Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Få planerat snitt som förstföderska??

    EpicNurse skrev 2017-12-04 13:00:34 följande:

    Exakt! Håller med helt!

    De som pga fysiska anledningar och medicinska indikationer inte klarar av eller bör föda vaginalt borde få landstingsbekostade kejsarsnitt. Övriga borde få betala det själva.

    Ett kejsarsnitt kostar enormt mycket jämfört med en vanlig vaginal förlossning. All operationspersonal, salen, materialet, eftervården osv. I de fall där snitt behövs är det givet att dessa resurser ska finnas. Det är dessutom mer ekonomiskt att arbeta förebyggande istället för att kvinnan får en massa komplikationer som är negativt för alla inblandade.

    Men i de fall där det inte faktiskt behövs är det ett vansinnigt resurs- och pengaslöseri.


    Hade nog inte varit samma åsikter om det vore män som födde barn...

    Jag anser att alla människor, kvinnor som män har rätt till den vården de är i behov utav. Är en kvinna rädd för att föda vaginalt (som jag har stor förståelse för efter min kaosartade förlossning) så ska hon självklart erbjudas snitt, GRATIS. Eftersom TS är skattebetalande har hon också rätt att nyttja systemet :)
  • Anonym (Mamma)
    EpicNurse skrev 2017-12-04 13:41:16 följande:

    Fast jag är kvinna? Och har fött två barn.

    Ja, och tack vare att hon är skattebetalande så kostar en vaginal förlossning ingenting, jämfört med vad den annars hade kostat. Ganska många tusen som för de som inte är folkbokförda i Sverige.

    Det är inte som att en vaginal förlossning är gratis, bara för att ett snitt är svindyrt. Det är skattepengar som finansierar båda.


    Inte ens det jag skrev, du får nog läsa en gång till och inte med flit försöka vinkla det jag skrivit. Det får dig bara att verka korkad.
Svar på tråden Få planerat snitt som förstföderska??