• Palestrina

    Jag har aldrig ofredat en kvinna - angår metoo mej?

    Det angår alla, det angår även kvinnor som inte själva upplever sig utsatta. Man blir lätt chockad över t ex sexistiska skämt, som kanske känns "harmlösa", och kanske inte vågar säga ifrån av rädsla för att upplevas som en glädjedödare eller skapa dålig stämning. Men jag tänker att det är viktigt att vägra ta skit och att markera vad som faktiskt inte är okej även om det verkar trivialt. 

  • Palestrina
    Milkway skrev 2017-12-08 12:38:17 följande:
    MEN. Är det jämställt mellan too letar efter då ska det också vara män som får jobba med barn på förskola. Då ska det också kunna vara män som lämpar sig som bästa föräldern i en vårdnadstvist. Då ska det också vara ok att kvinnor blir nerslagna av män när de är på utgång och kvinnor ska få pissa öppet bredvid varandra i offentliga wc-rum, ja det finns massa saker som vi kan göra för att det ska vara mer jämställt.
    Vad är det du sitter och säger, har du tänkt till ordentligt så att du vet att du verkligen vill stå för dina åsikter??? Ska det vara jämställt ska det också vara ok att kvinnor bli nerslagna av män när de är på utgång? Vi ska alltså inte göra det bättre utan sämre för alla, är det det som är jämställdhet? Att kvinnor ska göras lika delaktiga och utsatta för mäns våld, som män är? Newsflash: det är inte kvinnor som slår ner män som är på utgång, det är andra män som slår ner män. Tycker du inte att det är en bättre idé att alla, både män och kvinnor, hjälps åt med att motverka våld, både sexuellt och annat våld?


Svar på tråden Jag har aldrig ofredat en kvinna - angår metoo mej?