Inlägg från: möjligt |Visa alla inlägg
  • möjligt

    Exet fikar efter pengar igen...

    Det låter som att det svåraste situationerna för dig är när det riskerar att gå ut över barnen. Alla de situationerna kan du så klart inte undvika men en del kan du nog vara lite mer smart med. ofta kan du säkert hjälpa barnen utan att hjälpa exet. Typ sängexemplet, kör hem till henne och hämta barnen och säg att de bor hos dig tills hon fixat sängar. Samma sak med vintedäcken, är ni I situationen där barnen måste skjutsas av boende föräldern så kan hon helt enkelt inte va boende förälder förrän däcken är bytta

  • möjligt

    Vinterkläderna känns det bättre att bara betala

    Julklapparna, får barnen julklappar av dig och andra släktingar så får väl mamman stå med skamstruten om hon inte tänkt och prioriterat.

    Hon kommer ju aldrig att börja ta ansvar om du räddar henne hela tiden.

    Frågar hon rakt ut om pengar eller hjälp igen så sätt hårt mot hårt och säg att du inte tänker ge henne mer pengar men att du gärna sätter dig ett par dagar och hjälper henne gå igenom sin ekonomi och sätta upp en budget.

  • möjligt
    Anonym (Trött plånbok) skrev 2017-12-09 16:10:18 följande:

    Jag jobbar för att barnen ska bo mer hos mig, men det känns det tyvärr som om jag behöver mer bevisning på att hon inte tillgodoser deras behov för att få ensam vårdnad. Vi har tidigare varit i familjerätt där man ansåg att det inte fanns någon som helst anledning för mig att stämma för enskild vårdnad, och så länge hon motsätter sig schema på vh så kan jag för tillfället inte göra så mycket mer än fortsatt curla så att barnen har det de behöver. Det var under perioden hon bodde hos sina föräldrar och inte hade barnen alls. Jag ansökte också om underhållsstöd under denna period, men fick till svar från FK att det skulle vi föräldrar lösa sinsemellan. Helt oväntat har jag inte sett några pengar.

    Jag har idag barnen mer än hon har då de inte längre vill sova där, framförallt äldsta vill bo här och ha eget rum, hon har dem just nu ons-fre och vh, men på papper har vi varannan vecka.

    Alla missförhållanden dokumenteras såklart för att stärka mitt case, men det är inte så enkelt att få tilldömt enskild vårdnad och att ändra schemat är i princip omöjligt när man inte är överens. Vi som är normalfuntade tycker ju att ovanstående ska räcka, men myndigheterna verkar inte hålla med.

    Barnen har sina vänner, skola och aktiviteter här, och bara äldsta är gammal nog att åka buss på egen hand.

    Hon hävdar att boendet är tillfälligt tills hon får ordning på ekonomin och vill köpa ett hus.


    Fast varför ska du ha enskild vårdnad för att hon inte kan sköta sin ekonomi? Det har ju ingenting med umgänget att göra

    Och om du är medvetet om att hon kommer och hämtar barnen med en bil med sommardäck när det är vinterväglag så förstår jag inte varför du inte bara sätter ner foten och säger nej, de stannar med mig tills du har vinterdäck så du kan köra dem säkert. Hur hon sen fixar det är hennes bekymmer. Och så länge du hardet skriftligt så kommer hon ju att ha himla svårt att gnälla till familjerätt etc. Klart man inte får utsätta sina barn för livsfara på det sättet.
  • möjligt
    Anonym (Trött plånbok) skrev 2018-03-13 12:21:14 följande:

    Räddaren i nöden och den som alltid fixar så att allt funkar-rollen. Både hon och jag är ju såpass vana vid den att det lätt blir så att det rullar på. Hon släpper grejer så fort det blir minsta lilla motstånd, jag ordnar det för att inget/ingen ska bli lidande.


    Fast varför är du förvånad att hon fortsätter? Sålänge beteendet fungerar för henne finns ju ingen anledning för henne att ändra det. Du kan inte ändra på henne bara på dig.
  • möjligt
    Anonym (Trött plånbok) skrev 2018-03-09 17:30:39 följande:

    Efter ett bra tag utan en massa klagomål om pengar ringde exet mig idag på lunchen. Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Tydligen har hon fått rejäl restskatt. Av den info jag fått verkar det handla om att uppskovet på vinstskatten hon haft sen jag köpte huset inte är ok när hon köpt en ny billigare bostad. Och nu vill staten ha betalt. Någon som vet hur det funkar? Lägenheten hon köpte först (2,1 miljoner) var dyrare än hennes del av huset så då fick hon uppskov, hon gjorde vinst på huset med en miljon (vi köpte huset för 1,6 miljoner, värderingen vid bodelningen var 3,5 miljoner), hon sålde den lägenheten med vinst (fick ca 2,6 om jag inte minns fel) och köpte nuvarande lägenhet för 2,25.

    Får hon inte alls uppskov eller är det uppskov på vinsten vid sista lägenhetsförsäljningen som inte funkar tro? Sade att jag inte är mäklare utan att hon får be om proffshjälp men i vanlig ordning är jag boven som lurat henne på huset...

    Samtalet avslutades med ett surt "nä då blir det ingen resa med barnen i sommar..."


    Men kanske värt att upprepa för dig själv att saker som hon säger liknande ovan: "nä då blir det ingen resa med barnen i sommar..."

    Så är det inte ditt fel eller ansvar om det inte blir av, helt hennes ansvar. Istället för att då rädda hennes semester så kan du väl lägga de pengarna direkt på barnen istället, res du med dem istället
Svar på tråden Exet fikar efter pengar igen...