• Autumnleaf76

    Behöver hopp - kan man klara sig från smitta när ens barn har magsjuka?

    Har kräkfobi och dottern har magsjuka.

    Kan man klara sig?

  • Svar på tråden Behöver hopp - kan man klara sig från smitta när ens barn har magsjuka?
  • Rikard

    Jag har klarat mig, men då handlar det om att vara väldigt noga med hygienen. Slänga allt i tvättmaskinen direkt, tvätta barnet och sig själv noga och hela tiden.
    Tvätta dig efter varje gång du har tagit i barnet eller något som barnet har tagit på. Inte ta i något under den tiden du har "smitta" på händerna. Alltså verkligen inte något, inte dörrhandtag, inte kranar (om man gör det får man tvätta kranarna i samband med att man tvättar händerna) och absolut inte det egna ansiktet. Jag brukade tvätta händerna så att de blev alldeles nariga, men jag slapp kräkas och det var det värt.

  • Stårschan

    Det är olika från gång till gång. Ibland åker hela familjen dit om det är magsjuka - ibland bara en eller två. Och en enstaka kräkning räknar vi inte som magsjuka, utan då kan det bero på något olämpligt man fått i sig eller liknande.

  • BossHoss
    Autumnleaf76 skrev 2017-12-13 08:36:02 följande:

    Har kräkfobi och dottern har magsjuka.

    Kan man klara sig?


    Vad har du för blodgrupp?

    Har du blodgrupp B så är man mer resistent mot tex vinterkräksjuka mm
  • Autumnleaf76
    BossHoss skrev 2017-12-13 13:21:17 följande:

    Vad har du för blodgrupp?

    Har du blodgrupp B så är man mer resistent mot tex vinterkräksjuka mm


    Är tyvärr blodgrupp A.
  • BossHoss
    Autumnleaf76 skrev 2017-12-13 13:42:12 följande:
    Är tyvärr blodgrupp A.
    Sonen och jag är resistenta, alla kräks vi blir lite dåliga i magen men inte mer
  • tusenordförsnö

    Hade jag känt att jag verkligen ville skydda mig från magsjukesmitta av nåt slag, hade jag ffa använt munskydd (i rummet när det nyss kräkts, och i tvättstugan där man drar i nerkräkt) !
    Men även vädrat rejält och bytt kläder efter att jag vistats i det rum det hade kräkts och/eller i tvättstugan efter hantering där. Sen hade jag kört klorin som rengörning.

    Är det det "riktiga" kräksjukeviruset kan det smitta upp till ett par v har jag hört, alltså om det ligger i nån golvspringa el så.

    Jag hade nog inte orkat. Och riskerat att skrämma slag på barnet kanske ;)

  • cosinus

    Jadå, det går utmärkt. Jag klarar mig oftast numer när barnen blivit så stora att de inte längre kräks i sängen eller över mig.

    Ingen överdriven hygien heller. Jag tvättar händerna efter jag hjälpt till med kräkbunkar eller om jag behövt torka från golvet (men det är sällan). Ibland tar jag handsprit om jag kommer ihåg.

    Barnen är ofta väldigt nära mig då de är sjuka då de vill ha sällskap och jag är inte rädd att bli smittad. Så fort de slutat kräkas och börjat vilja smaka något tenderar jag dessutom att glömma bort att de varit risiga så jag stoppar i mig halvätna smörgåsar som de lämnat eller äter upp resten av äpplet de inte fick i sig. Spelar ingen roll, klarar mig i princip alltid numera ändå. Och nej, jag är inte immun. Åkte dit ofta när de var små och kräket hamnade överallt.

  • Mascaraklumpar

    Alla människor är inte mottagliga för alla magsjukevirus (det beror tydligen rätt mycket på vilken vävnadstyp man har eftersom virusen ofta använder HLA-receptorn för att ta sig in i cellerna). Själv har jag aldrig fått magsjuka från mina barn trots att de till och med kräkts i mitt ansikte, däremot har jag blivit smittad av andra vid ett par tillfällen.

  • cloudberry79

    Jag blev inte smittad när dottern kräktes rakt i mitt ansikte. Det kom i munnen, i näsan, i ögonen.. Maken däremot, som tog hand om eländet medan jag skrek av panik, han blev sjuk. Allt beror ju på vilken smitta det är och hur mottaglig du är. Viktigast är ju god hygien, att du tvättar alla textilier, barnet och dina egna händer.


    Just NO.
Svar på tråden Behöver hopp - kan man klara sig från smitta när ens barn har magsjuka?