Inlägg från: BuoBä |Visa alla inlägg
  • BuoBä

    Deppig över amning

    cyberbabe skrev 2017-12-09 11:43:48 följande:

    På min BVC sa dem att det inte är bra att amma/mata så ofta som en gång i timmen, utan var tredje timme var det som gällde. Dem menade att om man matar så ofta så får aldrig barnets mage och tarmar vila, vilket inte är bra.


    Vilket århundrade hade du småbarn?...

    TS: I den ålder som ditt barn är nu är det väldigt vanligt att de vill maratonamma och det är för att öka produktionen. Amma på! Jag vet hur trött man blir av det, men det brukar lugna sig efter några dagar även om det känns som en eeeevighet mellan det håller på.

    När barnen blir 3-4 månader brukar de ha lärt sig att äta mer effektivt, så då äter de kortare stunder och mer sällan.
  • BuoBä
    cyberbabe skrev 2017-12-09 20:41:11 följande:

    Heh, nej min son är sju månader om ett par dagar och jag skälv är född i mitten på nittio talet om nu det spelar någon roll, varför den dåliga attityden?

    Har heller inte sagt att en liten bebis ska låtas ligga ledsen och hungrig, men har man inte tillräckligt med mjölk får man erbjuda något annat?

    Tror absolut inte att dem menade det på någo sätt heller på min BVC att man skulle låta barnet ligga hungrig, utan att om man måste erbjuda bröst så pass ofta som en gång i timma.n har man inte tillräckligt för att mätta. Och då får man erbjuda något annat, ersättning. Det är nämligen inte bra för ett litet barns tarmar och mage att aldrig få vila, och det blir svårt att låta dem vila om man måste hålla på och amma flera gånger i timman. Tror inte BVC skulle ge mig denna infon om det inte stämde.


    Då har du en BVC-sköterska som inte kompetensutvecklat sig sen tidigt 80-tal.

    De riktigt små barnen ammar inte ofta för att mjölken inte räcker utan det är deras sätt att lägga in en beställning för framtiden.

    Sen finns det såklart de som har för lite mjölk, men då är det inte bara på kvällarna eller i vissa perioder som barnet vill amma ofta, och det märks också på viktuppgången.
  • BuoBä
    cyberbabe skrev 2017-12-09 21:55:04 följande:

    Hon skriver ju att det även är så dagtid? :)


    Hon skriver:

    "På dagen äter hon med ca 40 min-en timmas mellanrum om hon är vaken och varannan timmas mellanrum om hon sover."

    Det är inte onormalt ofta för en bebis på 7 veckor.

    Men jag är ingen amningsfanatiker. Tycker man bara det är jobbigt så är ersättning utmärkt. Men TS verkar vilja amma och inget hon skriver här tyder på att hon behöver komplettera med ersättning för barnets skull.
Svar på tråden Deppig över amning