• Lord Hans

    Varför hatar feminister framgångsrika kvinnor?

    Kvinnor som arbetat hårt och målmedvetet för att nå toppen. Kvinnor som Angela Merkel, Margaret Thatcher, Hillary Clinton, Theresa May etc. Dessa kvinnor har kämpat och armbågat sig framåt och nått toppen. De har visat att könet inte är ett hinder för att ta sig hela vägen.

    Dessa kvinnor borde rimligtvis ses som förebilder av den feministiska rörelsen, istället får de bara skit av den. Ständigt kan man läsa feministiska krönikörer och bloggare som klagar och fördömer dessa kvinnor. De ägnar inte sig åt de feministiska frågorna och jämställdhet som de tydligen borde. Aldrig att en feminist skulle hylla dessa människor som visat att det går att komma långt som kvinna, nej de får skit för att de inte ägnar all sin tid åt att knuffa fram andra kvinnor i samhället.

    Varför är det så? Är feminister egentligen inte alls intresserade av jämställdhet utan snarare är de personer som själva inte vågar eller kan ta sig fram i samhället? De kanske är rädda för att misslyckas eller så vet de innerst inne att de inte har vad som krävs?

    Då kanske det är lättare att gnälla på sociala strukturer för att hitta en syndabock till ens egna misslyckanden. Feminister kanske i själva verket inte alls bryr sig i jämställdhet utan egentligen så vill de ha fördelar som underlättar när de känner sig små och otillräckliga? Jämställdhet kan kvitta, de vill glida på räkmackan. 

    Gemensamt för de kvinnor som nämns i början av TS är att ingen av dem utmärker sig som någon feminist. Merkel är väl 2000-talets i särklass mäktigaste och mest inflytelserika person i Europa. Jag tycker hon förtjänar respekt ifrån feministiskt håll, men hon får bara skit.

  • Svar på tråden Varför hatar feminister framgångsrika kvinnor?
  • Lord Hans

    Med tanke på den totala tystnaden ifrån de vanligtvis så ljudliga feministerna på FL så drar jag slutsatsen att TS stämmer. Feminismen drivs på av mindre lyckade individer som är ute efter personliga fördelar snarare än jämställdhet.

  • Digestive

    För att svara på en sådan fråga så krävs det att du ger exempel på vilka feminister det är som kastar skit på nämnda människor, så man överhuvudtaget vet vad det för för feminister.

    Feminism är huvudsakligen uppdelad i de klassiska ideologierna liberalism, socialism/marxism, anarkism samt konservatism. Motsvarande i kronologisk ordning heter liberalfeminism, socialistisk feminism, anarkafeminism samt särartsfeminism (konservatism).

    Bland dessa ideologier så är det väldigt självklart att liberaler inte uppskattar socialister och så vidare - och jag gissar på att det är sådana här förhållanden som manar fram det som du beskriver.

    Även ideologin radikalfeminism är aktuell - att man anser att det finns ett "Patriarkat" som systematiskt förtrycker kvinnor och som upprätthålls av män (främst vita män) - och dessa feminister kan såklart kasta skit på samtliga som inte är/också är radikalfeminister.

Svar på tråden Varför hatar feminister framgångsrika kvinnor?