänka på att det är just kvalitets ägg man vill ha och inte kvantitet. Bara det är bra embryo så klarar de sig, även om få blev befruktade. Håller tummarna att du har bättre lycka än vi hade.
  • Kokonattsu

    Nu kör vi igång med Ivf nr2 och hoppas verkligen på ett bättre resultat denna gång. Jag har nu Menopur istället för Gonal-F, ska tydligen ge bättre kvalite på äggen så hoppas på det. Skillnaden mellan de sprutorna är att jag känner av menopur mer, det svider som orgalultran sprutan. Kändes även lite pirrigt att behöva blanda medicinen själv.

  • Kokonattsu

    Jag ser att en del plussat så jag får gratulera till er. Hoppas det går vägen för er. Ivf är en pärs att gå i genom med all oro så man tycker man ska slippa behöva oroa sig när man väl lyckas få plus på stickan.

  • Kokonattsu
    LillaAw skrev 2018-05-10 13:12:04 följande:

    Lycka till!. Började själv spruta menopur första gången igår. Tyckte det var lite svårt att få in för det var så mycket kändes det som. Kanske min dos som är hög. Har 375 enheter. Tyckte också att det sved en tid efteråt. Masserade lite på stället efteråt för att lindra :) lite rädd att få biverkningar och känner att man inte har kontroll över kroppen förrän man gjort första ultraljudet och ser hur äggen utvecklas.


    Tack, detsamma :). Min sambo tar sprutorna på mig, eftersom jag är lite spruträdd. Doseringarna är så olika från person till person beror ju säkert på hur bra man stimuleras. Sen försöker de nog hitta en bra nivå så man kan undvika överstimulering. Jag kör med 150 i några dar sen skulle jag ner på 75. Men som du säger får man se sedan på första ultraljudet hur bra man stimuleras. Det är jobbigt att det är så mycket man inte själv kan påverka i processen. Man får hoppas att man denna gången lyckas.
  • Kokonattsu

    Vi kör korta. Känns skönt att slippa gå i genom den långa,men det är klart hade man vetat att det skulle ge vårt efterlängtade barn så hade man inte tvekat en sekund. Ni då? Är det första gången med menopur för dig också?


    Akira Öken skrev 2018-05-10 21:36:55 följande:

    "Kul" att ni är igång igen!

    Kör ni långa eller korta?

    Själv börjar jag med Menopur på lördag.


  • Kokonattsu
    Akira Öken skrev 2018-05-10 22:36:51 följande:

    Långa för oss. Är på dag 15 med spray. Går oväntat bra hittills! Förra omgången med spray var en mardröm.

    Andra gången med Menopur. Första gången resulterade behandlingen i 4 blastocyster. Men det blev tyvärr inget av dem. :(


    Ok, det låter ju bra det. Du kanske är mer förberedd denna gång.

    Tråkigt för er, men de blev iaf blastocyster är ju alltid något. För oss fick vi 9 befruktade ägg som sen blev 7 och en eller två som blev blastocyst men de var så mkt fragmentering på de så det blev varken en insättning eller till frysen på första försöket. Är väl därför de bytte från Gonal-F till menopur för att få bättre kvalite på äggen.

    Hur upplever du det ta menopur? Svider det för dig också?
  • Kokonattsu
    Asteria skrev 2018-05-17 09:54:38 följande:

    Vi bestämde oss för att tjuvtesta imorse (rd 10 med blastocyst) efter att mensen uteblivit (BIM i tisdags). Det var positivt! Man vågar typ inte tro att det är sant, och vi känner oss nog lite känslomässigt distanserade just nu båda två. Vill dock skicka med till alla att det uppenbarligen går att vara gravid utan att i princip ha några symtom alls. Jag har haft mensvärk i en vecka (har alltid det innan mens) och vaknat två nätter av smärtan. Var helt övertygad om att mensen skulle komma när som helst. Det enda lilla tecknet som funnits var att jag i helgen upptäckte diskreta typ bristningar på bröstet. Men det såg inte ut som "rutnätet" man alltid läser om (lol), så jag vågade inte tro på att det var positivt.


    Grattis :).
  • Kokonattsu
    S91 skrev 2018-05-16 17:08:09 följande:

    Jaha, där kom den. Rd 8 och precis två veckor + 12 h efter ägglossningsspruta kom min mens, neg gravtest.

    Inte min tur denna gång, lycka till tjejer <3


    Vad tråkigt att det inte gick vägen för er. Hoppas ni får bättre tur nästa gång.
  • Kokonattsu
    anina skrev 2018-05-21 19:45:26 följande:

    Hej tjejer.

    Jag kommer ta en paus från familjeliv i sommar.

    Första plusset efter mer än 2,5 år och så blir det missfall. Jag ska försöka tänka så lite jag kan på barn i sommar, vilket förstås är omöjligt. Men jag ska försöka njuta av sommaren och samla nya krafter för nya försök i höst.

    Jag önskar er all lycka till och hoppas få läsa om många plus när jag kommer tillbaka. Hörs i höst.

    Kram


    Väldigt tråkigt att ni det inte gick vägen för. Missfall är inte något man vill ha och särskilt inte med allt vi får stå ut med i hela ivf processen. Ta hand om dig i sommar och gör sådant som får dig att må bra :).
  • Kokonattsu
    Anonym (BaKu) skrev 2018-06-02 18:13:43 följande:

    Tack så mycket! Nu börjar jag faktiskt njuta och har ställt in mig på en bebis i januari.


    Grattis :), roligt för er. Själv så håller man tummarna på den lilla krabaten i magen. Hoppas inte mensen kommer till veckan.
Svar på tråden IVF våren 2018