Inlägg från: Mariell 8 |Visa alla inlägg
  • Mariell 8

    Exet fikar efter pengar igen...

    Du har ju sätt dig själv i fällan när du gång efter gång hjälper henne ekonomiskt. Sluta med det med en gång! Hon får ordna julklappar själv eller så blir barnen utan julklappar från henne.

  • Mariell 8
    Anonym (Va?) skrev 2017-12-09 15:46:57 följande:

    Men allvarligt. Hon byter inte däck (alla kan göra det själva!!) utan riskerar hellre sina (dina) barns liv? Hon skaffar en för liten lägenhet och skiter i att köpa sängar till barnen? Hon köper inte vinterkläder?

    Hur kan man acceptera vv med en så oansvarig förälder? Jag skulle se till att stämma på boendet, kräva underhåll och minimera kontakten. Jag tycker att alla ska sträva efter vv, men när den ena föräldern både försummar barnen OCH riskerar deras liv så är det dags för den andra föräldern att steppa in och ta ansvar för barnen och inte för den andra vuxna.


    Fast nej, alla kan inte byta däck själva!
  • Mariell 8
    Anonym (b) skrev 2017-12-09 15:58:42 följande:

    Jag måste få fråga varför? Jag förstår om man har fysiska problem som gör att man inte kan (men då brukar det ju vara annat man inte klarar också). Men jag vill nog påstå att om man inte har några fysiska (funktions-)hinder så klarar alla det. Min vän som är 1,55 och väger 50 kilo och aldrig har tränat en dag i sitt liv klarar av det.


    Otymplig bil, stora tunga däck etc etc.
  • Mariell 8
    Anonym (God hjul) skrev 2017-12-09 16:37:02 följande:

    Om det inte gäller en jättestor SUV kan alla som inte dras med nåt handikapp byta hjul på en bil. Det är bara ren och skär bekvämlighet att påstå nåt annat.


    Fast nej, alla kan inte byta däck! Inse att folk är olika individer som klarar olika saker. End of story.
  • Mariell 8
    Anonym (///) skrev 2017-12-10 07:09:54 följande:

    Det kostar 200kr att låta någon annan byta däcken. Har man råd att tanka bilen så har man råd att låta någon byta däcken.


    Ja? Har jag påstått något annat?

    (Sedan kostar det förvisso olika beroende på var man vänder sig)
  • Mariell 8
    Anonym (God hjul) skrev 2017-12-10 15:01:42 följande:

    Det betyder att man inte klarar av att läsa en enkel instruktion och sen utföra den. Nästan pinsamt! Då bör man inte köra bil i glesbefolkade delar av landet. Särskilt om det saknas mobiltäckning. Det händer ibland att det blir punktering på bildäck! 5 mil till närmade samhälle och ingen att ringa! Börja gå eller byt hjul.


    Om man inte kan byta däck så får man vackert gå. Det är inte alltid så enkelt att byta däck som du vill påskina. Jag har själv en kronisk nervskada efter att jag prövade att byta däck på min förra bil. Klämde hände rejält mellan däck och bil. Aldrig att jag byter däck igen efter det (såvida jag inte måste, vilket är föga troligt). Använder mig numera av däck.
  • Mariell 8
    Anonym (Suck) skrev 2017-12-10 15:19:58 följande:

    Alla som har körkort för bil och inte har ett fysiskt handikapp ska klara av att byta däck. Precis som att alla ska klara av att fylla på olja och pumpa däcken. Annars ska man inte köra bil alls.

    TS, kontakta en advokat och ansök om en stämning i domstol för att få boendet för barnen i en dom. Då du har fått det så kan du även få underhåll antingen genom att kräva det samtidigt som du stämmer för boendet eller så ansöker du hos Fk om underhåll om hon fortsätter vägra att betala för barnen.


    Fast nej, alla klarar inte av att byta däck eller fylla på olja. Jag har en såpass ny bil att dem lämnas in på service regelbundet där det ordnar med allt sådant. Det ordnar även påfyllt av olja om det behövs utanför servicen.
  • Mariell 8
    Anonym (Läskunnig) skrev 2017-12-10 20:49:34 följande:

    Till vår bil finns det inget reservdäck, och det är nog ganska vanligt bland en hel del nya bilar och dyrare märken. Så jag läser vilket nummer jag ska ringa för assistans.


    Har inget reservdäck i min bil heller men nr til assistanse.
Svar på tråden Exet fikar efter pengar igen...