Inlägg från: Anonym (MS) |Visa alla inlägg
  • Anonym (MS)

    Vill gifta kvinnor ha sexiga underkläder i julklapp?

    Anonym (Kärlekstörstande make) skrev 2017-12-10 12:47:09 följande:

    Ja vad tycker ni?


    Några funderingar...

    1. Svarar jag gruppen "gifta kvinnor" generellt som rubriken antyder, eller personligen som en gift kvinna som omröstningen antyder?

    2. Om min man ger mig sexiga underkläder i julklapp, hur överraskar jag honom då (enligt första svarsalternativet)?
  • Anonym (MS)
    Tom Araya skrev 2017-12-12 01:42:31 följande:

    Det här med att sexiga underkläder mest skulle vara för hans skull...

    Ser ni lika på andra kläder och utseende överhuvudtaget, att det alltid är för andras skull, de som betraktar, snarare än för den som bär kläderna? Man behöver ju inte ha snygga kläder för att fylla funktionen att skydda kroppen.

    Om han uppskattar och tänder på sexiga underkläder, är det verkligen inget hon får något ut av då? Det är för mig lite som att säga att man inte har glädje av att vara omtyckt, att ens partner är attraherad av en e.t.c. Men är det inte därför man blir goda vänner, kära, kåta på varandra o.s.v? Hur kan sådant vara givande och glädjande bara åt ett håll? Jag fattar inte resonemanget.


    Jo, visst kan det vara så. Givet att det inte är något som avtänder eller skapar olust så kan man i många lägen "ställa upp" för sin partners skull och få njutning och glädje av att ens partner njuter och gläds, även om man inte finner själva grejen/aktiviteten i sig lika fullt njutningsfull. Men det lämpar sig oftast fortfarande inte som en present. Det är skillnaden. Nu kan jag inte riktigt använda min egen relation som exempel då jag själv (kvinna) älskar underkläder, så i mitt fall skulle det ju vara en genuin present fortfarande. Men säg att min man tände på... ett visst slags rollspel som krävde en specifik utstyrsel för mig. Det intresserar inte mig så mycket men är heller inte avtändande för mig, så jag skulle gärna göra det för min man.men det skulle ju bli heeelt fel om han gav mig den utstyrseln i present vid julklapp eller födelsedag, även om jag får en viss njutning av den iom hans njutning. Jag kan ge honom det i present, men inte tvärtom.

    Utöver det, för ovanstående antar att man vill njuta med sin partner och att man inte finner själva saken/akten avtändande. Skulle det vara så att TS fru inte har något problem (ogillar, avtänds osv.) med sexiga underkläder men inte vill göra det för sin partner, alltså TS, så kommer knappast underkläder i julklapp lösa det. Då ligger någt underliggande problem i relationen. Skulle det vara så att TS fru har problem med sexiga underkläder (gillar det inte, avtändande) och han ändå försöker få henne att göra det bl.a. genom en julklapp, då har TS problem med respekt för sin fru.

    Så ptja, det kan ses på olila sätt. Men vad gäller presenter, så är det aldrig en bra present om man på förhand vet att mottagaren förmodligen inte själv vill ha det.
  • Anonym (MS)
    Tom Araya skrev 2017-12-12 15:28:14 följande:

    Det var inte alls någon form av att "ställa upp" jag hade i åtanke, utan främst sådant som kvinnan/mottagaren också själv tycker om och känner sig sexig i.

    Om man tycker ens fru/flickvän är sexig och attraherande så är problemet något helt annat om hon anser sig "ställa upp" genom att exempelvis vara naken när man har sex.


    Jag tänkte mer "ställa upp" oavsett relation, alltså jag "ställa upp" och ta på mig den där tröjan som kanske inte var riktigt hundra men som ändå funkar för att de gör givaren glad och det gör mig glad. Eller detsamma med sexiga underkläder. För det vi utgår från är att ge underkläder (sexiga) till en person som inte varkar ha efterfrågat det men för att man själv vill se personen i sagda underkläder. Alltså en person som vi inte vet om hon tycker om eller känner sig sexig i det. Baserat på ts inlägg verkar det iallafall inte falla sig naturligt för henne. Och då blir det ju just dessa svar med att ts isåfall egentligen ger en present till själv.
    Tom Araya skrev 2017-12-12 15:28:14 följande:

    Men om det är något som båda gillar då, är det fortfarande olämpligt som present?

    Jag tror inte många tycker att en ny skruvdragare i present från kvinnan till mannen vore en "olämplig present", om han nu vill ha en sådan.Jag håller med dig i detta.


    Nej, det tycker jag inte det behöver vara isåfall. För då finns det ju en genuin önskan från personen som ska få presenten. Alltså en primär önskan eller vad man ska kalla det, jämfört med en sekundär där man kan bli glad för att ens partner blir glad. Skulle bara se det som ett plus om presenten från min man var något både jag och han kunde njuta av. T.ex. så gav jag förut en julklapp till min man på biljetter till en konsert vi båda gärna ville gå på. Han hade flera gånger under åren uttryckt att han så gärna ville gå på denna artisten, som jag också gillade. Lyckad present, alla glada och nöjda. Men det var med hans primära önskan jag gav presenten. Hade vart lika illa som med denna tråds dilenma om jag istället gav han biljetter till en konsert jag gärna ville gå på men som han inte hade något intresse av.

    Dock vet jag att alla inte håller med om detta. Finns de som anser att en present ska vara helt personlig, alltså enbart till för den som ska få presenten. Eller de som anser att en present inte får vara av nytta också (som en skruvdragare).
  • Anonym (MS)
    Tom Araya skrev 2017-12-12 16:23:47 följande:

    I mina kommentarer har jag förhållit mig till ämnet mer allmänt och inte för TS specifika fall.


    Ja, men det är väl det som blir "problemet" då. De svar du frågar om har ju svarat för ts situation just. Så de svaren kanske inte skulle vara detsamma annars.
Svar på tråden Vill gifta kvinnor ha sexiga underkläder i julklapp?