Inlägg från: Anonym (Blomman) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Blomman)

    Få planerat snitt som förstföderska??

    Vad förvånad jag blir över alla hårda ord mot dig ts och att de blandar in din ålder!!

    Tyvärr är det så att man aldrig i förväg kan veta hur det går och vad som är bäst. Kejsarsnitt är ett stort ingrepp men samtidigt en rutinoperation. Det viktiga är att du mår bra och känner dig förberedd mentalt.

    Mitt råd till dig är att så fort som möjligt kontakta din barnmorska om detta, det är den vägen du måste gå.

    PS ta inte åt dig av diskussionerna i tråden.

  • Anonym (Blomman)
    Anonym191 skrev 2017-12-04 13:30:46 följande:

    Tack!

    Precis, självklart förstår jag att ett kejsarsnitt inte är ett litet ingrepp och att komplikationer kan hända där också. Jag sitter inte och tror att det kommer vara helt smärtfritt eller liknande eller att jag kommer vara uppe och gå 5 minuter efteråt som att inget har hänt, så som folk verkar tro att min inställning till KS är om man utgår från kommentarerna här. Jag är fullt medveten om riskerna, smärtan som kan komma efteråt, läkningsprocessen som är så olika för alla. Men när jag väger fördelar mot nackdelar, med de olika tillvägagångssätten så skulle det för MIG kännas bäst att kunna förbereda mig mentalt, om än inte helt och hållet, på NÄR det kommer att hända och HUR det kommer att hända, samt att jag då vet att jag inte kommer vara ensam i den där situationen som skrämmer mig så fruktansvärt, vilket också får mig att må bättre inför förlossningen.

    Jag tar inte åt mig som tur är tycker mest att det är intressant vilken stenålderssyn människor verkar ha på hur man "ska" föda barn, bara för att kvinnor fött barn vaginalt i miljontals år behöver väl inte det betyda att alla alternativ ska tas bort och vi ska leva kvar i att man inte har något val?


    Det är klart att komplikationer kan uppkomma och det kan det med vaginal oxå. Du är smart och påläst, det tråkiga är att du startar en tråd och söker hjälp samt stöd men får bara en massa dumt trams tillbaka!

    Precis! Jag började skratta av det argument! Undrar hur många som överlevde förlossningen för miljontals år sedan ;)
  • Anonym (Blomman)
    Anonym (N) skrev 2017-12-04 15:52:06 följande:

    Du får kalla mig stenålders hur mycket du vill. Det får dig bara att verka naiv. Det är fortfarande jag som sitter inne med erfarenheten och kunskapen och inte du. När du gör ett val angående förlossningssätt så gör du det för framtiden. Inte bara för stunden. Men det verkar du inte förstå.


    Måste bara fråga. Hur kan du ha så mycket kunskap och erfarenhet?
  • Anonym (Blomman)
    Anonym (Nia) skrev 2017-12-05 00:19:43 följande:

    Tjena CAPS LOCK!

    Du pratar runt dig själv lite. Först går du loss med ditt supermegaKATASTROFsnitt där alla nästan DOG! Och hur fruktansvärt det är att föda vaginalt trots att du knappt gjort det. Och sen fortsätter du med att ranta om hur mycket psykologhjälp du behövde pga snittet. Alltså var det negativt att bli snittad?! Bestäm dig.

    Du vet att KEJSARSNITT, oavsett sort, är en STOR riskfaktor när det gäller förlossnings- och postpartumdepression va? Så ja, det vore ytterst dumt att frivilligt välja det om vi ska se till kostnaderna eftersom det blir dyrare på alla sätt.

    Whoever you are är det nog bäst att hålla det hemligt om du har någon slags image du försöker leva upp till. För detta blev mest trasigt.


    Troligast blev väl ändå katastrof snittet pga en vaginal förlossning som gick åt h-vete...

    Rörande ekonomi som är intressant eftersom folk anser att en förlossning enbart ska vara billig och sen är det skitsamma hur mamman mår. Förlossningsskador pga vaginal förlossning kostar oxå massor av pengar.

    PS sen håller du dig inte till själva diskussionen i ditt svar utan driver med hur texten skrivs etc, dina argument faller lite på det.
  • Anonym (Blomman)

    Kanttant:

    Vilket super bra och informativt inlägg!

    Håller med dig till fullo och hoppas inlägget ger en del tankeställare

Svar på tråden Få planerat snitt som förstföderska??